Relove-liikettään pyörittävä Noora Hautakangas edusti upeana Lalli Savolaisen housupuvussa, joka nähtiin näyttelijä Matleena Kuusniemen yllä Kultainen Venla –gaalassa tammikuussa. Hän on seurustellut puolitoista vuotta. ”Kihloja ei ole lähiaikoina tiedossa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Relove-liikettään pyörittävä Noora Hautakangas edusti upeana Lalli Savolaisen housupuvussa, joka nähtiin näyttelijä Matleena Kuusniemen yllä Kultainen Venla –gaalassa tammikuussa. Hän on seurustellut puolitoista vuotta. ”Kihloja ei ole lähiaikoina tiedossa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Entisen Miss Suomen kymmenen vuoden unelma ja projekti toteutuu huhtikuussa.

Noora Hautakangas jätti helmikuussa Herättäjät -aamuohjelman The Voicella. Pari viime kuukautta hän on paiskinut töitä pitkäaikaisen unelmansa eteen. Hän avaa huhtikuussa Töölöntorille yli 300-neliöisen Relove-nimisen kierrätys- ja lifestyle-konseptin, joka käsittää kahvilan, pop up -liikkeitä sekä vintagevaatteita ja sisustustavaraa.

– Pari tuntia sitten painoin enteriä ja avasin nettisivumme, hän iloitsi saapuessaan Tesla Charity Dinner Gala -hyväntekeväisyystapahtumaan Helsingin Kalastajatorpalle.

– Tämä on kymmenen vuoden unelma ja projekti. Radiotyö oli niin kokonaisvaltaista, että sitä ja liikkeenpyöritystä oli ollut mahdotonta yhdistää, hän totesi.

Noora ehti olla Herättäjissä kolme vuotta. Sitä ennen hän juonsi pari vuotta Voicen iltapäivissä. Jatkossa entinen Miss Suomi aikoo omistautua liikkeelleen seitsemänä päivänä viikossa.

– Avajaisia vietetään huhtikuun puolivälissä.

Nooran lisäksi yrityksessä on kaksi muuta osakasta, joista toinen touhuaa hänen kanssaan myös päivittäisessä myyntityössä. 

– Jännittää. Tiedän, ettei yrittäminen yt-Suomessa ole ihan helppoa, joten kieltämättä puntti vähän tutisee, Noora myönsi.

Hänellä on jo kokemusta yrittäjyydestä, sillä hän avasi kesällä 2014 Eiran Kirppis -kirpputorin, jonka suureksi pettymyksekseen vain kuukauden jälkeen joutui sulkemaan Pelastuslaitoksen vaatimien lupien puuttuessa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.