Eppu Nuotio on Me Naisten uuden jatkokertomuksen Ailahteleva onni kirjoittaja. Hän iloitsee siitä, että oma teini-ikä alkaa kadota muistista.

Millaista jatkiksen kirjoittaminen oli?
Halusin hakea uutta tyylilajia ja kirjoittaa rakkaudesta ja ihmisistä, joille soisin rakkautta. Olen kovasti miettinyt rakkautta ja rakastamista sen monissa muodoissa. Jatkiksessa halusin korostaa ennen muuta rakkauden hyväätekevää, arkista voimaa.

Mitä muuta olet kirjoittamisen lisäksi puuhaillut?

Viime aikoina olen viipyillyt paljon elämän suurten peruskysymysten äärellä. Olen myös tehnyt jonkinlaista inventaariota siitä, mitä olen tehnyt viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana. On nahkojen uudelleenluomisen aika. Tuntuu, että seison uuden kynnyksellä.

En aloita syksyisin mitään uutta, mutta kaivan esiin vanhoja rakkauksia. Tällä hetkellä minua innostaa kielten opiskelu.

Kirjoitat jatkiksessasi yllättävästä kohtaamisesta. Mikä on yllättävin kohtaaminen, joka sinulle on tapahtunut?
Kaiketi se on mieheni Kurt Nuotion kohtaaminen 25 vuotta sitten Kouvolan Teatterin lavalla. Se oli menoa.
 
Jatkokertomuksessa kirjoitat myös isän suhteesta teini-ikäiseen tyttäreensä. Itselläsi on kolme lasta. Millaista oli olla teinien äiti? 
Kaikki lapseni ovat jo täysi-ikäisiä ja voin huojentuneena naurahtaa ja todeta, että teini-ikä on takanapäin... meiltä kaikilta. Tyttären teini-ikä oli koettelemus meille kaikille, pojilla se meni mielestäni aika helposti.

Nyt kun olen lukenut omia teini-ikäisenä kirjoittamiani päiväkirjoja, niin olinpa synkkä ja angstinen! Onneksi ne ajat ovat jo niin kaukana, että alkavat hävitä muististani.

Miltä tuntuu, kun lapset aikuistuvat ja muuttavat pois kotoa?

Se on iso asia koko perheelle. Olen yrittänyt tukea lapsien itsenäistymistä, enkä ole jäänyt nyyhkimään surkeana, että älkää muuttako. Läheisyys lasteni kanssa on pikemminkin vahvistunut heidän muutettuaan. On mukavaa, että lapset pyytävät kylään luokseen. Olen myös häpeämättömästi iloinnut kaksinolosta mieheni kanssa.

Eppu Nuotio
- 48-vuotias kirjailija ja näyttelijä. Kotoisin Iisalmesta, asuu Hiittisissä.
- Tunnettu lastenkirjoistaan sekä Varkaus-sarjastaan, dekkareistaan ja  tv-sarjoista Sisaret, Tuliportaat, Kesäkerttu ja Vilskeessä.
- Lokakuussa ilmestyy Eppu Nuotion ja Tuutikki Tolosen yhteinen Kaukaisten rakkauksien kirja ja keväällä 2011 kuudes ja viimeinen osa Pii Marinista kertovista dekkarisarjasta.
 - Me Naisten uuden jatkokertomuksen Ailahteleva onni kirjoittaja.