Emmanuel Macron äänestettiin sunnuntaina Ranskan seuraavaksi presidentiksi. Kuva: Reuters
Emmanuel Macron äänestettiin sunnuntaina Ranskan seuraavaksi presidentiksi. Kuva: Reuters

Ranskan presidentinvaalit voittanut Emmanuel Macron syyttää suhteensa epäilijöitä naisvihasta ja konservatiivisesta arvomaailmasta.

Ranskan tuleva presidentti Emmanuel Macron, 39, ja hänen vaimonsa Brigitte Trogneux, 64, ovat olleet naimisissa jo kymmenen vuotta. Vaikka heidän suhteensa ei olekaan enää tuore, se on viime viikkoina noussut otsikoihin eri puolilla maailmaa Macronin vaalikampanjoinnin yhteydessä.

Yksi syy kuohuntaan on se, että parin tavatessa Macron oli vasta 15-vuotias lukiolainen ja Trogneux naimisissa oleva opettaja ja kolmen lapsen äiti. Ei ole kuitenkaan tiedossa, missä vaiheessa varsinainen romanssi sai alkunsa. Lue parin tarinasta lisää täältä.

Liiton aitoutta on myös epäilty. Le Parisien -lehden julkaisemassa videohaastattelussa Macron kommentoi liittoaan napakalla vastauksella ja syyttää arvostelijoita naisvihasta sekä homofobiasta. Siinä sivussa hän kommentoi myös huhuja seksuaalisuudestaan.

– Jos olisin 20 vuotta vanhempi kuin vaimoni, kukaan ei ajattelisi sekuntiakaan, etten voisi olla hänen kanssaan, Macron sanoi lehdelle.

– Koska hän on 20 vuotta minua vanhempi, monet sanovat, että tämä suhde ei voi pitää paikkaansa, se ei voi olla mahdollinen.

Macronin mukaan syytökset kertovat yhteiskunnan konservatiivisista, homogeenisistä arvoista.

Videopätkän voi katsoa englanniksi tekstitettynä The Independentin sivustolta.

A-theist

Ranskan Macronilta loistava kuittaus ihmettelyyn 24 vuotta vanhemmasta vaimosta

Kunhan kysyin... kirjoitti: Jaa. Jos kuusikymppinen mies tykkää parikymppisistä naisista, niin onko heillä sitten "haluan leikkiä vaaria" kompleksi? Ja mites ne miehet jotka tykkää 9 vuotiaista tytöistä, mikä kompleksi heillä on? No ensinnäkin, mies tykkäisi nelikymppisistä sun esimerkissä. Toisekseen, montako erityisesti julkkisparia tiedät joissa vanhalla ukolla on nuori nainen? Lukemattomia! Hugh Hefnerin tyttöystävä on KUUSKYT vuotta nuorempi. Rokkareilla on normi olla maksimissaan...
Lue kommentti
Kaunista

Ranskan Macronilta loistava kuittaus ihmettelyyn 24 vuotta vanhemmasta vaimosta

Ranskassa ei pelätä tunteita, kuten konservatiivit haluaisivat. Heillehän kaikesta löytyy jotain vikaa ja kaikki on jotenkin outoa ja kummallista. Sellaisessa maailmassa eläminen, on raskasta ja ahdistavaa, kaikille. - Ns. liberaalit puhuvat vapaudesta, mutta ovat sen vastakohta. - Ranska sai ykköspuumansa ja hyvä niin.
Lue kommentti

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.