Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä
Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä

Nymfit-tähti Rebecca Viitalan, 37, pöytälaatikko pullistelee rakkausrunoja.

Miltä tuntuu olla nymfikolmikon pomo, soturiluonteinen Kati?
Arvaa, tärisen jännityksestä! Sarjalle on ladattu niin kovat odotukset, ­etten tiedä, onko se pelkästään hyvä asia. Kati on itsevarmempi kuin minä, mutta tunnistan saman lojaalisuuden ja tavan puolustaa läheisiä. Joskus kiperissä tilanteissa mietin, mitä Kati tekisi.

Olet työskennellyt mallina ja harrastit balettia 11 vuotta. Mihin ne jäivät?
Tanssiminen jäi, kun siitä alkoi tulla ­vakavaa. 17-vuotiaana lähdin maailmalle malliksi, mutta kritiikki pelkästä ulko­kuoresta tuntui murskaavalta. Ehkä olin liian herkkä. Kameran edessä kuitenkin löysin näyttelijyyden itsestäni, en halunnut olla pelkkä kaunis kuva.

Miten herkkis sitten löysi itsestään vahvan soturinaisen?
Nymfejä varten opettelin käyttämään perhosveistä, luin mytologiaa ja treenasin kuntosalilla. Piti saada voimaa, ettei taistelukohtauksissa näyttäisi siltä kuin entinen ballerina tässä vähän heiluu. Kuntoilin hulluna kuvauksia edeltäneen kesän ja lenkkipolulla minua luultiin huippu-urheilijaksi. Se tuntui hyvältä!

Lapsena haaveilit stuntnäyttelijän työstä. Miten hurjapäisyys näkyy sinussa nyt?
Rämäpäisyys on latistunut iän mukana. Jäällä kävely on varmaan hurjinta, mitä olen lähiaikoina tehnyt. Olisi hienoa omistaa moottoripyörä.

No mistä muusta haaveilet?
Olen haaveissani kunnianhimoinen, unelmani harvoin toteutuvat ensi yrittämällä. Yhdessä haavekuplassani asuisin New Yorkissa, työskentelisin omassa studiossani kuvataiteilijana ja roiskisin maalia kankaille. Se kuulostaa romanttiselta, mutta tuskin koskaan toteutuu.

Serkkusi Pihla Viitala näyttelee sarjassa Mustat lesket. Kuinka läheisiä olette?
Olen ylpeä meidän kummankin tämän hetkisistä töistä, vahvat roolit eivät ole vain miesten oikeus. Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat.

Olet kuulemma runotyttö ja pöytälaatikostasi löytyy runoja jopa 15 vuoden ­takaa. Julkaistaanko niitä koskaan?
Olen kirjoittanut runoja teinistä lähtien, ja niitä on kasaantunut pöytälaatikkoon aika lailla. Osa on romanttisia, osa yhteiskunnallisia runoja. Tähän mennessä olen näyttänyt kirjoitukseni vain valituille läheisille, mutta ehkä vielä ­jonain päivänä julkaisenkin niitä.

Siis rakkausrunoja! Jollekin erityiselle?
Ehkä... Seurustelen ihanan ja hyvän miehen kanssa. Olen onnellinen, todella onnellinen.

Nymfit-sarjan kaikki 12 jaksoa esitetään AVA-kanavalla pe-su 18.–20.4. joka päivä klo 20 alkaen.

Lue myös:

Rebecca Viitala serkustaan: "Olemme Pihlan kanssa läheisiä"

Nymfit floppasi Suomessa – miten se menestyy ulkomailla?

Rebecca Viitala

■ Näyttelijä syntyi ­Turussa 26.6.1977, asuu Helsingissä.

■ Työskenteli aiemmin mallina. Nymfit-fantasia­sarja MTV3:lla maanantaisin. Mukana mm. elokuvissa Missä kuljimme kerran ja Levottomat.

■ Nymfit-maraton, kaikki 12 jaksoa, esitetään AVA-kanavalla pääsiäisenä perjantaista sunnuntaihin 18.–20.4. klo 20 alkaen. Jokaisena päivänä esitetään neljä jaksoa.

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...