Hoikistunut Ringa Ropo nauttii nykyään paljon keittoja ja salaatteja. ”Joskus herkuttelen ja otan jäätelöä! Poikkeuksia voi aina tehdä, kunhan ei tee siitä sääntöä.”
Hoikistunut Ringa Ropo nauttii nykyään paljon keittoja ja salaatteja. ”Joskus herkuttelen ja otan jäätelöä! Poikkeuksia voi aina tehdä, kunhan ei tee siitä sääntöä.”

Ex-kilpaurheilija karisti kilot Cambridgen dieetillä.

Entinen pituus- ja korkeushyppääjä Ringa Ropo on pudottanut reilusti painoaan viime vuoden aikana.

– Tiputin vuoden aikana yli 18 kiloa. Ei minusta lenkki-ihmistä saa, mutta pelaan käsipalloa ja käyn puntilla poikani kanssa, projektinjohtajana Lifestyle Invest -yrityksessä työskentelevä Ringa kertoi torstaina Asicsin ja Stadiumin hyväntekeväisyystapahtumassa.

”Otin vanhan Ringan kaapista ulos.”

Hän kertoi onnistuneensa laihdutuksessa Cambridgen dieettiä seuraamalla.

– Se oli sikäli helppoa, että otin vanhan Ringan kaapista ulos. Tykkään ruuanlaitosta ja osaan laskea kaloreita. Mutta kyllä se vaatii kieltäytymistä, itseään ei voi huijata. Huomasin myös, että urheilu ei laihduta. Syöminen on se avainsana.

Vaatteet jäivät isoiksi

Vanhan vaatekaapin sisältö ei Ringalle enää sovi.

”Minulla on vain yksi minihame ja nämä vaatteet, jotka ovat päälläni.”

– Nyt on sellainen ongelma, että odotan pääseväni kaupoille. Minulla on vain yksi minihame ja nämä vaatteet, jotka minulla on päälläni, hän nauroi.

Helmikuussa 50 vuotta täyttänyt Ringa kertoi pyöreiden tuntuvan hyvältä.

– Olen aika nuorekas luonteeltani, ja urheiluympäristö pitää freesinä. Tuskin kasvan koskaan aikuiseksi, mutta ehkä iän myötä on tullut hieman viisautta.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.