Me Naiset
|
Anni Porrasmäki
Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä
Rebecca Viitala ja Pihla Viitala ovat serkuksia. "Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat", Rebecca sanoo. Kuvat Panu Pälviä

Nymfit-tähti Rebecca Viitalan, 37, pöytälaatikko pullistelee rakkausrunoja.

Miltä tuntuu olla nymfikolmikon pomo, soturiluonteinen Kati?
Arvaa, tärisen jännityksestä! Sarjalle on ladattu niin kovat odotukset, ­etten tiedä, onko se pelkästään hyvä asia. Kati on itsevarmempi kuin minä, mutta tunnistan saman lojaalisuuden ja tavan puolustaa läheisiä. Joskus kiperissä tilanteissa mietin, mitä Kati tekisi.

Olet työskennellyt mallina ja harrastit balettia 11 vuotta. Mihin ne jäivät?
Tanssiminen jäi, kun siitä alkoi tulla ­vakavaa. 17-vuotiaana lähdin maailmalle malliksi, mutta kritiikki pelkästä ulko­kuoresta tuntui murskaavalta. Ehkä olin liian herkkä. Kameran edessä kuitenkin löysin näyttelijyyden itsestäni, en halunnut olla pelkkä kaunis kuva.

Miten herkkis sitten löysi itsestään vahvan soturinaisen?
Nymfejä varten opettelin käyttämään perhosveistä, luin mytologiaa ja treenasin kuntosalilla. Piti saada voimaa, ettei taistelukohtauksissa näyttäisi siltä kuin entinen ballerina tässä vähän heiluu. Kuntoilin hulluna kuvauksia edeltäneen kesän ja lenkkipolulla minua luultiin huippu-urheilijaksi. Se tuntui hyvältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsena haaveilit stuntnäyttelijän työstä. Miten hurjapäisyys näkyy sinussa nyt?
Rämäpäisyys on latistunut iän mukana. Jäällä kävely on varmaan hurjinta, mitä olen lähiaikoina tehnyt. Olisi hienoa omistaa moottoripyörä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

No mistä muusta haaveilet?
Olen haaveissani kunnianhimoinen, unelmani harvoin toteutuvat ensi yrittämällä. Yhdessä haavekuplassani asuisin New Yorkissa, työskentelisin omassa studiossani kuvataiteilijana ja roiskisin maalia kankaille. Se kuulostaa romanttiselta, mutta tuskin koskaan toteutuu.

Serkkusi Pihla Viitala näyttelee sarjassa Mustat lesket. Kuinka läheisiä olette?
Olen ylpeä meidän kummankin tämän hetkisistä töistä, vahvat roolit eivät ole vain miesten oikeus. Pihla on minulle kuin pikkusisko ja jaamme kaiken, myös kaikki ammatilliset asiat.

Olet kuulemma runotyttö ja pöytälaatikostasi löytyy runoja jopa 15 vuoden ­takaa. Julkaistaanko niitä koskaan?
Olen kirjoittanut runoja teinistä lähtien, ja niitä on kasaantunut pöytälaatikkoon aika lailla. Osa on romanttisia, osa yhteiskunnallisia runoja. Tähän mennessä olen näyttänyt kirjoitukseni vain valituille läheisille, mutta ehkä vielä ­jonain päivänä julkaisenkin niitä.

Siis rakkausrunoja! Jollekin erityiselle?
Ehkä... Seurustelen ihanan ja hyvän miehen kanssa. Olen onnellinen, todella onnellinen.

Nymfit-sarjan kaikki 12 jaksoa esitetään AVA-kanavalla pe-su 18.–20.4. joka päivä klo 20 alkaen.

Lue myös:

Rebecca Viitala serkustaan: "Olemme Pihlan kanssa läheisiä"

Nymfit floppasi Suomessa – miten se menestyy ulkomailla?

Rebecca Viitala

■ Näyttelijä syntyi ­Turussa 26.6.1977, asuu Helsingissä.

■ Työskenteli aiemmin mallina. Nymfit-fantasia­sarja MTV3:lla maanantaisin. Mukana mm. elokuvissa Missä kuljimme kerran ja Levottomat.

■ Nymfit-maraton, kaikki 12 jaksoa, esitetään AVA-kanavalla pääsiäisenä perjantaista sunnuntaihin 18.–20.4. klo 20 alkaen. Jokaisena päivänä esitetään neljä jaksoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla