Susanna Penttilän ei pitänyt ihastua keneenkään, mutta sitten yökerhossa vastaan käveli 17 vuotta nuorempi Ronnie Roos. Nykyään yhdessä asuva pariskunta jättää ikäeronsa
miettimisen muille.

Vitsi, miten kaunis mies mulla on!

Susanna Penttilän, 40, katse on täynnä ihailua, kun poikaystävä Ronnie Roos, 23, sovittelee ylleen kuvausvaatteita. Pikkutakki vai sittenkin rento paita, joka paljastaa juuri sillä tavalla sopivasti rintakehää?

– Jos Ronnielle vielä lisäisi meikkiä, siinä moni nainenkin kalpenisi kauneudessa, Susanna huokaa tyytyväisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ronnie hymyilee ujosti mutta selvästi mielissään. Kiinnostus ulkonäköön ja vaatteisiin yhdistää pariskuntaa. Ronnie soittaa Riot Vein -bändissä kitaraa ja seuraa tyylissään 80-luvun hevirokkareita, Susanna taas tunnetaan oman muoti­putiikin pitäjänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Susanna on varoittanut etukäteen, että koska tämä on Ronnien ensimmäisen haastattelu, miestä saattaa hiukan ujostuttaa. Ronnie tyytyykin myhäilemään Susannan pulputtaessa.

Lisää julkisuutta on luvassa Ronniellekin huhtikuussa, kun pari alkaa näkyä tv-sarjassa Tavallista elämää.

Kun kolmekymppinen Susanna ­poseerasi Playboylle kymmenen vuotta sitten, 13-vuotias Ronnie selasi vielä ­aivan toisenlaisia lehtiä. Mutta kun ­pari tapasi kaksi vuotta sitten helsinkiläisessä Namu-yökerhossa, mies kyllä tunnisti Susannan.

– Tai en ollut ensiksi ihan varma, mutta halusin ottaa selvää, onko se hän, Ronnie sanoo.

Vanhanaikainen nainen

Myös Susanna pani heti merkille tumman ja eksoottisen näköisen Ronnien. Kaksikko vaihtoi pitkiä katseita. Susannalla ei kuitenkaan ole ollut tapana tehdä aloitteita miesten suhteen, eikä hän nytkään aikonut luistaa periaatteestaan.

– Lähdin baaritiskille ja kun käännyin, Ronnie seisoikin edessäni. Juttelimme illan mittaan, mutta tein hänelle selväksi, että olen vanhanaikainen nainen. En tee itse aloitteita enkä viestittele. Jos Ronnie on kiinnostunut, hänen täytyy olla se, joka pommittaa minua.

Ja Ronniehan pommitti. Nuoren miehen “suloiset” tekstiviestit tekivät ­Susannaan vaikutuksen, ja lopulta hän kutsui Ronnien luokseen kylään.

– Ei Ronnie sittenkään ole niin ujo, kun on tosi kyseessä, Susanna nauraa.

Tavatessaan Ronnien Susannalla ei ollut aikomusta heittäytyä uuteen suhteeseen. Hän oli eronnut noin vuotta aiemmin Sulo-poikansa isästä ja opetteli ensi kertaa elämään sinkkuna.

Suhde ensirakkauden kanssa kesti 18 vuotta. Se päättyi, kun Susanna oli ihastunut Sulon isään. Suhde hänen kanssaan kesti kolme vuotta.

– Minulla ei ollut aikomusta ihastua, koska Sulosta oli tullut elämäni mies numero yksi. Olen ollut pitkien suhteiden ihminen ja tosi huono ihastumaan kehenkään, mutta Ronnien kanssa tuli heti tunne, että tuossa hän nyt on.

Hyvä sydän ja seksikäs selkä

Mihin ihastuit hänessä?

Susanna: Ihastuin silmiin, mutta kun tutustuimme kunnolla, löysin sydämellisen, kiltin ja empaattisen miehen.

Ronnie: Ensiksi kiinnitin huomiota ­Susannan kauniisiin silmiin. Hänellä on hyvä sydän, ja hän ottaa muut huomioon. Hän ei ajattele ensimmäisenä itseään.

Mikä teitä yhdistää?

Susanna: Nykyään kaikki! Teemme kaiken yhdessä. Ystävistämmekin on tullut yhteisiä.
Ronnie: Tykkäämme samoista asioista, ihan vain kotona olemisesta, ruuanlaitosta, ystävien kanssa hengailusta.

Mikä toisessa on kauneinta? Entä seksikkäintä?

Susanna:  Luonne on kaikkein kauneinta, en pystyisi olemaan kovan machon kanssa. Mutta onhan Ronnie ulkoisestikin aika pakkaus. Ei ole uimarengasta vyötäröllä, ei.

Ronnie: Silmät jo sanoinkin, mutta seksikkäintä, hmm... selkä!

Oletteko vaikuttaneet toistenne tyyliin?

