Riku Nieminen lähtee mukaan Putoukseen uudella innolla ja energialla. Kuva: Jonna Öhrnberg
Riku Nieminen lähtee mukaan Putoukseen uudella innolla ja energialla. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vanha Putous-voittaja Riku Nieminen palaa huippusuosittuun ohjelmaan viime kaudelta tuttujen näyttelijöiden rinnalle.

Seitsemännen kauden Putous-näyttelijät julkistettiin keskiviikkona. Mukana ovat viime vuodelta tutut Joonas Nordman, Ville Tiihonen, Essi Hellén, Jenni Kokander, Kari Ketonen ja Mari Perankoski. Heidän rinnalleen palaa vanha konkari ja Putous-voittaja Riku Nieminen.

– Minulla on putkiremppa. Ja Akulla (Hirviniemi) on vene, niin minäkin haluan, Riku vitsaili mukaan lähdöstään.

 


 

Mari Perankoski (ylhäällä vasemmalla), Heikki Paasonen, Essi Hellén, Ville Tiihonen, Kari Ketonen, Riku Nieminen, Joonas Nordman ja Jenni Kokander antavat palaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Riku on nähty ohjelmassa viidellä kaudella, ja hän voitti sketsihahmokilpailun Munamies-hahmollaan vuonna 2011.

Mies kertoo harkinneensa paluuta hetken, kun soitto tuli.

– Formaatti on hyvä, ja ohjelma on tärkeä monille ihmisille. Hetken mutustelin, onko minulla uutta annettavaa – ja päädyin siihen, että on, hän kertoo.

”Miltei täysissä järjissä”

Riku kehuu uusia Putous-kollegoitaan, joista hän ei tunne ennalta kuin Mari Perankosken ja Essi Hellénin.

Marin kanssa Riku on tehnyt suosittua Roba-poliisisarjaa ja Essin kanssa ollut Ryhmäteatterin Cyrano de Bergerac -näytelmässä Suomenlinnassa.

– Tässä jengissä on ammattitaitoa, nopeutta ja lahjakkuutta. Piirit ovat niin pienet, että on todella virkistävää lähteä tekemään töitä uusien tyyppien kanssa. Minulla menee kollegiaalinen neitsyys monen kanssa, hän nauraa.

Riku kertoo, että uuden sketsihahmon kehittely on jo pitkällä. Uusi Putous-kausi starttaa MTV3:lla 24. lokakuuta.

– Hahmo on suomalainen ja miltei täysissä järjissä oleva. Enempää en halua vielä paljastaa.

Mies ei myönnä ottavansa paineita hahmon menestyksestä.

– Tiedän, että hahmot ovat rakkaita katsojille, mutta meille näyttelijöille ne ovat vain yksi osa ohjelmaa. Uusi hahmoni syntyi aika helposti ja puristamatta. Olen testannut sen läppää ja puheenpartta läheisilläni, mutta hahmon ulkonäköä ei ole päässyt näkemään vielä kukaan. Lopullinen ulkomuoto on vielä vähän pimennossa minulle itsellenikin, hän sanoo.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.