”Olen allerginen eläimille, mutta en lapsille”, rakastunut HIM-rokkari Ville Valo kommentoi perhehaaveita. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Olen allerginen eläimille, mutta en lapsille”, rakastunut HIM-rokkari Ville Valo kommentoi perhehaaveita. Kuva: Jonna Öhrnberg

HIM-yhtyeen Ville Valo kertoo viettävänsä vähän railakkaampaa elämää kerran kuukaudessa. – Liika rai rai ei ole hyväksi.

Ville Valo, 40, näyttäytyi Emma Gaalassa pitkästä aikaa julkisuudessa, kun hän kävi pokkaamassa parhaan musiikkivideon palkinnon Kaikuluotain-kappaleesta. HIM-yhtyeen keulakuva muisti kiitospuheessa niin vanhempiaan, heidän koiraansa Olavia kuin rakasta tyttöystäväänsäkin.

HIM on keikkaillut viime vuosina Euroopassa. Kesällä yhtye tekee kaksi keikkaa myös Suomessa – Tuska-hevifestivaaleilla sekä Tuurissa Vesa Keskisen 50-vuotissyntymäpäivillä.

– Meillä on Vesa Keskisen kanssa sairas sopimus. Soitamme sen viiskybäsillä tai jos se kuolee ennen sitä, niin soitetaan sen hautajaisissa, Valo kertoi Emma Gaalassa.

Laulaja kertoo olevansa tulisieluinen luonne, joka miettii HIMin kuoppaamista kolme kertaa viikossa. Bändi porskuttaa silti 25 vuoden jälkeen.

”Aina pitää raikuloida vähän.”

Bändi keikkailee ulkomailla, mutta Valo ei haaveile muuttavansa pois Suomesta. Ajokortitonta ei kiinnosta Kalifornia. Sen sijaan hän viihtyy kotonaan Helsingin Pikku Huopalahdessa.

– En ole koskaan löytänyt elämääni balanssia. Saatan soittaa viikon kämpillä kalsareissa kitaraa. Seuraavan viikon juoksen ja vedän pelkkää pinaattia.

Rai rai -elämää Valo sanoo viettävänsä kerran kuukaudessa.

– Aina pitää raikuloida vähän. Elämä ilman rai raita ei ole elämää, mutta liika rai rai ei ole hyväksi.