Susanna: Kummallakin oli valmiiksi vahva tyylinsä, tosin omani vaihtelee. Yhtenä päivänä voin heilua hupparissa, toisena rokkityylissä ja seuraavana pikku­mekossa. On ihanaa, että Ronnie on siinä mielessä epätyypillinen suomalainen mies, että hän käyttää rohkeasti ­koruja ja asusteita ja voi vähän meikatakin. Ronnien mielestä minä olen varmasti parhaimmillani ilman vaatteita…

Ronnie: Kummallakin oli oma tyylinsä jo valmiiksi.

Se ikäero

Missä olette erilaisia?

Susanna: Olen tällainen ADHD-aikuinen ja puhun koko ajan, kun taas Ronnie on hiljaa. Minulla ei tahdo järjestys pysyä, ja Ronnie on tosi järjestelmällinen. Voi apua, kun ajattelenkin vaatekaappiani.

Ronnie: Minä olen aina ajoissa, Susanna aina vähän myöhässä. Minä hoidan laskut ajoissa ja pidän vaatekaapin jämptisti järjestyksessä toisin kuin Susanna.

Missä 17 vuoden ikäeronne näkyy?

Susanna: Olen ehtinyt nähdä maailmaa enemmän kuin Ronnie, mutta emme mieti ikäeroa. En edes voisi olla jonkun ikäiseni insinöörin kanssa. Myös Sulon isi on minua kymmenen vuotta nuorempi. En ole huomannut, että nuorempi mies toisi vaikkapa ulkonäköpaineita. Olen näyttänyt samalta koko aikuisikäni.

Ronnie: No, Susanna on matkustanut enemmän. En mieti, minkä ikäisiä ihmisiä ovat. Minua paljon vanhempi enoni on yksi parhaimmista ystävistäni.

Miten muut ovat ottaneet suhteenne?

Susanna: Minulta on kysytty, enkö pelkää, että Ronnie löytää jonkun nuoremman. Kysymys on hölmö, sillä vaikka seurustelisin ikäiseni putkimiehen kanssa, voisihan hänkin rakastua toiseen. Naisilta on tullut lähinnä positiivista palautetta, mutta huomaan, että ikäeromme on saattanut hiertää joitakin keski-ikäisiä miehiä. Ehkä he kokevat nuoremman miehen uhkaksi.

Ronnie: Ystävämme ovat kaikenikäisiä, joten ikäero ei ole ollut ongelma. Olemme tavanneet myös toistemme vanhemmat, ja kaikki tulevat hyvin juttuun.

Miten päätitte muuttaa yhteen?

Susanna: Olemme olleet yhdessä puoli­toista vuotta ja muutimme yhteen noin puoli vuotta sitten. Ronnie oli melkein koko ajan luonani, joten tuntui hölmöltä maksaa kahta asuntoa. Sulo oli ihan into piukeana, kun Ronnie muutti meille.

Ronnie: Olen seurustellut ennenkin, mutta Susanna on ensimmäinen nainen, jonka kanssa asun yhdessä. Kun muutimme yhteen, minua vähän mietitytti, millaista elämästä myös lapsen kanssa tulee, mutta kaikki on mennyt hyvin.

Miten suhteeseenne vaikuttaa, että ­Susannalla on lapsi?

Susanna: Sulo on elämäni mies numero yksi. On tärkeää, että Ronnie tulee hänen kanssaan toimeen. Sulolla on jo maailman paras iskä, joten Ronnie on hänelle kaveri. Sulo fanittaa Ronnieta. He pelaavat pleikkaa, ja minä olen tylsä pelipoliisi, joka tulee keskeyttämään! Ronnie on opettanut Suloa soittamaan kitaraa. Ronnien kitara ja Sulon pikkukitara seisovat olohuoneessa söpösti vierekkäin.

Ronnie: En edes yritä olla Sulolle isä vaan olen kaveri. Olen tottunut lapsiin. Minulla on kaksi nuorempaa veljeä, joiden kanssa olen touhunnut paljon.

Siitepölyä superallergikolle

Toinen on yrittäjä, toinen opiskelija. ­Miten jaatte elinkustannukset?

Susanna: Puoliksi maksetaan. Itse asiassa tilanteemme eivät ole niin erilaiset. Moni luulee, että kieriskelen rahassa, koska juon lehtien palstoilla samppanjaa, mutta minulla on nytkin aika tiukkaa. Lama, nettikaupat ja halpaketjut vievät asiakkaita. Kaapissani on Vuittonia ja Guccia, mutta ne ovat vanhoja. En ole yhtään niin materialisti kuin monet luulevat. Tulen toimeen aika vähällä.

Ronnie: Tasapuolisesti.

Entä kotityöt?

Susanna: Aika lailla puoliksi.

Ronnie: Minä imuroin, Suski pesee ­vessan. Kumpikin laittaa ruokaa.

Miten yllätätte toisenne?

Susanna: Tekemällä aamupalaa ja ­tarjoilemalla sen sänkyyn.

