Rita Niemi-Manninen on gladiaattoreissa akrobaattinen Laser ja Aki Manninen positiivinen Turbo. ”On kiva, että hahmot ovat näköisiämme: auttavaisia, fyysisiä ja positiivisia.” Kuva: Sakari Majantie
Rita Niemi-Manninen on gladiaattoreissa akrobaattinen Laser ja Aki Manninen positiivinen Turbo. ”On kiva, että hahmot ovat näköisiämme: auttavaisia, fyysisiä ja positiivisia.” Kuva: Sakari Majantie

Gladiaattorit-ohjelmaan osallistuminen tarkoitti sitä, että Rita ja Aki Manninen laittoivat hetkeksi vauvahaaveensa jäihin.

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 37, tähdittävät syksyllä Nelosella alkavaa Gladiaattorit-sarjaa. Hyvinvointivalmennusta tekevä pariskunta oli innoissaan mahdollisuudesta osallistua ohjelmaan. Rita on kolminkertainen kilpa-aerobicin EM-voittaja, joka on kaivannut uutta haastetta urheilu-uran jälkeen.

– Olen viettänyt koko ikäni kilpakentillä, täällä tuntuu, että olen juuri oikeassa paikassa, Rita kertoi eilen Tähti Areenalla Tampereella, jossa ohjelmaa parhaillaan kuvataan.

Ohjelman kuvauspäivät ovat pitkiä. Yhden jakson kuvaaminen kestää viisi tuntia, ja niitä purkitetaan päivässä kaksi. Aki ja Rita ehtivät treenata kolme kuukautta intensiivisesti ennen ohjelman kuvauksia.

Lisää puhetta tabusta

Ohjelmaan osallistuminen tarkoitti sitä, että pari laittoi hetkeksi vauvahaaveet jäihin. Rita kertoi asiasta avoimesti Instagram-tilillään, sillä asiasta oli kyselty parin avioiduttua kaksi vuotta sitten.

– Gladiaattorit ja lapsenhankinta eivät oikein sovi yhteen. Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoo.

”Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville.”

Akista lapsensaantiin liittyvät ongelmat ovat Suomessa tabu, jota hän avaisi mielellään myös miehen näkökulmasta.

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa.

Pari asuu Porissa, mutta on miettinyt myös muuttoa Tampereelle tai Helsinkiin. Se vaatisi kuitenkin monesta asiasta luopumista.

– Pitäisi olla todella iso houkutin, sillä meillä on työt, talo ja verstas Porissa. En tiedä, olemme valmiita luopumaan koko tukiverkostosta ja töistämme siellä.

TT

Rita ja Aki Manninen laittoivat lapsihaaveet jäihin: ”Harkitsemme tv-ohjelmaa lapsettomuushoidoista”

Ilman lapsiakin on ihminen yhtä arvokas ja eikä millää muotoa "vajaavainen". Lapsettomuutta ja toisaalta taas vaikkapas ison lapsikatraan hankkimista/saamista täytyy monesti perustella, se on kummallista.. Itsellä tosin kaksi todella rakasta lasta, joista en luopuisi mistään hinnasta, mutta toisaalta taas en tiedä olenko onnellisempi nyt vai olisinko onnellisempi jos minulla ei olisi lapsia ja enkä olisi tietoinen siitä rakkauden määrästä omia lapsiani kohtaan..lapset tuovat siis paljon...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.