Jenni Vartiainen kertoi radiohaastattelussa, ettei häntä ahdistanut lapsena kilpailuhenkisyys. Kuva: Sakari Majantie
Jenni Vartiainen kertoi radiohaastattelussa, ettei häntä ahdistanut lapsena kilpailuhenkisyys. Kuva: Sakari Majantie

Jenni Vartiainen muisteli Groove FM:llä taitoluisteluaikojaan.

Laulaja Jenni Vartiainen, 32, kertoi tämän kaudenVain elämää -ohjelmassa, että kilpailuhenkisys ja suorittaminen ovat perua hänen taitoluisteluajoiltaan. Hän harrasti lajia tosissaan, kunnes haaveet ammattilaisurasta kariutuivat välilevyn pullistumaan 16-vuotiaana. Tällä viikolla Jenni muisteli kilpaurheiluaikojaan Groove FM:n haastattelussa.

– Ensimmäinen luisteluvalmentajani oli venäläinen daami, jolla oli hyvin, hyvin vanhan koulukunnan otteet opettamisessa. Se oli tiukkaa ja kunnianhimoista – mentiin verenmaku suussa, Jenni kertoi radiohaastattelussa.

Myöhemmin Jennin valmentaja vaihtui, minkä ansiosta luisteluun tuli aiempaa enemmän iloa.

– Meille tuli ihan loistava valmentaja. Meitä oli muutaman tytön ryhmä, joihin valmentaja keskittyi. Hän oli äitihahmo, joka vei meitä ulkomaille kisoihin. Hänkin oli jumalaton piiskaaja, mutta hyvällä tavalla.

Tarkkana nuorten tyttöjen kanssa

Jennin mukaan hänen vanhempansa tai valmentajansa eivät ikinä painostaneet häntä, eikä kilpaileminen ja kilpailuhenkisyys ahdistaneet. Kilpailu oli hänelle konkreettinen tapa mitata omaa kehitystä. Silti Jennin mielestä laji on liian ulkonäkökeskeinen.

– Se on vähän riski. Vaikka taitoluistelu on fyysisesti älyttömän rankkaa, se on hyvin ulkonäkökeskeinen laji. Jäällä mennnään pienissä puvuissa, ja ihmiset sairastui herkästi syömishäiriöihin.

Jennin oma valmentaja oli tarkkanäköinen ja huomasi, jos joku valmennettavista oli lipsua liian pitkälle. Samaa Jenni toivoisi myös kaikilta muilta valmentajilta nykyään.

– Nuorten tyttöjen kohdalla pitää olla syömisen kanssa tosi tarkka. Valmentajan pitää olla hereillä ja nähdä ne merkit, milloin mennään liian pitkälle.

Kuuntele Jennin haastattelu Groove FM:n sivuilta.

Lue myös:

Jenni Vartiainen: "Olen tullut ihmisuhteissani varovaiseksi"