Paperi T:stä eli Henri Pulkkisesta ei koskaan pitänyt tulla listahittiräppäriä. Sitten hän yllättäen valloitti taide-rapillaan soittolistat, festarilavat ja nuorten miesten sydämet.

Paperi-T:n eli räppäri Henri Pulkkisen, 29, keikoilla ei voi olla huomaamatta yhtä asiaa: nuoret miehet laulavat, harvinaisen keskittyneinä. He muistavat ulkoa synkät sanat katkerista rakkauksista, kylmistä naisista ja olemassaolon kriiseistä.

Keikan jälkeen miehet parveilevat Henrin luokse avautumaan elämästään. He kertovat, että Paperi T pukee sanoiksi heidän ajatuksiaan elämästä ja rakkaudesta. He tietävät, mitä Henri tarkoittaa sillä, että ”Kalliossa tytötkin ovat kivee” ja miksi eksälle tekee mieli sanoa: ”Mä haluan näyttää sulle paskan kaikki sävyt”.

– Olen saanut nuorilta miehiltä positiivista palautetta siitä, että puhun oikeista asioista, jotka koskettavat heitä. He voivat samaistua sanoituksiini, Henri kertoo helsinkiläisen taidegalleria-kahvila Ruplan pöydässä.

Joskus Henriltä kysytään neuvoa, mitä vaikkapa vaikeassa ihmissuhdetilanteessa pitäisi tehdä.

– Se tuntuu jännältä, koska sanoitusteni perusteella olisin varmaan viimeinen ihminen, jolta itse haluaisin jotain parisuhdeneuvoja, Henri nauraa.

Räppäriä nyitään hihasta myös ruokakaupassa, ravintoloissa ja baareissa. Tänä kesänä juttusille on tullut entistä enemmän naisia ja keski-ikäisiä. Vaikka Henri ei ikinä halunnut tähdeksi, uudenlainen arki ei häiritse.

– On siistiä huomata, että musiikkini resonoi kaikenlaisiin ja -ikäisiin ihmisiin. Siitä tiedän, ettei minua kuunnella vain siksi, että se tekee hyvää imagolle.

Uudenlainen räppäri

”Mä voin olla räppärinä geneerinen ja rajottunu /

Mut loppupeleissä se ei merkkaa paljoo /

Tälläsii asioita tulee harvoin sanottuu /

Mut rehellisyys on aidointa mitä mä voin tarjoo”Resnais, Beefheart & Aalto

Paperi T ei näytä eikä kuulosta suomalaiselta rap-artistilta. Ensinnäkin hän muistuttaa pitkissä hiuksissaan ja tummanpuhuvissa vaatteissaan enemmän hevaria kuin räppäria. Kappaleissaan hän riimittelee Alvar Aallon lempiviinistä, näyttelijä Renée Jeanne Falconettin silmistä ja Jean D’arcin fiiliksistä. Elitistiseksi kutsuttu taide-rap vilisee viittauksia elokuvaklassikoihin ja kirjallisuuteen.

Haastattelussa Henri eksyy tämän tästä filosofisten kysymysten äärelle pohtimaan, mitä tarkoittaa musiikin ymmärtäminen tai mikä on taiteen ja bisneksen suhde. Hän myös tykkää laukoa provosoivia mielipiteitä.

Henri kertoo vihaavansa erityisesti kahta asiaa. Toinen niistä on sana inspiraatio.

– Jengi sanoo, että olipa inspiroiva ruoka tai inspiroiva auringonlasku. Sana on kärsinyt vakavan inflaation. Siitä on tullut sellaista muotiblogikieltä.

Vielä enemmän hän vihaa ”suomalaista jees jees -ilmapiiriä”. Hänestä on kaikkein oksettavinta, jos kaikki ovat samaa mieltä siksi, ettei kukaan hermostuisi ja että kaikki menisi sujuvasti.

– Se tuntuu pahimmalta mahdolliselta kuoleman hyväksymiseltä, Henri sanoo kevyesti, mutta tosissaan.

