Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä
Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä

Nymfit-tähti Rebecca Viitalan, 37, pöytälaatikko pullistelee rakkausrunoja.

Miltä tuntuu olla nymfikolmikon pomo, soturiluonteinen Kati?
Arvaa, tärisen jännityksestä! Sarjalle on ladattu niin kovat odotukset, ­etten tiedä, onko se pelkästään hyvä asia. Kati on itsevarmempi kuin minä, mutta tunnistan saman lojaalisuuden ja tavan puolustaa läheisiä. Joskus kiperissä tilanteissa mietin, mitä Kati tekisi.

Olet työskennellyt mallina ja harrastit balettia 11 vuotta. Mihin ne jäivät?
Tanssiminen jäi, kun siitä alkoi tulla ­vakavaa. 17-vuotiaana lähdin maailmalle malliksi, mutta kritiikki pelkästä ulko­kuoresta tuntui murskaavalta. Ehkä olin liian herkkä. Kameran edessä kuitenkin löysin näyttelijyyden itsestäni, en halunnut olla pelkkä kaunis kuva.

Miten herkkis sitten löysi itsestään vahvan soturinaisen?
Nymfejä varten opettelin käyttämään perhosveistä, luin mytologiaa ja treenasin kuntosalilla. Piti saada voimaa, ettei taistelukohtauksissa näyttäisi siltä kuin entinen ballerina tässä vähän heiluu. Kuntoilin hulluna kuvauksia edeltäneen kesän ja lenkkipolulla minua luultiin huippu-urheilijaksi. Se tuntui hyvältä!

Lapsena haaveilit stuntnäyttelijän työstä. Miten hurjapäisyys näkyy sinussa nyt?
Rämäpäisyys on latistunut iän mukana. Jäällä kävely on varmaan hurjinta, mitä olen lähiaikoina tehnyt. Olisi hienoa omistaa moottoripyörä.

No mistä muusta haaveilet?
Olen haaveissani kunnianhimoinen, unelmani harvoin toteutuvat ensi yrittämällä. Yhdessä haavekuplassani asuisin New Yorkissa, työskentelisin omassa studiossani kuvataiteilijana ja roiskisin maalia kankaille. Se kuulostaa romanttiselta, mutta tuskin koskaan toteutuu.

Serkkusi Pihla Viitala näyttelee sarjassa Mustat lesket. Kuinka läheisiä olette?
Olen ylpeä meidän kummankin tämän hetkisistä töistä, vahvat roolit eivät ole vain miesten oikeus. Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat.

Olet kuulemma runotyttö ja pöytälaatikostasi löytyy runoja jopa 15 vuoden ­takaa. Julkaistaanko niitä koskaan?
Olen kirjoittanut runoja teinistä lähtien, ja niitä on kasaantunut pöytälaatikkoon aika lailla. Osa on romanttisia, osa yhteiskunnallisia runoja. Tähän mennessä olen näyttänyt kirjoitukseni vain valituille läheisille, mutta ehkä vielä ­jonain päivänä julkaisenkin niitä.

Siis rakkausrunoja! Jollekin erityiselle?
Ehkä... Seurustelen ihanan ja hyvän miehen kanssa. Olen onnellinen, todella onnellinen.

Nymfit-sarjan kaikki 12 jaksoa esitetään AVA-kanavalla pe-su 18.–20.4. joka päivä klo 20 alkaen.

Lue myös:

Rebecca Viitala serkustaan: "Olemme Pihlan kanssa läheisiä"

Nymfit floppasi Suomessa – miten se menestyy ulkomailla?

Rebecca Viitala

■ Näyttelijä syntyi ­Turussa 26.6.1977, asuu Helsingissä.

■ Työskenteli aiemmin mallina. Nymfit-fantasia­sarja MTV3:lla maanantaisin. Mukana mm. elokuvissa Missä kuljimme kerran ja Levottomat.

■ Nymfit-maraton, kaikki 12 jaksoa, esitetään AVA-kanavalla pääsiäisenä perjantaista sunnuntaihin 18.–20.4. klo 20 alkaen. Jokaisena päivänä esitetään neljä jaksoa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti