Reeta Vestman luo menestyksekästä uraa näyttelijänä ja laulajana. Hänellä on rooli esimerkiksi Kalevala-musikaalissa New Yorkissa. Kuva: Liisa Valonen
Reeta Vestman luo menestyksekästä uraa näyttelijänä ja laulajana. Hänellä on rooli esimerkiksi Kalevala-musikaalissa New Yorkissa. Kuva: Liisa Valonen

Raju koulukiusaaminen jätti muusikko-näyttelijä Reeta Vestmaniin syvät jäljet. – Kesti pitkään ennen kuin aloin jälleen luottaa ihmisiin.

Kun Reeta Vestman syntyi, hänen vanhempansa Eija-Riitta ja Atte Korhola olivat vasta parikymppisiä opiskelijoita. Perhe muutti Helsingissä moneen kertaan ja asui Iso-Britanniassa, kun Reeta kävi esikoulua. Ala-asteelle hän meni kuitenkin Suomessa.

– Kolmannella luokalla siirryin Munkkiniemen ala-asteelta Helsingin Suomalaiseen Yhteiskouluun, SYKiin. Siellä alkoi raju koulukiusaaminen, Reeta Vestman, 34, muistelee.

Hän on miettinyt paljon sitä, miksi juuri hänestä tuli koulukiusaamisen uhri.

– Olin elämäniloinen, lauloin ja hyräilin paljon. Ehkä se ärsytti joitakuita. Kiusaajia provosoi myös se, että minut laitettiin esiintymään koulun juhlissa. Laulaessani, tanssiessani, soittaessani ja näytellessäni tiesin koko ajan, että minulle ivailtiin samaan aikaan katsomossa, Reeta kertoo.

”Minut esimerkiksi lukittiin yksin luokkaan ja minua potkittiin uimahallissa liikuntatunnilla.”

Samalla hän oli sanavalmis ja aktiivinen. Esimerkiksi 11-vuotiaana lahjakas tyttö voitti Napero-Finlandia-kirjoituskilpailun ja esiintyi isossa roolissa kotimaisessa leffassa.

– Kiusaaminen ilmeni pahan puhumisena selän takana ja ryhmästä sulkemisena. Minut esimerkiksi lukittiin yksin luokkaan ja minua potkittiin uimahallissa liikuntatunnilla. Sain kaameita uhkailuviestejä, eivätkä kiusaajat jättäneet rauhaan edes pikkusiskoani.

– Kouluun meneminen oli helvettiä joka päivä. Numeroni olivat silti hyviä, enkä koskaan lintsannut koulusta. Halusin olla vahva, näyttää etten murru, Reeta kuvailee.

– Opettajani ja vanhempani tiesivät kiusaamisesta, mutta eivät puuttuneet siihen. Luultavasti he eivät täysin ymmärtäneet tilanteen vakavuutta, hän pohtii.

Reeta ei ole nähnyt kiusaajiaan noiden vuosien jälkeen.

– Vei vuosia, ennen kuin opin jälleen luottamaan siihen, että ihmiset haluavat minulle hyvää. Mutta kokemukseni antoivat paljon syvyyttä nykyiseen näyttelijäntyöhöni ja rooleihini. Tiedän, mitä on halveksunta ja psykologinen peli, näyttelijä-muusikko kertoo.

Hänen pelastuksekseen koitui pääsy Kallion ilmaisutaidon lukioon. Siellä kiusaaminen loppui kuin seinään.

– Yhtäkkiä lahjakkuus ja erilaisuus olivatkin hyveitä, Reeta muistelee.

Miksi Reeta sai opiskeluvuosinaan burn outin? Millainen äiti hän on? Miten suomalainen näyttelijä-laulaja päätyi esiintymään isoon musikaaliin New Yorkissa? Lue Me Naisten uudesta numerosta 12 / 2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.