Vaikka mielipiteet ovat uhmakkaita, Henrin olemus huokuu ennemmin mietiskelyä kuin itseluottamusta. Keskustelusta syntyy kuva syvällisestä, ehdottomasta ja vähän provosoivasta miehestä.

Levy-yhtiö, Henrin perhe ja hän itse eivät ollenkaan ajatelleet, että Paperi T olisi artisti, jolla voisi takoa rahaa. Niin kuitenkin kävi. Kun esikoisalbumi Malarian pelko julkaistiin huhtikuussa, se ponkaisi julkaisuviikollaan Suomen albumilistan ykköseksi. Enää hän ei keikkaile vain pienillä klubeilla vaan Suomen suurimmilla festareilla. Hänen tuotantoonsa on ihastunut moni sellainenkin kuuntelija, joka ei yleensä kuuntele räppiä.

Nyt festarilavalle kipuaminen soolo­artistina tuntuu jo luontevalta. Vieläkin Henri tosin miettii ennen isoja keikkoja, tuleeko kukaan paikalle ja kiinnostaako hän ketään.

Piilohommista uraksi

Oikeastaan vetäytyväisestä sivustakatsojasta ei koskaan pitänyt tulla esiintyjää. Esillä oleminen ja huomion hakeminen on Henrin mielestä vähän kiusallista.

– On olemassa kahdenlaisia ihmisiä. Toiset haluavat olla jotain, toiset tehdä jotain. Arvostan enemmän jälkimmäisiä. En ole koskaan ajatellut, että haluaisin starbailla tai olla tähti.

Kun muut porvoolaispojat pelasivat lätkää ja ryyppäsivät, Henri kuunteli huoneessaan levyjä ja katsoi elokuvia. Nuorena Henri oli kiinnostunut näyttelemisestä, mutta sitten alkoi ahdistaa se, että pitäisi olla esillä. Siksi hän alkoi miettiä elokuvaohjaamista tai käsikirjoittamista.

Nekin ajatukset Henri hylkäsi, koska häntä ahdistaa myös se, että suomalaisessa elokuvataiteessa pitää tehdä kaikki ”vähän helpommaksi”.

– Elokuvaa on vaikeaa tehdä ilman rahoitusta, ja raha menee usein viihteeseen, josta iso yleisö on kiinnostunut. Musiikissa on helpompi kokeilla vapaasti.

Lukion jälkeen Henri opiskeli ammattikorkeakoulussa medianomiksi. Hän tekee yhä päivätyötä radiojuontajana Radio Helsingissä ja asuu Helsingin Kalliossa. Musiikkipiireissä hänet on tunnettu Ruger Hauer -rap-yhtyeestä jo muutaman vuoden ajan.

Sooloura syttyi melkein vahingossa, kun Ruger Hauerin jäsen Pyhimys aloitti Johanna Kustannuksen tuotantopäällikkönä ja halusi julkaista ensitöikseen sooloalbumin Henriltä. Henri iloitsee, että hän levytti ensimmäisen kerran vasta lähempänä kolmeakymppiä. Moni artisti aloittaa 10 vuotta aikaisemmin, mutta Henri tuntee olevansa vielä nuori, tai vähintään ”seminuori”.

– Ei ainakaan ole mitenkään aikuinen tai auktoriteettinen olo. Voi olla, että ensi vuonna iskee jokin kriisi, kun 30 vuotta tulee täyteen. Mutta siitähän voi sitten tehdä levyn, Henri virnistää.

 


 

Aina sivustakatsoja

Vienoisesta erakkomaisuudestaan huolimatta Henri pitää itseään melko sosiaalisena tyyppinä. Hän on kehittänyt piirrettä itsessään tarkoituksella.

– Seurallisuudesta on tullut varmasti jonkinlainen selviytymiskeino ja tapa pärjätä. Yritän kompensoida sosiaalisuudella ulkopuolisuuden tunnetta, joka minulla on melkein aina.

