Robin Williams vuonna 2005. Kuva: Reuters
Robin Williams vuonna 2005. Kuva: Reuters

Oscar-palkittu Robin Williams menehtyi 63 vuoden ikäisenä kotonaan. Poliisi epäilee syyksi itsemurhaa.

Yhdysvaltalainen rakastettu näyttelijä-koomikko Robin Williams on kuollut 63 vuoden ikäisenä. Näyttelijän edustajat ovat varmistaneet tiedon. Poliisi epäilee kotoaan Kaliforniasta löydetin Williamsin kuolinsyyksi itsemurhaa.

Robin Williams sairasti vaikeaa masennusta. Hän kertoi vuosien aikana avoimesti myös päihdeongelmistaan. Vuonna 2006 hän ratkesi oltuaan vuosikymmeniä raittiina, ja tänä kesänä hänen kerrottiin hakeutuneen uudestaan päihdeklinikalle vieroitushoitoon.

Näyttelijät, koomikot ja julkisuuden henkilöt aina presidentti Barack Obamasta alkaen ovat muistaneet Williamsia.

– Robin Williams oli lentäjä, lääkäri, pullonhenki, lastenhoitaja, presidentti, professori, uskomaton Peter Pan ja kaikkea tältä väliltä, mutta ainoa laatuaan. Hän tuli elämäämme avaruusolentona, mutta päätyi koskettamaan koko ihmismieltä. Hän sai meidät itkemään. Hän antoi mittaamattoman lahjakkuutensa niille, jotka sitä tarvitsivat – niin joukoillemme ulkomailla kuin katujemme syrjäytyneille, Obama viestittää Valkoisen talon tiedotteessa.

Williams voitti parhaan sivuosan Oscarin vuoden 1998 elokuvasta Good Will Hunting. Hänet muistetaan muun muassa stand up -komiikkona ja rooleistaan skottisisäkkönä Mrs. Doubtfire -elokuvassa, opettajana Kuolleiden runoilijoiden seurassa ja Peter Panina Hook – Kapteeni Koukku -elokuvassa.

Williams oli naimisissa Susan Schneiderin kanssa ja hänellä oli kolme lasta aikaisemmista avioliitoistaan.

Tekniikkasivusto Mashable kokosi YouTubeen Robinin Williamsin parhaat hetket aina 70-luvulta lähtien. Voit katsoa videon alla:

Lähteet: Reuters, ABC News, The Guardian, Twitter, Variety, TMZ

Haastattelimme Robin Williamsia vuonna 2011:

Robin Williams Me Naisille: "Olen tunteissani ääripäiden sekoitus"

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.