”Olen ollut kotona sairaita lapsia hoitamassa, joten tuulettuminen tulee tarpeeseen”, hyväntuulinen Heidi Sohlberg jutteli Memphis-ravintolan juhlissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Olen ollut kotona sairaita lapsia hoitamassa, joten tuulettuminen tulee tarpeeseen”, hyväntuulinen Heidi Sohlberg jutteli Memphis-ravintolan juhlissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja Heidi Sohlbergin rankimmat rintasyöpähoidot ovat nyt ohi. Edessä on vielä yksi pieni leikkaus, mutta hän on jo palaamassa työelämään.

Vuoden 2001 Miss Suomi, juontaja Heidi Sohlbergin rankat syöpähoidot ovat vihdoin takana.

- Tällä hetkellä voin tosi hyvin. On melkeinpä uudestisyntynyt olo ja voin taas elää normaalia elämää, hän iloitsi saapuessaan torstaina Memphis Kampin 8-vuotissyntymäpäiville.

Heidin rintasyöpä diagnosoitiin viime kesänä. Rankat hoidot ovat nyt ohi, mutta hän ei vielä uskalla sanoa olevansa terve.

– En voi tietenkään sanoa varmuudella, että syöpä on selätetty. Elämässä mikään ei ole sataprosenttisen varmaa. Yksi pienehkö leikkaus on vielä keväällä tulossa. Ja vuosikontrolli sitten kesällä.

– Mutta nuo ovat pikku juttuja viime vuoteen verrattuna. Mikään ei tunnu niin pahalta enää niiden koettelemusten jälkeen, hän lisäsi.

Paraneminen on edennyt suunnitelmien mukaan, joten Heidi perheineen suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti.

Pääkoppa kovilla

Heidi alkanut viritellä uusia työkuvioita ja on tarmoa täynnä. Hän haaveilee uusista tv-töistä, mutta on huomannut, etteivät kaikki usko hänen olevan jo terve.

– Joudun todistelemaan porukoille, että olen jo terve. Monesti syöpäsairaat ovatkin pitkään pois pelistä. Olen siinä mielessä poikkeus, että heti hoitojen loppumisen jälkeen olen työkuntoinen, hän pohti.

”Nyt pitää tajuta, mitä kaikkea on tapahtunut ja mitä olisi voinut tapahtua.”

Vaikka akuutti vaihe on takanapäin, Heidi on varautunut prosessoimaan sitä mielessään.

– Pääkoppa on kovilla. Nyt pitää tajuta, mitä kaikkea on tapahtunut ja mitä olisi voinut tapahtua. Jossain vaiheessa saatan kääntyä terapeutin puoleen, että saan kaiken purettua, hän pohti.

Yhden asian sairaus ainakin opetti Heidille.

– Nyt eletään hetkessä ja nautitaan. Huomisesta kun ei koskaan tiedä, hän totesi.

Sanna

Rintasyövästä toipuva Heidi Sohlberg paluustaan työelämään: ”Joudun todistelemaan olevani terve”

"Monesti syöpäsairaat ovatkin pitkään pois pelistä. Olen siinä mielessä poikkeus, että heti hoitojen loppumisen jälkeen olen työkuntoinen, hän pohti." Meillä töissä naiset kävi töissä hoitojen aikanakin, paitsi itse hoitopäivänä ja joskus myös seuraavana päivänä oli poissa. Rintasyöpä heilläkin. Toki oli niitäkin jotka joutuivat olemaan pidempään poissa hoitojaksojen aikana. Ihmiset ovat erillaisia ja hoidot vaikuttaa erilailla.
Lue kommentti
Krista

Rintasyövästä toipuva Heidi Sohlberg paluustaan työelämään: ”Joudun todistelemaan olevani terve”

Heidi, selittäisitkö mistä olet saanut sellaista tietoa etteikö me rintasyövästä toipuneet naiset mentäisi heti hoitojen jälkeen töihin? Useat käyvät hoitojen ajan töissä. Suuri arvostus heille!. Itse en saanut tehdä töitä infektioriskin takia kun hoidot oli päällä. Mutta palasin heti töihin kun ne loppui. Niin kuin sadat muutkin naiset hoitojen jälkeen :). Ja myös miehet. Toki on myös heitä ketkä ei ole heti työkykyisiä. Hieman tuo kommentti että olet poikkeus särähti korvaan. Mukavaa kevättä...
Lue kommentti
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.