Markus Selin ja Renny Harlin ystävystyivät 30 vuotta sitten, kun he tekivät Jäätävä polte -elokuvaa. Kuvat: Sanoma-arkisto/Jussi Helttunen/Tuomas Selänne
Markus Selin ja Renny Harlin ystävystyivät 30 vuotta sitten, kun he tekivät Jäätävä polte -elokuvaa. Kuvat: Sanoma-arkisto/Jussi Helttunen/Tuomas Selänne

Vuosi sitten Markus Selin kertoi, että epäonnistunut Mannerheim-elokuva tuhosi hänen ja Renny Harlinin vuosikymmeniä kestäneen ystävyytensä. Nyt kaksikko on taas hyvissä väleissä, ja Renny ylisti Markusta Radio Rockilla.

Elokuvatuottaja Markus Selinin ja ohjaaja Renny Harlinin välirikosta on puhuttu julkisuudessa jo vuosia. Molemmat ovat myöntäneet, että epäonnistunut Mannerheim-elokuva tuhosi heidän vuosikymmeniä kestäneeseen ystävyyssuhteen. Nyt kaikki erimielisyydet ovat kuitenkin selvitetty, ja Renny puhui hyvin kauniisti Markuksesta Radio Rockin haastattelussa perjantaina.

– Mä rakastan Markus Seliniä ehkä enemmän kuin ketään muuta tässä maailmassa. Hän on ollut mun tuki 30 vuotta – ja se ihminen, joka on aina ollut läsnä myötä- ja vastatuulessa. Mä rakastan Markusta! Mä oon superonnellinen, että voidaan olla ystäviä ja rakastaa toisiamme, Renny kertoi puhelimitse.

2637832

Kuuntele haastattelu videolta!

Elämä on liian lyhyt riitelyyn

Reilu vuosi sitten Markus sanoi Radio Suomipopin haastattelussa, että kaksikko ei ole minkäänlaisissa väleissä. Eivätkä he ole olleet yhteyksissä sen jälkeen kuin Mannerheim-elokuva kariutui.

– Tää on elämää. Uskon, että asioiden oli tarkoitus mennä loppupeleissä näin. Meillä oli pitkä yhteinen, reilusti yli 20 vuoden läheinen ystävyys, ja joskus vaan ystävyyssuhteet loppuu. Tässä oli katalysaattorina elokuva, joka muutenkin päättyi surkeesti.

– Hänen lakimiehensä vain ilmoitti, että hän jatkaa muissa hommissa, ja sen jälkeen hän ei ole vastannut mihinkään yhteydenottoihin, Markus sanoi maaliskuussa 2015.

”Silloin kun rakastaa ihmistä, kaikki nämä jutut käydään läpi.”

Nyt Markus näkee tilanteen kuitenkin toisin. Häneltä kysyttiin radiohaastattelussa, oliko heidän välillään "jokin ryppy".

– Joskus ei vaan ole niin paljon asiaa kuin joku toinen päivä. Ethän säkään puhu joka päivä kotona sun vaimollesi, Markus sanoi.

Renny puolestaan muisteli, että he eivät nähneet tuotantoa samalla tavalla.

– Mutta silloin kun rakastaa ihmistä, ja hän on maailman paras ystävä, niin kaikki nämä jutut käydään läpi. Jokainen joka tästä elämästä selviää hengissä, tietää, että elämä on aivan liian lyhyt siihen, että tuhlattais aikaa johonkin typerään riitaan, Renny sanoi.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...