Vaikka Henri on saanut tänä vuonna räppipiireistä paljon uusia tuttavia ja kavereitakin, hän haluaa katsella tohotusta vähän syrjästä. Hän pysyttelee aina tahallaan hieman ulkopuolisena.

Hän myös tökkii mielellään muurahaispesää epäsovinnaisilla huomautuksilla.

– Heitän aika provosoivaa läppää. Se on paitsi huumoria myös tapa herättää keskustelua ja kyseenalaistaa normeja. Välillä tajuan, ettei ole minulta oikein olettaa, että kaikki ymmärtävät huumoriani.

Henriä kutsuttiin vastarannankiiskeksi jo pikkupoikana. Hän muistaa hetken, josta vänkääminen ehkä alkoi. Kolmannella luokalla uskonnonopettaja totesi, että kunpa maailmassa oli pelkkää hyvyyttä. 9-vuotias Henri kysyi, miten voisi olla hyvyyttä ilman pahuutta. Henri muistaa, miten opettaja ihmetteli suuttuneena, mitä hän sellaista kyseli. Tuntui oudolta, ettei opettaja halunnut edes käsitellä hänen ajatustaan.

– Ehkä tästä traumasta on alkanut jokin kapina sitä vastaan, että haluan aina tehdä vähän eri tavalla kuin on yleisesti hyväksyttyä, Henri sanoo ja nauraa päälle.

Mitä jos inspiraatio ehtyy?

”Ei se mitä sanoo vaa mitä jättää sanomatta /

Jokainen säe ku pakomatka /

Nää biisit ei oo susta vaik vähän oiski /

Tunnet mut nii hyvin et tiedät etten
mä voisi”– Sanat

Monet esikoislevyn kappaleista ovat saaneet alkunsa Kallion kaduilta ja baareista. Henri kerää muistiin tarinoita, mutta ne muotoutuvat teksteiksi vasta, kun hän on yksin kotona. Silloin hän on luovimmillaan.

– Monet kavereistani pelkäävät olla yksin. En oikein tajua sitä. Olen aina tykännyt olla paljon omissa oloissani.

Kun Henrillä oli viimeksi pitkästä aikaa tilaisuus olla koko päivän yksin kotona, hän katsoi ensin kolme elokuvaa ja alkoi sitten kirjoittaa uutta materiaalia.

– Ei ollut edes suunnitelmissa luoda mitään, mutta sitten vain pääsin yhtäkkiä oikeaan moodiin.

Muusikolla ei ole varsinaisia harrastuksia. Kitaransoitto ja piirtäminen jäivät teininä – ne eivät tuntuneet vaivan arvoisilta. Ajatus vaikka kalastamisesta tai mökkeilystä lähinnä ahdistaa.

– Lähinnä tykkään kaikesta, mitä voi vain vastaanottaa, eli kirjoista, leffoista ja musiikista.

Tänä kesänä Henri on heittänyt toistakymmentä keikkaa ja ravannut haastatteluissa, eikä yksinäiselle leffojen katselulle ja lukemiselle ole jäänyt juuri aikaa. Sitä pitää jossain vaiheessa järjestää siksikin, että juuri taide on Henrille tärkeä inspiraationlähde sanoituksiin.

– On vahva tunne todistaa jotain toisen luomaa, joka herättää itsessä suuria tunteita. Hyvä taide on parasta polttoainetta.

Luova työ ei koskaan ole ollut Henrille erityisen helppoa.

– Kirjoittamiseen kuuluvat pitkät yöt ja tunne siitä, että kaikki on paskaa. Sitten kaikki poistetaan ja tehdään uusiksi, ja lopulta syntyy jotain.

Henri kertoo, että välillä häntä pelottaa, ettei inspiraatio enää tulekaan. Samalla hän manailee sitä, ettei keksi vihaamalleen inspiraatio-sanalle korvaavaa ilmaisua.

