Kriisit ovat hieroneet näyttelijä-laulaja Reino Nordinin ja arkkitehtivaimo Maria Nordinin rakkauden vahvaksi.

Kuva Jouni Harala

Näyttelijä-muusikko Reino Nordinin, 28, ja arkkitehti Maria Nordinin, 28, parisuhteen lukuisten onnenhetkien lomaan on mahtunut monta kriisiä: niin mustasukkaisuutta, lapsettomuutta, hometalo-ongelmia kuin raha-asioiden järjestelyäkin.

– Olemme seitsemässä vuodessa käyneet läpi tiivistetyn elämänkoulun, sellaisen, jota muilla on vuosikymmenten aikana, pari summaa.

Kuluneen puolen vuoden ajan elämän myllerrykset ovat tallentuneet myös videolle. Maria on yksi Subin uuden Iholla-televisiosarjan päähenkilöistä. Sarjassa kuusi naista on kuvannut videokameralla elämäänsä, ja päiväkirjamainen ohjelma näyttää peittelemättä, millaista Marian ja hänen perheensä arki on. Kameralle on tallentunut muun muassa kuopuksen synnytys, omakotitalon takkuileva rakennusprojekti ja hermoromahdus.

– Kuvausten aikana meille kävi kaikkea sellaista, mitä ei pitänyt käydä. Jos olisimme tienneet, mitä on tulossa, emme olisi lähteneet sarjaan mukaan, Maria myöntää.

Perhe-elämän on tehnyt normaalia haasteellisemmaksi sekin, ettei Marialla ja Reinolla ole ollut pysyvää kotia kahteen vuoteen. He ehtivät asua hetken Espoossa, mutta pian muuton jälkeen asunnosta löytyi hometta.

Hetken mielijohteesta pari osti tontin Vihtiin suunnitteilla olevasta ekokylästä ja päätti rakentaa sinne omakotitalon. Välivaiheen ajaksi perhe muutti asumaan Marian pieneen omistusasuntoon. Kun omakotitalo oli valmistumassa, he myivät yksiön. Mutta sitten talonrakennuksessa tulikin ongelmia, ja perhe joutui väliaikaisesti muuttamaan Marian äidille.

– On rankkaa olla ilman omaa kotia. Olemme eläneet 'sit kun' -aikaa vaikka kuinka pitkään. En edes tiedä, mitä kaikkea voimme vielä saavuttaa ja miten hienoa elämä onkaan sitten, kun pääsemme oikeasti asettumaan aloillemme, Maria ihmettelee.

Erotiikka yhdistää

Nyt Marian ja Reinon arki on pikkuhiljaa asettumassa aloilleen. Taloprojektin kimuranteimmat käänteet on ratkaistu ja raha-asioihin on saatu selvyyttä. Vaikka pariskunta on välillä etääntynyt toisistaan, suhde on lopulta vahvistunut entisestään.

– Se, että olemme pysyneet yhdessä kaiken keskellä, kertoo, että suhteemme täytyy olla vahva. Rakkaus on meille konkretiaa ja energiaa – sen voi todella tuntea, Maria kertoo.

Toisaalta parin suhteeseen kuuluu myös ronski vitsailu. Välillä Reinon puheessa vilkkuvat ulkopuolisen korvissa hämmentävät lauseet, kuten kehut aiemmista naissuhteista, fanien isot rinnat ja 'menomuna', jolla Reino omaa miehistä ruumiinosaansa kuvailee. Maria kuitenkin ymmärtää Reinoa eikä loukkaannu tämän provosoivistakaan kommenteista.

On myös yksi syy, jonka vuoksi pari uskoo pysyneensä yhdessä synkkinäkin aikoina.

– Meillä on ihan järjettömän hyvä seksielämä. Olemme eroottisia ihmisiä. Vaikka olemme asuneet välillä anopin nurkissa, olemme toisinaan vuokranneet hotellin yöksi. Ja kyllähän anoppikin joutuu joskus kaupassa käymään, Reino velmuilee.


Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.