"Herkkyyteni ja kykyni nähdä ihmisten läpi johtuu ehkä monenlaisista sukujuuristani", Heikki Lampela miettii. Kuva Susanna Kekkonen
"Herkkyyteni ja kykyni nähdä ihmisten läpi johtuu ehkä monenlaisista sukujuuristani", Heikki Lampela miettii. Kuva Susanna Kekkonen

Heikki Lampela on uran vastapainoksi panostanut aina myös vapaa-aikaan ja rakkauteen. –  Voi olla, että tykkään vaaleista naisista, koska olen lapsena istunut vaalean ja sinisilmäisen äitini sylissä, Heikki sanoo.

Asianajaja Heikki Lampelan tietävät kaikki. Hän on se itsevarma ja vakava juristi, joka tv-uutisissa kommentoi kohuttujen rikosoikeudenkäyntien tuomioita.

Asialliset haastattelut oikeustalojen käytäviltä näyttävät vain välähdyksen 52-vuotiaan Heikin työminästä. Heikistä löytyy lisäksi leikkisä puoli, ja hän on aina satsannut myös vapaa-aikaan, urheiluun, kauniisiin asioihin ja rakkauteen.

– Listani viehättävän naisen ominaisuuksista on ’vaatimaton’: vaalea, sinisilmäinen, hoikka, pitkä, aistikas ja sulavasti liikkuva, joka on myös taiteellinen ja herkkä.

– Seuraavaksi katson löytyykö naisesta enkelin ominaisuuksia; lämmintä sydäntä, lämmintä katsetta ja aistikkuutta. Kohteleeko hän kanssaihmisiä ja vaikkapa tarjoilijoita hyvin. Kaikki kauneus alkaa vaan ärsyttää, jos naisella ei ole kaunista sielua, Heikki kertoo.

Tuore rakkaus

Viime vuonna eronnut juristi on löytänyt rinnalleen tuoreen rakkaan, josta kaikki nämä ominaisuudet löytyvät. Heikki ja kiinteistövälittäjänä toimiva  Danita Westphal, 35, tapasivat yhteisen ystävättären Klara Kivilahden avulla.

– Kysyin tyylitietoiselta ja terävältä Klaralta, kuka hänen samanlaisista ystävättäristään, stadin ykkösleideistä, sopisi minulle parhaiten. Ensitapaamisesta lähtien homma oli selvä molemmille. Kun loimme katseet toisiimme, ymmärsimme kumpikin samanaikaisesti, että siinä kaksi enkeliä katsoo toisiaan. Se on harvinaista, sillä enkeli-ihmisiä on kovin kovin vähän.

– Danita haluaa tehdä hyviä tekoja ja hänellä on lämmin sydän. Hän on herkkä, hauras, älykäs ja sivistynyt. Hän on myös huippulahjakas pianisti.

Heikki kertoo, että Danitan kanssa parasta on, että ihan tavallinen arki voi yhtäkkiä muuttua hauskaksi, sillä he molemmat tykkäävät pelleillä ja taantua teineiksi.

– Vastapainoksi hänestä löytyy äärimmäisen älykäs ja sivistynyt aikuinen. On naisia, joissa on vain teiniä ja that’s all, ja naisia, jotka ovat aina asiallisia ja älykkäitä, mutta harvassa ovat naiset, joissa ovat nämä molemmat puolet.

Elämän taitekohdassa

Ex-vaimonsa ja lastensa äidin kanssa Heikki on hyvissä väleissä. Heikistä on tärkeää, ettei erotilanteessa aleta riidellä.  

– Minusta kunniallisen miehen pitää avioerossa huomioida lasten äitiä ja suostua lasten äidin esittämiin vaatimuksiin. Tulen antamaan vaimolleni niin monta sataatuhatta euroa, kuin hän katsoo tarvitsevansa, jotta voi ostaa itselleen velattoman asunnon. Annan yli sen, mitä laki velvoittaa.

– Erotilanteissa pitää muistaa, että lasten äiti on aina lasten äiti. Häntä vastaan asettuminen on synti ja absoluuttisesti kiellettyä. Miehen pitäisi olla niin kypsä, ettei riitaa synny. Mutta miehet ovat usein piipittäviä ja heikkoja. Jos on tarpeeksi vahva ja oikeamielinen, ei tartte alkaa miekkailla vaimon kanssa. Se on säälittävää.

Heikki uskoo, että hyvät teot maksavat aina itsensä takaisin.

– Tiedän että pärjään ja pystyn tekemään uudestaan rahaa ja tiedän myös, ettei lastentarhanopettajana työskentelevä ex-vaimoni ei siihen pysty.

