Alina (vas.) ja Armi Toivanen kertoivat Me Naisille vuonna 2013 antamassaan yhteishaastattelussa, millaista on elää kaksosena. Myös Astrid Swanin Tyttöystävä-ohjelmassa käsiteltiin kaksosuutta. Kuva: Jouni Harala
Alina (vas.) ja Armi Toivanen kertoivat Me Naisille vuonna 2013 antamassaan yhteishaastattelussa, millaista on elää kaksosena. Myös Astrid Swanin Tyttöystävä-ohjelmassa käsiteltiin kaksosuutta. Kuva: Jouni Harala

Rumpali Alina Toivanen, 34, kertoi eilen Radio Helsingin ohjelmassa masennuksestaan. Pahimpana hetkenä Alina joutui hoitoon Auroran sairaalaan. – Se oli pelottavaa, mutta samalla todella iso helpotus.

Putouksesta tutuksi tulleen näyttelijä Armi Toivasen, 34, kaksossisko, rumpali Alina Toivanen, 34, puhui eilen Radio Helsingin Tyttöystävä-ohjelmassa masennuksestaan. Alina sairastui masennukseen vuoden 2013 lopulla ja oli hoidettavana Auroran sairaalan psykiatrian päivystyksessä pahimpana hetkenään.

– Lääkäri antoi lähetteen Auroraan. Jatkoimme sinne. Se oli pelottavaa, mutta samalla todella iso helpotus. Heti ulko-oville tuli vastaan kaksi sairaanhoitajaa, jotka tiesivät, että olen tulossa. Aurorassa olin itku kurkussa ja puolisoni joutui puhumaan puolestani. En halunnut katsoa ketään silmiin, jotain sanoja sain nieleskeltyä ulos. Lääkäri, jonka näin sairaanhoitajan haastattelun jälkeen, sanoi, että tapaukseni oli päivänselvä. Muistan, että seuraavana päivänä minulla oli turvallinen olo, Alina kertoo hoitoon päätymisestä ohjelman juontajalle Astrid Swanille.

Sairaalahoidon jälkeen Alinan hoitosuhde jatkui puolisen vuotta, mutta päättyi kesällä 2014.

Masennus hiipi elämään

Tyttöystävä-ohjelmassa Alina kertoo masentuneensa salakavalasti, "pahan olon hiipineen" hänen elämäänsä. Hän ei ollut huomannut merkkejä, mutta viime talvena asiat kärjistyivät siihen pisteeseen, että Alinan sisko ja puoliso veivät hänet lääkärille.

– Minulla oli pidemmän aikaa ollut sellainen fiilis, etten halunnut lähteä tapaamaan kavereitamme tai näyttäytymään. Minulla ei ollut mitään sanottavaa kenellekään, Alina kuvailee aikaa ennen hoitoa.

– Laitoin puolisolleni viestiä, jossa kysyin, mitä minulla enää on. En nähnyt elämääni eteenpäin. Seinä nousi vastaan.

Tekstiviestin takia Alinan puoliso ja sisko tulivat hakemaan häntä ja veivät lääkärille. Lääkärin jälkeen Alina lähti kohti Auroraa.

Alina soittaa rumpuja muun muassa Astrid Swanin yhtyeessä ja Minä ja Ville Ahonen -yhtyeessä. Aiemmin hän on soittanut esimerkiksi Risto-yhtyeessä ja LCMDF-sisarusduossa. Elokuussa Alina aloitti opinnot pop- ja jazz-konservatorion aikuispuolella.

Masennuksestaan ovat puhuneet julkisesti myös esimerkiksi laulaja Kristiina Wheeler ja urheilutoimittaja Tapio Suominen. Heidän tarinansa voit lukea Me Naisten sivuilta:

Psykoottisen masennuksen vuoksi pakkohoitoon joutunut Tapio Suominen: "Onneksi rinnallani on vahva nainen"

Kristiina Wheeler: "Oli iso sokki kirjautua mielenterveyspotilaaksi"

Lue myös Alinan ja Armin yhteishaastattelu:

Armi Toivanen ja kaksossisko: "Koemme kaikki fiilikset tuplana"

 

Koko tunnin mittaisen Alina Toivasen haastattelun voit kuunnella Radio Helsingin sivuilla.