– Suurin pelkoni on, ettei luovuuteni kannakaan hautaan asti. On ihan mahdollista, ettei minulla jossain vaiheessa enää olekaan mitään sanottavaa tai annettavaa.

Hän ei kuitenkaan ole tehnyt suunnitelma b:tä tulevaisuuden varalle.

– En harrasta suunnitelmia. Tykkään siitä, että vireillä on paljon erilaisia projekteja. Silloin ei edes tiedä, mitä niistä voi poikia.

Ja se naisviha?

”Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän sit moukkaantuu /

Sanoin sua Henry Millerin romaanin naiseks /

mut et tajunnu ees loukkaantuu”

Surumielisen näköiset naiset

Paperi T on Henrille eräänlainen rooli. Aina Henri ei edes ole samaa mieltä kappaleidensa kertojan kanssa. Silti sanoitukset ovat synnyttäneet vihaakin.

Joskus Henri huomaa yleisön ilmeistä, että heidän mielessään vilisevät kauhukuvat, kun hän räppää Tapa-kappaleessaan ”lukiotytöissä se rakasti sitä, et vaik se vanheni, ne pysyi samanikäisinä”. Kriitikot eivät tiedä, että kyseessä on lainaus Matthew McConaugheyn roolihahmolta elokuvasta Dazed and Confused. Esimerkiksi musiikkilehti Rumba kutsui Ruger Hauerin Erectus-levyä arvostelussaan naisvihamieliseksi.

Henri on lopen kyllästynyt naisvihakeskusteluun. Hän toteaa, että jos kappaleissa jotain pilkataan, se on mieskuva.

– Naisvihasyytökset tuntuvat absurdeilta ja ahdistavilta, kun miettii, mitä radiossa soitetaan. Varsinkin räpissä naisen rooli ja asema jäävät usein hyvin kapeiksi. Siitä ei sanota mitään, mutta kun tekee jotain valtavirrasta poikkeavaa, joku on heti moralisoimassa.

Keväällä ilmestynyttä Malarian pelko -albumia on nimitetty erolevyksi, koska kappaleet uiskentelevat sydänsurujen syvissä vesissä.

Henri ei paljasta, kuka on muusa kaihoisien rakkauslaulujen takana. Levy kuitenkin syntyi hänen elämäntilanteestaan ja tarpeesta tehdä jotain hyvin henkilökohtaista.

Keväällä loppuunmyydyllä levynjulkaisukeikalla Helsingin Tavastialla tuosta henkilökohtaisesta tuli julkista tuhansien silmäparien edessä. Yleisön joukossa seisoivat myös Henrin vanhemmat. Henri pohtii, että isä ja äiti eivät taatusti arvanneet, että heidän pojastaan tulee vielä räppäri.

– Faija ehkä toivoi, että satsaisin piirtämiseen. Tykkäsin nuorena tehdä sarjakuvia, ja hän yritti opettaa, missä mittasuhteessa pään pitää olla vartaloon.

Mutta kuten arvata saattaa, Henristä oli yhdentekevää, miten ukkelit piirretään kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Hän kirjoittaa säännöt ennemmin uusiksi. l

Sitaatit ovat lainauksia Malarian pelko -levyn kappaleista.

 

Henri Pulkkinen

Rap-artisti ja dj syntyi Porvoossa 26.2.1986.

Perheeseen kuuluvat kaksi vuotta nuorempi pikkusisko, näyttelijäagentuurissa työskentelevä äiti ja eläkkeellä oleva graafikkoisä.

Ensimmäinen sooloalbumi Malarian pelko nousi julkaisuviikolla Suomen myydyimmäksi.

Kuuluu myös Ruger Hauer -rap-yhtyeeseen. Työstää nyt Ruger Hauerin neljättä ja omaa toista albumiaan.

Nimi Paperi T tulee sanasta paperitiikeri. Kiinasta lähtenyt ilmaisu tarkoittaa asiaa, joka näyttää uhkaavalta mutta onkin heikko.

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on