"Aion tehdä tukalleni jotain radikaalia. Siihen tulee pian muutamaa eri väriä", pitkää tukkaa kasvattava tv-kokki Sara La Fountain mietti tiistaina FOX-kanavan syyspressissä.Kuva: Jonna Öhrnberg
"Aion tehdä tukalleni jotain radikaalia. Siihen tulee pian muutamaa eri väriä", pitkää tukkaa kasvattava tv-kokki Sara La Fountain mietti tiistaina FOX-kanavan syyspressissä.Kuva: Jonna Öhrnberg

Tv-kokki Sara La Fountain vie uudella ohjelmallaan suomalaisen ruuan ilosanomaa yli sataan maahan. Miesystävä asuu Yhdysvalloissa.

Tv-kokki ja ruokakirjailija Sara La Fountain, 33, nähdään syksyllä Sara leipoo -ruokaohjelmssa FOX-kanavalla. Lisäksi hän on kuvannut kesällä neljäkymmentä jaksoa Sara's New Nordic Kitchen -nimellä kulkevaa ohjelmaa ympäri Suomea. Yli sataan maahan levitettävä englanniksi spiikattu pläjäys on sekoitus kokkausta, lifestyleä ja matkaohjelmaa.

– Suomi ja suomalaiset raaka-aineet pääsevät siinä hienosti oikeuksiinsa. Käymme muun muassa Kouvolassa ja Nuuksion metsissä, hän kertoi tiistaina FOX-kanavan syyspressissä Helsingissä.

Sara on ehtinyt myös lomailla ja nauttia kotimaan ennätyslämpimästä suvesta sekä piipahtanut entisessä kotikaupungissaan New Yorkissa. Kunnostaan hän huolehtii juoksemalla, pyöräilemällä ja kuntonyrkkeilemällä.

– Kuntonyrkkeilystä saan tarvittavaa voimaa käsiini, joilla teen töitä. Se on myös loistava tapa purkaa päivän aikana kertynyttä stressiä ja aggressioita, hän vinkkaa.

Ihmissuhderintamallekin kuuluu pelkkää hyvää: Sara on nimittäin rakastunut. Mies asuu Yhdysvalloissa, ja suhde on ollut vireillä jo viime syksystä lähtien. Tähän saakka Sara on elänyt työlleen, mutta lupaa jatkossa raivata tilaa myös tuoreelle rakkaudelle.

– Elämme kaukosuhteessa – toistaiseksi, hän sanoo salaperäisesti.

Lue myös:

Jared Leto ja Sara La Fountain juhlivat suomalaisravintoassa: "Olemme kavereita"

Sara La Fountain: "On vaikea jättää taakseen vanhojen suhteiden traumoja"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.