”Svetlanan kanssa en ole pulassa. Vaikka kirjoitetut repliikit loppuvat, niin Svetlana pärjää kyllä”, Jenni Kokander kertoi puheliaasta hahmostaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Svetlanan kanssa en ole pulassa. Vaikka kirjoitetut repliikit loppuvat, niin Svetlana pärjää kyllä”, Jenni Kokander kertoi puheliaasta hahmostaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putous-koomikko on miettinyt, millaista palautetta saa Suomessa asuvilta venäläisiltä hahmostaan. Hän uskalsi tehdä hahmon testattuaan sitä omilla lapsillaan.

Uusi Putous-kausi käynnistyi lauantaina ja illan odotetuin osuus, eli sketsihahmokilpailu, poiki joukon hykerryttäviä uusia tuttavuuksia. Yksi niistä on näyttelijä Jenni Kokanderin tulkitsema Suomen venäläinen yksityisyrittelijä Svetlana Rönkkö, jonka sisääntulomusiikkina kuullaan venäläistähti Alla Pugatšovan tunnetuksi tekemä hitti Miljoona ruusua.

– Kävin läpi kymmeniä hahmoja, mutta Svetlana jäi aina voitolle. Hahmo tuntui olevan minulla jo munaskuissa, Jenni kuvaili Me Naisille ensimmäisen suoran Putous-lähetyksen jälkeen.

Jenni kertoi myös testanneensa Svetlanaa lähipiirissään, muun muassa lukemalla ekaluokkalaiselle Saima-tyttärelleen iltasatua tämän äänellä. Hänellä oli tuolloin useampi vaihtoehto sketsihahmokisaan.

– Olin roolittanut sadut eri hahmojen äänillä. Saima aina pyysi, että ”äiti, puhu sitä venäläistä” ja nauroi kippurassa. Ajattelin, että jos lapsi ymmärtää tämän, niin tämä toimii, Jenni nauroi.

Svetlanan koreasta ja näyttävästä lookista Jenni antaa kiitosta Putouksen puku-ja maskiryhmälle, erityisesti peruukkien tekijälle, jota Jenni kutsuu karva-Ariksi. Jenni näytti tälle Alla Pugatšovan kuvan ja Ari loihti Svetlanan peruukin siltä istumalta.

– Kun sovitin sitä ensimmäisen kerran, huusin, että se on täydellinen, Jenni huokaa.

Hankalassa poliittisessa tilanteessa Jenni on toki miettinyt, saako Suomessa asuvilta venäläisiltä palautetta hahmostaan ja jos saa, niin millaista. Hän muistuttaa kuitenkin luoneensa Svetlanan rakkaudella.

– Hänhän on maailman sydämellisin tyyppi! Svetlana korkeintaan korjaa ennakkoluuloja, joita suomalaisilla on venäläisistä, hän uskoo.

Lue myös:

Mari Perankoski Jouni Hynystä muistuttavasta Putous-hahmostaan: "Vahingossa saattoi jotain tarttua"

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot

Mistä uudet Putous-näyttelijät pitäisi muistaa?