Heidi Sohlberg on päättänyt nujertaa rintasyövän.

Juontaja, entinen Miss Suomi Heidi Sohlberg kertoi viime perjantaina Facebookissa sairastuneensa rintasyöpään. Uutisen jälkeen Heidi on saanut runsaasti tsemppiviestejä kollegoiltaan, tutuiltaan ja faneiltaan somessa. Tänään Heidi kiitti kannustajiaan hymyilevällä kuvalla Instagramissa.

– En pysty sanoin kuvaamaan, kuinka kiitollinen olen kaikista tsempeistä joita olen saanut. Ootte ihania, kiitos, Heidi kirjoittaa kuvan alla.

Lisäksi mukana on Heidin isän suosima lausahdus: ”Enempää ei anneta kuin jaksaa kantaa.

Iltalehdessä toimittaja Pirkko Arstila ja kansanedustaja Satu Hassi lähettivät kannustuksensa Heidille. Kumpikin naisista on nujertanut rintasyövän.

– Alkusokki on hirveä, koska monet naiset pelkäävät rintasyöpää niin kuin se olisi kaikkein suurin peikko elämässä, mutta se ei ole maailmanloppu, Pirkko lähetti terveisensä Heidille.

Myös Satun sanat olivat kannustavia:

– Toivotan hänelle tietysti voimia, rohkeutta ja terveyttä. Rintasyövän ennuste on nykyisin hyvä, varsinkin jos se löytyy varhain.

Facebookissa tukensa Heidille ovat osoittaneet lukuisat julkisuudenhenkilöt. Esimerkiksi ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, muusikko Janna Hurmerinta, näyttelijä Olga Temonen ja Sirpa Selänne ovat lähettäneet Heidille tsemppiä lähes 500 muun ihmisen lisäksi.

”Tämä voitetaan”

Perjantaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä Heidi kirjoitti aikovansa päihittää sairauden.

– Luotan ammattitaitoisiin lääkäreihin ja hoitajiin, joiden taitavissa käsissä olen nyt seuraavat kuukaudet. Asetan etusijalle tästä taistelusta selviämisen ja paranemisen, Heidi totesi.

Viikonlopun aikana Heidi on lisännyt Instagramiinsa useamman, päättäväisyyttä uhkuvan otoksen.

Lauantaina hän julkaisi kuvan ranteeseen sujauttamastaan korusta, jossa lukee sanat ”fuck cancer”.

Sylva ry:n Fuck cancer -kampanjan tarkoituksena on parantaa syöpään sairastuneiden tukea läpi hoitoketjun. Kuvan alle Heidi lisäsi hashtagin #tämävoitetaan.

 

#jaksaajaksaa 😅 #aamulenkki #fuckcancer 💪🏻

A photo posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on

Sunnutaina Heidi lisäsi Instagramiin kuvan itsestään kampaajan tuolissa ja hymyilevänä lenkkiasussa. Kummassakin kuvassa hashtagina on #fuckcancer.

Pelko osoittautui todeksi

Me Naisten haastattelussa toukokuussa Heidi kertoi kantavansa rintasyöpägeeniä. Geenitestiin päästäkseen Heidin piti muun muassa selvittää, millaisia syöpiä hänen suvussaan on sairastettu. Heidin äiti sairastui rintasyöpään 32-vuotiaana ja menehtyi sairauteen 38-vuotiaana.

– Kun hoitaja sitten kertoi tuloksen, tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojeni alta. Tuskanhiki puski päälle, käteni alkoivat täristä ja jalat menivät alta, Heidi kuvaili tunnetta, kun hoitaja soitti geenitestin tuloksista.

Heidi pelkäsi sairastuvansa rintasyöpään kuten äitinsä.

– Äiti olisi täyttänyt 38 vuotta vappuaattona, mutta menehtyi päivää aiemmin. Tänä vuonna hänen kuolemastaan tuli 25 vuotta.

Toukokuussa Heidi harkitsi rintarauhasten poistoleikkausta, joka vähentää merkittävästi sairastumisriskiä.

– En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, menenkö leikkaukseen ja milloin, mutta pidän sitä erittäin vahvana vaihtoehtona, Heidi kertoi silloin.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.