Robin Williams vuonna 2005. Kuva: Reuters
Robin Williams vuonna 2005. Kuva: Reuters

Oscar-palkittu Robin Williams menehtyi 63 vuoden ikäisenä kotonaan. Poliisi epäilee syyksi itsemurhaa.

Yhdysvaltalainen rakastettu näyttelijä-koomikko Robin Williams on kuollut 63 vuoden ikäisenä. Näyttelijän edustajat ovat varmistaneet tiedon. Poliisi epäilee kotoaan Kaliforniasta löydetin Williamsin kuolinsyyksi itsemurhaa.

Robin Williams sairasti vaikeaa masennusta. Hän kertoi vuosien aikana avoimesti myös päihdeongelmistaan. Vuonna 2006 hän ratkesi oltuaan vuosikymmeniä raittiina, ja tänä kesänä hänen kerrottiin hakeutuneen uudestaan päihdeklinikalle vieroitushoitoon.

Näyttelijät, koomikot ja julkisuuden henkilöt aina presidentti Barack Obamasta alkaen ovat muistaneet Williamsia.

– Robin Williams oli lentäjä, lääkäri, pullonhenki, lastenhoitaja, presidentti, professori, uskomaton Peter Pan ja kaikkea tältä väliltä, mutta ainoa laatuaan. Hän tuli elämäämme avaruusolentona, mutta päätyi koskettamaan koko ihmismieltä. Hän sai meidät itkemään. Hän antoi mittaamattoman lahjakkuutensa niille, jotka sitä tarvitsivat – niin joukoillemme ulkomailla kuin katujemme syrjäytyneille, Obama viestittää Valkoisen talon tiedotteessa.

Williams voitti parhaan sivuosan Oscarin vuoden 1998 elokuvasta Good Will Hunting. Hänet muistetaan muun muassa stand up -komiikkona ja rooleistaan skottisisäkkönä Mrs. Doubtfire -elokuvassa, opettajana Kuolleiden runoilijoiden seurassa ja Peter Panina Hook – Kapteeni Koukku -elokuvassa.

Williams oli naimisissa Susan Schneiderin kanssa ja hänellä oli kolme lasta aikaisemmista avioliitoistaan.

Tekniikkasivusto Mashable kokosi YouTubeen Robinin Williamsin parhaat hetket aina 70-luvulta lähtien. Voit katsoa videon alla:

Lähteet: Reuters, ABC News, The Guardian, Twitter, Variety, TMZ

Haastattelimme Robin Williamsia vuonna 2011:

Robin Williams Me Naisille: "Olen tunteissani ääripäiden sekoitus"