Ronnie: Susanna innostui joskus superfoodista ja teki minulle siitepölyjuoman tietämättä, että olen superallerginen. Sairaalareissuhan siitä tuli. Mutta juoma toimi hyvänä siedätyshoitona.

Miten hemmottelette toisianne?

Susanna: Laitamme hyvää ruokaa, katsomme leffoja, syömme suklaata.

Ronnie: Syömme karkkia

Miten riitelette?

Susanna: Riiteleminen syö energiaa, eikä meillä dynamiitti räjähtele. Jos on pientä kinaa, se johtuu siitä, että itsellä on äksypäivä. Silloin olen vain vaisumpi, kun normaalisti puhun kuin ruuneperi.

Ronnie: Ei Suski ainakaan suutu mistään. Jos jokin harmittaa, kumpikin on vain tavallista hiljaisempi.

Kumpi ajaa?

Susanna: Vuoron perään. Minä teen ajaessa monta asiaa, vaikka pitäisi keskittyä ajamaan. Hiljattain lomalla Miamissa ajoin moottoritiellä avoautolla, join kahvia ja kuvasin samalla itseäni. Silloin Ronnieta ehkä vähän pelotti.

Ronnie: Kumpikin ajaa. Kun Susanna ajaa tallista ulos, hän valitsee aina väärän kaistan. Jos huomautan siitä, hän vastaa, että pitäähän elämässä jännitystä olla!

Päivä kerrallaan

Missä neuvotte toisianne?

Susanna: Neuvon Ronnieta ruuanlaitossa, vaikken olekaan maailman paras kokki. Ronnie auttaa miehisissä jutuissa ­kuten tietokoneissa. Hän on myös hyvä matikassa: saan häneltä apua, kun lasken alennusprosentteja vaatteista. Tsemppaan Ronnieta, mutta en jaa elämänneuvoja, jokainen tekee päätöksensä itse.

Ronnie: Neuvon Susannaa lähinnä tieto­koneasioissa.

Mitä et antaisi toiselle anteeksi?

Susanna: Jos Ronnie tekisi pahaa Sulolle. Uskottomuus, luottamuksen pettäminen, olisi varmasti myös kova paikka.

Ronnie: Pettämistä.

Oletteko mustasukkaisia?

Susanna: Ronnie ei aiheuta sellaisia ­tilanteita, että pitäisi olla.

Ronnie: Ei siihen ole ollut aihetta.

Miten juhlitte?

Susanna: Liikumme useimmiten yhdessä, mutta omia ystäviä ei saa unohtaa. Minun pitää välillä päästä yksin tanssimaan. Olemme tutustuneet toistemme ystäviin.

Ronnie: Käymme ulkona yhdessä mutta välillä myös erikseen.

Miten julkisuus vaikuttaa suhteeseenne?

Susanna: Olen ollut 20 vuotta julkisuudessa ja tottunut siihen. Se häiritsee ­minua vain silloin, kun katsastan ketjuliikkeiden valikoiman välttääkseni ­samantyyppiset jutut omassa liikkeessäni. Silloin laitan lippiksen päähän ja toivon, ettei minua tunnisteta.
Ronnie: Ei mitenkään. Joskus joku saattaa tulla Susannalle juttelemaan, mutta ei se minua häiritse.

Mistä haaveilette?

Susanna: Matkustamisesta,  seuraavaksi haluaisin Los Angelesiin. Toivon myös, että Ronnien musiikkiura lähtisi lentoon.

Ronnie: Haluaisimme reissata esimerkiksi Tokioon ja eri puolille Yhdysvaltoja.

Näkyykö tulevaisuudessa häitä ja lapsia?

Susanna: Äh, ei vauvakysymyksiä! Naimisiin en ole koskaan halunnut. Ajatus prinsessapäivästä kammottaa. Yhdessä voi olla ilman sellaisiakin sitoumuksia.

Ronnie: Emme ole puhuneet aiheesta.

Missä näette itsenne 10 vuoden päästä?

Susanna: Toivottavasti yhä yhdessä. Yrittäjänä olen tottunut siihen, että elämässä kaikki on epävarmaa. Parempi keskittyä vain tähän hetkeen. Nyt olen terve ja onnellinen.

Ronnie: Emme mieti hirveästi tulevaa vaan elämme päivän kerrallaan. Arvostan sitä piirrettä Susannassa.

Susanna Penttilä

■ Vuonna 1973 syntynyt yrittäjä pyörittää omaa Férrer-muotiliikettä Helsingissä.
■ Tullut tunnetuksi Playboy-kuvistaan. Esiintynyt muun muassa Viidakon tähtöset -sarjassa.
■ Mukana Tavallista elämää -sarjassa, joka alkaa TV5-kanavalla huhtikuussa.
Susannalla on nelivuotias Sulo-poika.

Ronnie Roos

■ Vuonna 1990 syntynyt Ronnie Roos on kotoisin Helsingistä.
■ Opiskelee insinööriksi ja soittaa kitaraa Riot Vein -yhtyeessä.
■ Asuu yhdessä Susannan ja tämän nelivuotiaan Sulo-pojan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla