Armi Toivanen voitti sketsihahmokisa Putouksen näyttelemällä Leena Hefneriä. – Jokaisen pitäisi saada hölmöillä enemmän, Armi sanoo.

Jouni Harala

"Synnyin vuonna 1980 kymmenen minuuttia ennen siskoani, Alinaa. Meidät tunnistaa ulkonäöltä identtisiksi kaksosiksi, mutta luonteiltamme olemme aika erilaisia. Vaikka ikäeromme on pieni, minä otin jo pikkutyttönä huolehtivan isonsiskon roolin. Äiti on kertonut, että kun olimme kolmevuotiaina siskon kanssa Särkänniemen possujunassa, olin laittanut käteni Allun ympärille, ettei hän vain pelkäisi.

Minä ja Allu olimme kovia esiintymään jo mukuloina ja kuvasimme sketsejämme videokameralla. Asuimme Tampereella, mutta rakkaimmat muistot minulla on Savosta, Kuopiosta, jossa vietimme kaikki kesät mummon luona.

Pikkutytöt fanittavat Leenaa

En siedä töykeää tai epäreilua kohtelua. Niissä tilanteissa minusta kuoriutuu helposti sisukas savolaisakka, joka saattaa töksäytellä asioita harkitsemattomasti.

Putous-ohjelman myötä tullut julkisuus on minulle täysin uusi kokemus, vaikka olenkin tehnyt tätä työtä jo vuosia. Tuntuu vielä oudolta nähdä oma naama tai haastattelu lehdessä. Olen huomannut, että kun ympärilläni on liikaa hulinaa, minun tekee mieli vetäytyä omiin oloihini. En silti halua olla epäkohtelias.

En ole ikinä kaivannut suuria kaverilaumoja ympärilleni. Minulla on muutama tärkeä ystävä, joihin pidän tiiviisti yhteyttä. Krista Kososen tapasin Lahden kansanopistossa vuonna 2002. Olimme hengenheimolaisia ja meillä molemmilla oli sama unelma: tulla näyttelijäksi.

Olen vähän suunnitellut, että meidän pitäisi järjestää bileet kymmenenvuotisen ystävyytemme kunniaksi. Juhlia ei ole elämässä koskaan liikaa ja me tunnetusti viihdymme huomion keskipisteinä hirrrrveen hyvin.

Lisää hölmöilyä

Putouksessa parasta oli lähetyksen jälkeinen fiilis. Vaikka takki oli aina aivan tyhjä, sain jakaa mielettömän onnistumisen tunteen muiden näyttelijöiden kanssa.

Ymmärrän, miksi ihmiset pelkäävät epäonnistumista. Yhteiskunta opettaa meidät pienestä pitäen siihen, että virheitä ei saisi tehdä. Siksi ihmiset turvautuvat mieluummin rutiineihin kuin ottavat riskejä. Näyttelijän koulutuksessa ja työssä olen oppinut päinvastaiseen ajattelutapaan. Siellä moka on lahja, jonka kautta syntyy paras lopputulos.

Minä olen sitä mieltä, että jokaisen pitäisi saada hölmöillä enemmän. Jos kompastut bussipysäkin ohi kävellessäsi, niin älä missään nimessä liukene nolona paikalta. Kaadu uudestaan tai vedä muuten vaan överiksi. Asenne on tärkein."

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.