Riina-Maija Palander on Me Naisten uusi bloggaaja. Kuva: Jouni Harala
Riina-Maija Palander on Me Naisten uusi bloggaaja. Kuva: Jouni Harala

Sattuu ja tapahtuu -niminen blogi päivittyy Riina-Maijan mukaan vähintään kolmesti viikossa, muuten lukijat tippuvat kärryiltä perheen kiireisestä arjesta.

Entisen alppihiihtäjän Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija Palander pyörittää neljän lapsen perhettä, johon kuuluu myös lauma kaikenkarvaisia eläimiä, muun muassa hevosia, koiria, kissoja ja kaneja.

”Kirjoitan rempseällä otteella, en hae täydellisyyttä.”

Riina-Maija emännöi Virossa Ontikan majataloa, huoltaa ja remppaa vanhaa kartanoa tiluksineen sekä treenaa kouluhevosiaan.

Nyt hän on aloittanut Me Naisten verkkosivuilla blogin, jossa lupaa kertoa siloittelematta perheensä vilkkaasta arjesta.

– Kirjoitan rempseällä otteella, en hae täydellisyyttä. Valokuvat ja kertomukset arjestamme ovat elämän näköisiä, eivät täydellisyyteen pyrkiviä, Riina-Maija sanoo.

Blogi kuvaa Palanderien perheen arkea, mutta kirjoittajansa silmin.

– Koska asiat tulevat kerrotuksi minun kauttani, tulee blogista näköiseni. En koe olevani kokopäiväisesti äiti, vaan olen voimakkaasti oma itseni. Minulla on myös oma elämä, äitiys ei vie sitä pois, Riina-Maija pohtii.

”En minä siellä mitään minun ja Kallen pieniä kahnauksia lähde ruotimaan.”

Riina-Maija on aiemmin Me Naisten haastatteluissa puhunut avoimesti parisuhteestaan ja sitä koetelleesta uskottomuudesta Kallen jäätyä kiinni pettämisestä.

Lue lisää aiheesta: Uskottomuudesta selvinneet Kalle ja Riina-Maija Palander: Emme löydä parempia puolisoja rinnallemme

– Parisuhteemme varmasti vilahtelee myös blogissa, mutta en minä siellä mitään minun ja Kallen pieniä kahnauksia lähde ruotimaan, Riina-Maija nauraa nyt.

Ensimmäinen blogikirjoitus on jo julki, ja sen voi lukea Me Naisten blogit -sivulta.

Hengästymisvaara

Blogin nimi viittaa pitäjänsä vauhdikkaaseen elämään.

– Perheemme elää isolla sykkeellä ja intohimoisesti. Meillä ei ole sellaisia päiviä, että jotain ei sattuisi ja tapahtuisi, puun takaa tulee aina jotain.

Viron lisäksi Palandereilla on kodit Espanjan Aurinkorannikolla, Tornionjoen rannalla Suomessa ja Nizzassa Ranskassa. Se, minkä asunnon ovessa avain milloinkin kääntyy, on useimmiten yllätys myös perheelle itselleen.

– Moni kokisi varmasti ahdistavana sen, jos ei tietäisi, missä asuu ensi viikolla. Me menemme sen mukaan, mikä milloinkin painaa vaakakupissa.

Siinä missä Kalle Palanderin työt vetävät pohjoiseen, Riina-Maija viihtyy kiinteistönvälittäjän työssään Aurinkorannalla.

”Aion kirjoittaa blogia muutamia kertoja viikossa. On pakko, että seuraajani pysyvät kärryillä.”

– Onneksi liikkuminen ei ole meille ongelma, ja joka paikkaan pääsee nopeasti. Blogiakin kirjoitan todennäköisesti usein laivassa, lentokoneessa tai autossa, jos Kalle ajaa.

Riina-Maija lupaa, että hänen bloginsa päivittyy melko usein.

– Aion kirjoittaa muutamia kertoja viikossa. On pakko, jotta seuraajani pysyvät kärryillä vauhdikkaassa arjessamme.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä

Riina-Maija Palander

Syntynyt 16.2.1977 Kuusamossa.

Opiskellut kauppatieteitä Norjassa, Australiassa, Virossa, Ranskassa ja Suomessa.

Naimisissa Kalle Palanderin kanssa vuodesta 2007.

Perheeseen kuuluu kolme yhteistä lasta ja Riinan poika aiemmasta suhteesta. Kallella on myös tytär Norjassa.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja työkerhon omistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: