Kuva Jaanis Kerkis
Kuva Jaanis Kerkis

Kuvataiteilija-toimittaja Rakel Liekki, 34, tietää, että lähes kaikesta voi selvityä.

Tässä Liekin kuusi ajatusta siitä, miten negatiivisista tunteista pääsee eroon.

1. Vieraiden mieli­piteillä ei ole merkitystä

Jos joku vilkaisee sinua, hän voi miettiä sinua sekunnin ajan – ja sen jälkeen, söisikö maksa- vai makaronilaatikkoa. Läheistesi mielipiteet ovat tärkeämpiä kuin tuntemattomien.

2. Kaikki päättyy aikanaan

Yksi onnellisuuden salaisuus on, ettei jää kiinni negatiivisiin tilanteisiin, vaan ymmärtää niiden olevan pian ohi. Haastavimmatkin tilanteet kestävät vain hetken.

3. Koskaan ei tarvitse olla yksin – ellei halua

Hyvän ihmisen mitta ei ole se, kuinka pitkälle pärjää yksin. Aina voi antaa toiselle mahdollisuuden auttaa. Ihminen on laumaeläin, on siis järkevää tukeutua laumaan.

4. Muut tarkoittavat yleensä hyvää

Kun joku loukkaa sinua, muista, ettei syy ehkä ole sinussa. Useimmiten ilkeilyt johtuvat siitä, että toisella on paha olo. Harvoin kukaan haluaa tietoisesti pahaa muille.

5. Valitse, näetkö valon vai varjon

Asiat ovat usein juuri niin ikäviä kuin ne itse kokee. Voit valita joka tilanteessa, näetkö sen myönteisessä vai kielteisessä valossa.

6. Hengitä kolme kertaa syvään

Melkein mikä tahansa asia menee ohi, kun hengittää syvään. Rauhoittuminen auttaa näkemään, että asiassa on monia puolia.

Lue myös:

Rakel Liekillä on ollut hurjia harrastuksia 

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.