Saara Aallon jatko Brittien X Factor -kilpailussa ratkeaa sunnuntai-iltana. Kuva: Sanoma-arkisto
Saara Aallon jatko Brittien X Factor -kilpailussa ratkeaa sunnuntai-iltana. Kuva: Sanoma-arkisto

X Factorin liveosuudessa esiintynyttä Saara Aaltoa verrataan muun muassa jääkuningattareen.

Suomalaislaulaja Saara Aalto esiintyi lauantai-iltana Britannian X Factor -ohjelmassa sekä hurmasi sekä tuomarit ja muun yleisön täysin.

Kappaleenaan Saara esitti Disney-elokuva Frozenista tutun Let It Go. Tuomarit kehuivat Saaran esitystä ylivoimaiseksi ja kuvailivat Saaraa jääkuningattareksi.

Lue myös! Sharon Osbournen käytös X Factorissa ihmetyttää: esitteli Saara Aallon norjalaisena

Saara on päässyt siihen kahdentoista finalistin joukkoon, jotka esittävät kappaleensa tänä viikonloppuna livenä.

–  Se oli elämäni paras hetki, kirjoitti Saara esiintymisensä jälkeen sosiaalisessa mediassa.

”Se oli elämäni paras hetki.”

Hän julkaisi lauantai-iltana monia kuvia sekä ennen että jälkeen esityksen.

Takana on ollut rankka viikko, Saara myöntää kuvissaan.

– Olen niin onnellinen ja tyytyväinen tämän esityksen jälkeen. Uuvuttavan viikon jälkeen esitys teki tästä kaikesta sen arvoista, Saara hehkutti Instagram-tilillään.

 

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Saara sai Twitterissä paljon palautetta faneiltaan hienosta esityksestään. Ihmiset hehkuttivat suomalaislaulan esitystä monin eri tavoin.

Yksi esityksen kommentoijista oli laulaja Robbie Williams. Hänen mukaansa Saara oli nyt "päällikkö". Vielä viime viikolla Williams arvosteli suomalaislaulajaa tylsäksi esiintyjäksi.

Myös monet brittilehdet kehuvat Saaran tulkintaa Idina Menzelin alun perin esittämästä kappaleesta. Esimerkiksi Mirror-lehden mukaan esitys oli omaa luokkaansa.

warriori

Robbie Williams kehuu päälliköksi! Saara Aalto saa esityksestään huikeaa ylistystä Britanniassa

Vaikka Robbie Williams haukkui Saaran esityksen tylsäksi Tuomari talo vaiheessa. Niin kyseessä oli Saaran laulamasta biisistä Winners Take It All. Saara kun sitten esitti toisen biisin (ja tätä ei näytetty televisiossa) oli Robbie Williams tykännyt kovasti. Ja tuo ratkaisi sen, että Robbie valitsi Saaran, Honey G ja Relley C. Ohjelmahan on käsikirjoitettu....ja kuvamateriaalin leikkauksella saadaan näin draamaa josta sitten lehdistö kirjoittelee tyyliin, että ...... Robbie piti Saaran esitystä...
Lue kommentti
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...