Rakel Liekin ohjelma nähdään tiistaisin TV2:lla. Kuva: Sanoma-arkisto
Rakel Liekin ohjelma nähdään tiistaisin TV2:lla. Kuva: Sanoma-arkisto

Toimittaja Rakel Liekin äiti on tolkun naisia.

– Sä oot vitun likainen suomalainen huora ja ruma, toimittaja Rakel Liekki, 35, latelee puhelimessa. Langan toisessa päässä on hänen äitinsä, ja lause on kommentti, joka Rakelille on kirjoitettu netissä.

Tämä – netin vihapuhe – on maailma, johon Rakel ei normaalisti kutsu äitiään, hän kertoo Yle Kioskin videolla. Tällä kertaa hän on kuitenkin päättänyt tehdä toisin. Kioskin video liittyy uuteen Rakelin kuplassa -ohjelmaan, joka nähdään tiistaisin TV2:lla.

Katsojaa ottaa sydämestä. Kenenkään ei pitäisi joutua lukemaan tällaisia kommentteja, saati sanelemaan niitä äidilleen. Onneksi Rakelin äiti on tolkun naisia ja hänellä on viesti tyttärelleen.

– Alkaa naurattaa. Tuolla ihmisellä on todella paha olo, eikä hän ole perehtynyt asioihin, kun tuollaisen kirjoittaa. Tosi surullista, hän vastaa videolla.

Ja tässä tulee ydin:

– Ne eivät oikeastaan arvostele sinua, vaan tavallaan itseään. Kun pidät itsestäsi enemmän, voit myös rakastaa muita, viisas nainen neuvoo.

Näet videon alla. Rakelin kuplassa -ohjelman ensimmäinen jakso nähdään tiistaina 15.9. klo 19.30 TV2:lla.

Miltä sinusta tuntuisi? Tällaista vihapostia Rakel saa

Ensimmäisessä Rakelin kuplassa aiheena vihapuhe. Millaista vihapostia Rakel saa ja miten hänen äitinsä siihen suhtautuu? (Varoitus: sisältää voimakasta kieltä). Yle TV2 klo 19.30.

Posted by Kioski on Monday, 14 September 2015

 

 

Oliilo

Rakel Liekki luki saamiaan törkyviestejä äidilleen – tämä oli reaktio

Vaikka lähtökohtaisesti olen samaa mieltä törkyviestien lähettelijöistä (siis että oman kyvyttömyytensä ihmisenä ne paljastavat, ei muuta), näkisin silti mielelläni, että kaikki vihapostia saavat suhtautuisivat ongelmaan sen vaatimalla vakavuudella ja tekisivät rikosilmoitukset. Ei näitä sekopäitä muuten kiinni ja kuriin saada, eikä pakkohoitoon. Rakelia arvostan ihmisenä, taiteilijana ja toimittajana, hän onnistuu kaikessa mihin ryhtyy. Samaa ei voi niistä vihakirjoittajista sanoa.
Lue kommentti
HarriHarri

Rakel Liekki luki saamiaan törkyviestejä äidilleen – tämä oli reaktio

Vielä tuohon Oliilon kommenttiin: Rikosilmoitus on huonoin asia, mitä voit tehdä. En nyt tässä pelkää itseni puolesta, vaan ajattelin poliisia. Jos joka kerta kun sinulle sanotaan "ruma huora" lähtisit tekemään rikosilmoitusta, ei poliisi ehtisi muuta tutkiakaan. Rikoskynnys harvemmin ylittyy - varsinkin julkisuuden henkilöllä - jos ei uhata väkivallalla tai yllytetä siihen. Törkyisten, kirosanoja vilisevien kommenttien kirjoittajat ovat huonoja ihmisiä, jotka hakevat huomiota. Missään nimessä...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.