Suvi Pitkänen odottaa tietoa terveydetilastaan: "En ole ottanut sairauslomaa, työ on henkireikäni", nainen  Kuva: Jonna Öhrnberg
Suvi Pitkänen odottaa tietoa terveydetilastaan: "En ole ottanut sairauslomaa, työ on henkireikäni", nainen Kuva: Jonna Öhrnberg

Riitaisan avioeron läpikäynyt kaunotar löysi rinnalleen uuden miehen.

Tosi-tv -ohjelmista tuttu, Tiina Jylhän The Look -klinikan Helsingin pistettä vetävä Suvi Pitkänen, 28, on kärsinyt viime kuukaudet oudoista oreista, joihin on kuulunut rankkaa päänsärkyä, uuvuttavaa väsymystä ja outoa hiustenlähtöä. Kokeissa paljastui kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta oireet viittasivat myös johonkin muuhun.

– Minua on nyt tutkittu viikkokaupalla kaikilla mahdollisilla tavoilla. Elokuun alussa pitäisi selvitä, mikä mättää, Suvi kertoi torstaina pikaruokaketju Snackyn Hellehullutus-tapahtumassa. 

Lääkärit ovat väläyttäneet, että Suvilla saattaisi olla kasvain pikkuaivoissa tai lisämunuaisessa. Jos se ei ole kasvain, niin hänellä saattaa olla jokin autonominen sairaus.

– Tämä on ollut rankkaa aikaa minulle ja läheisilleni. Haluan vain tietää, mikä minua vaivaa. Olen varautunut myös pahimpaan, hän myönsi.

 Suvin paino nousi lyhyessä ajassa 14 kiloa, vaikka hän treenasi ja noudatti personal trainerinsä Nora Vuorion laatimaa ruokavaliota. 

– Olen levinnyt ja paisunut. Syynä on kuulemma kortisolihormoni, jonka määrä veressäni on kymmenkertainen normaaliin verrattuna.

Suvi kertoo, että lääkärien mukaan juuri kortisolin liikatuotanto viittaisi kasvaimen mahdollisuuteen. Pelkkä stressi ei kuulemma voi olla syynä oireisiin.

– Ihan kuin minut olisi laitettu eri ihmisen kroppaan. Ei tässä itkeminen eikä huutaminen auta. On pakko vain sopeutua, tuli mitä tuli, hän totesi.

Uusi mies rinnalla

Suvin ja Big Brother -ohjelmasta tutun Teppo Säkkisen avioero astui hiljattain voimaan. Pienen Safina-tytön vanhemmat erosivat riitaisasti, eivätkä ole tällä hetkellä tekemisissä keskenään. Iloa kaunottaren elämään tuo uusi miesystävä. joka tukee häntä vaikeassa tilanteessa. Suvi on pitänyt yhtä Markonsa kanssa toukokuusta saakka.

– Marko on nuoruuden rakkauteni, sellainen kuuma it-nörtti. Hän on ihanan tasapainoinen mies. Vihdoinkin olen löytänyt kunnon miehen, Suvi kuvailee rakastaan. 

Suvi kertoo Markon tulevan erinomaisesti toimeen myös Safinan kanssa.  

– Hän on turvasatamani, oikea kultakimpale. Voi olla, että tulevaisuudessa saamme yhteisiäkin lapsia, mutta ensin on saatava terveys reilaan.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.