”Mikko on ehkä huomannut, että on helpompaa, jos antaa ohjat minulle”, Essi Hellén sanoo leikillään. Kuva: Juha Salminen
”Mikko on ehkä huomannut, että on helpompaa, jos antaa ohjat minulle”, Essi Hellén sanoo leikillään. Kuva: Juha Salminen

Putous-tähti Essi Hellén ja näyttelijäpuoliso Mikko Virtanen olivat pari vuotta opiskelukavereita ennen kuin ystävyys muuttui rakkaudeksi. – Essi saa minut nauramaan helpommin kuin kukaan nainen aikaisemmin, Mikko sanoo.

Putous-tähti Essi Hellénin, 27, ja hänen miehensä näyttelijä Mikko Virtasen, 31, kotona ei pidetä kosteita juhlia, sillä Essi ei ole kahteen ja puoleen vuoteen juonut alkoholia.

– Lopetin alkoholin käytön, koska se ei sovi minulle. Elämäni on helpompaa, kun en juo. Mieluummin tein tämän valinnan 25-vuotiaana kuin löydän itseni parinkymmenen vuoden päästä jostakin, ja se on minulle edelleen ongelma, Essi kertoo.

– Elämä ilman viinaa on ollut ihanaa. Olen valmiiksi ylisosiaalinen papupata enkä oikeastaan tarvitse alkoholia muuttuakseni seuralliseksi tai voittaakseni ujouden.

Urheilullista Mikkoa se ei haittaa.

– Minäkin juon tosi harvoin enkä kotona oikeastaan koskaan. Syöminen on mielestämme parasta juhlintaa.

Ihana nauru

Essi ja Mikko ovat pitäneet yhtä Teatterikorkeakoulusta lähtien.

Aluksi he olivat hyviä kavereita, joita yhdisti Simpsoneiden fanittaminen. Parin vuoden jälkeen ystävyys muuttui rakkaudeksi.

– Essi saa minut nauramaan helpommin kuin kukaan nainen aikaisemmin. Meillä on samanlainen huumorintaju. Ja onhan hän tosi kuuma muutenkin, Mikko kuvailee puolisoaan.

Essi ihailee Mikon kunnianhimoa ja omistautumista, mihin ikinä hän ryhtyykin. Myös miehen säyseä luonne on plussaa.

– Mikossa on jonkinlaista lempeyttä ja lämpöä, jota ei ole jokaisessa ihmisessä, Essi kuvailee.

Perhe on paras

Juuri nyt Essi ja Mikko elävät perhekeskeistä aikaa, siitä pitää huolen yksivuotias tytär Siiri.

– Olemme kotona tai tapaamme lajitovereita eli perheellisiä ystäviä ja näyttelijöitä. Moni kaverimmekin on saanut lapsen hiljattain, Essi kertoo.

– Käymme vähän töissä, vähän urheilemassa, vähän hiekkalaatikolla, ja välillä yritämme löytää myös aikaa olla kahdestaan, Mikko jatkaa.

Essi vierailee parhaillaan Turun Linnateatterissa Råck-musiikkikomediassa ja Mikkoa työllistää Göteborgin Kaupunginteatterin ja Svenskanin yhteisproduktio Fosterlandet.

Vetovuoroista ei tässä perheessä ole tarvinnut kinastella. Kun Essi improvisoi viime syksyn Putouksessa, Mikko vastasi kotihommista. Ja kun Mikko talvella vietti neljä kuukautta Göteborgissa, Essi jäi Siirin kanssa kotiin.

– Panostamme vuorotellen kummankin uraan. Välillä laitamme paukut toiseen, välillä toiseen, Essi kertoo.

– Se on meille helppoa, koska vanhemmuutemme ja suhteemme on tasa-arvoinen, Mikko jatkaa.

Miten Essi ja Mikko jakavat kotityöt? Mitä paheita heillä on? Kumpi heistä on mustasukkaisempi? Lue lisää Me Naisten numerosta 16/2015.

Lue lisää:

Tällainen on uusi Putous-tähti Essi Hellén

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Essi ­Hellén

Näyttelijä syntyi 19.2.1988 Helsingissä.

Oli mukana Putouksen viime kaudella sketsihahmollaan MC Jusu.

Roolit elokuvissa Viikossa aikuiseksi ja 21 tapaa pilata avioliitto.

Näytellyt muun muassa Kokkolan Kaupunginteatterissa ja Ryhmäteatterissa.

Parhaillaan lavalla turkulaisen Linnateatterin Råck-musikaalikomediassa.

Mikko ­Virtanen

Näyttelijä syntyi 13.10.1983 Hampurissa, mutta kasvoi Hämeenlinnassa.

Rooleja muun muassa Kokkolan Kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa ja Teatteri Vanhassa Jukossa.

Muistetaan elokuvasta Miss Farkku-Suomi ja tv-sarjasta Täysin työkykyinen.

Fosterlandet vierailee 18.4. asti Svenska Teaternissa.

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!