Suomen suurin naisten lenkkeilytapahtuma, Naisten Kymppi järjestettiin sunnuntaina jo 32. kerran. –Olen hieman flunssainen, mutta koska ei ole kuumetta, niin lähden lenkille, mentalisti Noora Karma jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg
Suomen suurin naisten lenkkeilytapahtuma, Naisten Kymppi järjestettiin sunnuntaina jo 32. kerran. –Olen hieman flunssainen, mutta koska ei ole kuumetta, niin lähden lenkille, mentalisti Noora Karma jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiireinen yksinhuoltajan arki, avioero ja muut stressitekijät saivat mentalistin hakeutumaan terveysvalmennukseen.

Viime syksy oli iso käänne mentalisti Noora Karman, 39, elämässä.

Kiireinen yksinhuoltajan arki, riitaisa avioero lasten isästä ja muut elämän stressitekijät ajoivat tilanteeseen, jossa Noora halusi apua jaksamiseensa. Hän aloitti terveysvalmennuksen helsinkiläisellä terveysklinikalla.

– Se muutti elämäni. Minut kuorittiin sisältä saakka auki ja tutkittiin funktionaalisen sairaanhoitajan kanssa, mitä vitamiineja ja hivenaineita kehoni tarvitsee. Ihanaa, kun joku antaa niin tarkat ohjeet terveenä pysymiseen, Noora kertoi.

Valmennuksen myötä Noora jätti ruokavaliostaan pois perunan, pastan, riisin ja sokerin. Myös alkoholin käyttö väheni, vaikkei sitä aiemminkaan liikoja kulunut.

Liikunnan osalta naisen tavoitteena on kävellä tai juosta vähintään 20 kilometriä viikossa. Juoksemisen lisäksi hän harrastaa syviä lihaksia tukevaa Fustraa.

– Minulla oli aiemmin kuonainen ja plösö olo. Nyt olen virkeämpi ja jaksan paremmin arjen pyöritystä, kahden lapsen yksinhuoltaja kehui.

Terveet elämäntavat näkyvät ulospäin säteilynä ja nuorekkuutena, josta Noora hiljattain sai konkreettisen todisteen.

– Alkon myyjä kysyi minulta paperit toissa päivänä. Meinasin syöksyä pussaamaan häntä, hän ilakoi.

Kesä festareilla ja lasten kanssa

Noora osallistui Suomen suurimpaan naisten lenkkeilytapahtumaan Naisten Kymppiin sunnuntaina Helsingissä.

– Ennen vihasin juoksemista, mutta nyt olen sinut sen kanssa. Kymmenen minuutin jälkeen olo yleensä vetristyy ja pääsen vauhtiin, hän naurahti ennen juoksua järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kesällä mentalisti tekee jonkun verran festarikeikkoja ja lopun ajan lomailee lastensa Gabrielin, 5, ja Lolan, 3, kanssa.

– Menemme mökille Kalajoelle ja käymme Espanjassa lasten isovanhempia tapaamassa. Olimme hiljattain Aurinkorannikolla, jossa omat vanhempani asuvat, nyt olisi tarkoitus mennä ex-miehen vanhempien luo Barcelonan lähelle, Noora kertoi.

Lue myös:

Noora Karma: ”En tuhlaa enää sekuntiakaan kenenkään kanssa”

Hjallikseen liitetty Noora Karma: ”Hän on suora ja rehellinen ihminen”

Mentalisti Noora Karman suhdekriisi: ”Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta”

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”