Vaalean viehätys

Heikki perusti oman asianajotoimiston Helsinkiin parikymmentä vuotta sitten ja työntekijöitä hänellä on ollut noin kymmenen vuotta.

– On sattumaa, että he ovat hyvännäköisiä naisia. Enemmän kiinnittäisin huomiota siihen, että he ovat superlahjakkaita, poikkeuksellisen teräviä, tilanneälyisiä ja kielitaitoisia ihmisiä.

Koska kyse on kuitenkin liiketoiminnasta, ulkoinen olemus ei ole samantekevää.

– Jos on hyvännäköinen, käy salilla ja pitää itsestään huolta, myy paremmin. Heille on kasaantunut monenlaista lahjakkuutta: älyn, sosiaalisen- ja taiteellisen lahjakkuuden lisäksi myös ulkonäkölahjakkuutta.

Heikki on aina pitänyt vaaleista naisista ja uskoo, että se saattaa juontua lapsuudesta.

– Äitini oli vaalea ja sinisilmäinen. Koska olen lapsena istunut hänen sylissään, koen vaaleuden ehkä luontaisesti läheiseksi ja kotoisaksi.

Lapsuudessaan Heikki sai äidiltään myös tärkeän mallin lähimmäisenrakkaudesta, sillä äiti otti perheeseen kaksi kasvattilasta Heikin ja tämän kahden biologisen veljen lisäksi. 

– Tarmokas äitini toimi puhtaasta lähimmäisenrakkaudesta, halusi pelastaa heidät lastenkodilta ja tarjota heille hyvän elämän. Se oli äärimmäisen arvostettavaa äidiltä.

Millaista oli nuoren miesmallin elämä 1980-luvulla? Miltä tuntuu tavata työkseen murhamiehiä? Lue lisää asianajaja Heikki Lampelan elämästä Me Naisten numerosta 10/2014.

Lue myös:

Tiesitkö tätä Suomen tunnetuimmasta rikosasianajajasta?

 

Heikki Lampela

■  Asianajaja ja varatuomari on syntynyt 12.4.1961 Helsingissä.

■  Tunnetaan monis­ta kohutuista oikeus­jutuista: edusti Eveliina Lappalaisen, Heinon pariskunnan ja Bodomjärven surmattujen omaisia. Puolustanut myös Supon entistä johtajaa Seppo Nevalaa.

■ Asuu yksin Helsingissä. Eronnut, kaksi lasta.

■  Tavallista elämää TV5-kanavalla 7.4. alkaen.

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.

 

Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield
Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield

Laulaja Kasmir kertoo jumaloivansa avopuolisoaan, mutta tunteneensa pariskunnan ikäeron takia riittämättömyyttä.

Vain elämää -ohjelmassa keskustellaan tällä viikolla seksin merkityksestä parisuhteessa. 

Kasmir-nimellä esiintyvä laulaja Thomas Kirjonen, 33, avaa rohkeasti omaa tilannettaan:

– Omassa elämässäni parisuhteessa jossain kohtaa mun halut saattavat olla ihan olemattomat. Siinä ei ole mitään sellaista, että rakkaus olisi kuollut, mutta kyllähän seksi on kumminkin tosi tärkeä osa parisuhdetta. 

Mira Luoti, jonka päivää tällä viikolla vietetään, on Kasmirin kanssa samoilla linjoilla seksin tärkeydestä. 

– Kun lapset tulee, niin joutuu rakentamaan sen ihan uudelleen. Siitä täytyy pitää huolta, hän lisää.

”Olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa.”

Ikäero ja epävarmuus

Kasmir kertoo jaksossa myös tunteneensa parisuhteen aluksi epävarmuutta omasta riittävyydestään. 

– Jumaloin mun avopuolisoa, hän on kaikin tavoin kaunis ihminen. Mutta se ikäero siinä, olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa. 

Kasmir on Iltalehden mukaan seurustellut pari vuotta nyt 21-vuotiaan Julian kanssa. Kasmir harmittelee olleensa välillä ”tosi perseestä”, koska epävarmuus nostaa usein ihmisen ikävimmät piirteet esiin.

Kasmir on aiemminkin puhunut avoimesti epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteista. Me Naisten haastattelussa hän kertoi hiljattain kuittailusta, jota sai kavereiltaan kaljuunnuttuaan nuorena.

– Vaikka ihmiset eivät tarkoittaisi pahaa, herkkään paikkaan osuvat sanat satuttavat. Pilkka myrkytti mieltäni ja aiheutti ujoutta ja epävarmuutta. Itsetuntooni jäi syvä särö.