”Svetlanan kanssa en ole pulassa. Vaikka kirjoitetut repliikit loppuvat, niin Svetlana pärjää kyllä”, Jenni Kokander kertoi puheliaasta hahmostaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Svetlanan kanssa en ole pulassa. Vaikka kirjoitetut repliikit loppuvat, niin Svetlana pärjää kyllä”, Jenni Kokander kertoi puheliaasta hahmostaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putous-koomikko on miettinyt, millaista palautetta saa Suomessa asuvilta venäläisiltä hahmostaan. Hän uskalsi tehdä hahmon testattuaan sitä omilla lapsillaan.

Uusi Putous-kausi käynnistyi lauantaina ja illan odotetuin osuus, eli sketsihahmokilpailu, poiki joukon hykerryttäviä uusia tuttavuuksia. Yksi niistä on näyttelijä Jenni Kokanderin tulkitsema Suomen venäläinen yksityisyrittelijä Svetlana Rönkkö, jonka sisääntulomusiikkina kuullaan venäläistähti Alla Pugatšovan tunnetuksi tekemä hitti Miljoona ruusua.

– Kävin läpi kymmeniä hahmoja, mutta Svetlana jäi aina voitolle. Hahmo tuntui olevan minulla jo munaskuissa, Jenni kuvaili Me Naisille ensimmäisen suoran Putous-lähetyksen jälkeen.

Jenni kertoi myös testanneensa Svetlanaa lähipiirissään, muun muassa lukemalla ekaluokkalaiselle Saima-tyttärelleen iltasatua tämän äänellä. Hänellä oli tuolloin useampi vaihtoehto sketsihahmokisaan.

– Olin roolittanut sadut eri hahmojen äänillä. Saima aina pyysi, että ”äiti, puhu sitä venäläistä” ja nauroi kippurassa. Ajattelin, että jos lapsi ymmärtää tämän, niin tämä toimii, Jenni nauroi.

Svetlanan koreasta ja näyttävästä lookista Jenni antaa kiitosta Putouksen puku-ja maskiryhmälle, erityisesti peruukkien tekijälle, jota Jenni kutsuu karva-Ariksi. Jenni näytti tälle Alla Pugatšovan kuvan ja Ari loihti Svetlanan peruukin siltä istumalta.

– Kun sovitin sitä ensimmäisen kerran, huusin, että se on täydellinen, Jenni huokaa.

Hankalassa poliittisessa tilanteessa Jenni on toki miettinyt, saako Suomessa asuvilta venäläisiltä palautetta hahmostaan ja jos saa, niin millaista. Hän muistuttaa kuitenkin luoneensa Svetlanan rakkaudella.

– Hänhän on maailman sydämellisin tyyppi! Svetlana korkeintaan korjaa ennakkoluuloja, joita suomalaisilla on venäläisistä, hän uskoo.

Lue myös:

Mari Perankoski Jouni Hynystä muistuttavasta Putous-hahmostaan: "Vahingossa saattoi jotain tarttua"

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Tässä ovat Putouksen uudet sketsihahmot

Mistä uudet Putous-näyttelijät pitäisi muistaa?

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!