"Mietitte varmaan, poltinko jotain ennen saapumistani tänne. Kyllä. Käärin jotain pientä jännitykseen", Kanye West kertoi VMA-gaalassa. Sen jälkeen hän ilmoitti aikovansa tulevaisuudessa presidentiksi. Kuva: Reuters
"Mietitte varmaan, poltinko jotain ennen saapumistani tänne. Kyllä. Käärin jotain pientä jännitykseen", Kanye West kertoi VMA-gaalassa. Sen jälkeen hän ilmoitti aikovansa tulevaisuudessa presidentiksi. Kuva: Reuters

Kanye Westillä on näyttää olevan itsetunto kohdillaan.

Se ei ole mikään uutinen, että räppäri Kanye West, 38, on itsetietoinen mies. Tähän mennessä hän on verrannut haastatteluissa itseään muun muassa Apple-merkin isään Steve Jobbsiin, Walt Disney'hin, moniosaajamiljonääri Howard Hughesiin ja renessanssitaiteilija Michelangeloon. Ja Kanyen vaimo, reality-tähti Kim Kardashian, 34, on tietenkin moderni Marilyn Monroe, kaikkien aikojen tunnetuin seksisymboli.

Näiden kommenttien takia ei olekaan ihme, että nyt Kanye on julistanut pyrkivänsä Yhdysvaltain presidentinvaalien ehdokkaaksi. Tulevat vaalit hän jättää väliin, mutta ryhtyy kilpaan vuonna 2020. Tämän Kanye kertoi sekavassa puheessa, jonka hän piti sunnuntaina noustuaan lavalle ottamaan vastaan elämäntyöpalkinnon MTV:n Video Music Awards -gaalassa.

Puheessaan Kanye kertoi poltelleensa "vähän jotain" illan aikana, jotta karistaisi jännityksen. Hän myös kritisoi palkintogaaloja ja julisti vaikka kuolevansa taiteen vuoksi. Valoisampiakin kannanottoja kuultiin: Kanye takoi puheessaan itseluottamusta nuoriin taiteilijoihin ja muistutti, ettei nuorille saisi opettaa huonoa itsetuntoa ja vihaa. Hyvä!

Kanyella ja hänen vaimollaan on yksi lapsi, tytär North West, ja he odottavat tälle pikkusisarusta. Kanye on viime vuosina tehnyt paljon töitä pärjätäkseen muotisuunnittelijana, mutta hänen mukaansa muotiväki suhtautuu häneen ristiriitaisesti ja ennakkoluuloisesti.

Viime vuonna artisti tienasi tähtitieteelliset 3,3 miljoonaa euroa.

Kanyen koko puheen voit lukea vaikkapa Timen sivuilta.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...