Joonas Nordman on miettinyt ensimmäistä kertaa elämässään auton hankkimista valtavan oravapuvun takia. Kuva: Jonna Öhrnberg
Joonas Nordman on miettinyt ensimmäistä kertaa elämässään auton hankkimista valtavan oravapuvun takia. Kuva: Jonna Öhrnberg

Putous-ohjelman sketsihahmokilpailun Salme Pasi -hahmollaan voittanut Joonas Nordman yllättyi itsekin menestyksestään. – Usko hahmoon oli välillä koetuksella. Olen itsekriittinen ihminen, hän kertoi suoran lähetyksen jälkeen.

Suositun Putous-ohjelman finaali huipentui lauantai-iltana Vuoden sketsihahmon kruunaukseen.

Hahmokisan voiton vei yllättäen näyttelijä Joonas Nordman Salme Pasi -hahmollaan. Porilainen ay-liikkeen salainen ase ja liitto-orava tuli tutuksi hokemallaan ”sillai kai”.

Joonas pesi loppumetreillä yleisöäänestyksessä ennakkosuosikkina pidetyn Antti Holman hahmon Kristiina Kissi Vähä-Hiilarin.

Onnellinen mies ei tahtonut uskoa voittoa todeksi.

– Porin toril tavataan! Nyt tuntuu todella hyvältä, en oikein tajua tätä vielä. Voitto oli yllätys. Olen itsekriittinen ihminen, ja matkan varrella usko hahmoon on ollut välillä koetuksella. Alussa ajattelin, että onko hahmossa mitään järkeä, mutta kun sain hommasta kiinni, se lähti pyörimään, Joonas hehkutti heti suoran lähetyksen jälkeen.

Kuva: Sanoma-arkisto/Terhi Ylimäinen

– Tänään juhlitaan ja kovasti! Maanantaina on paluu arkeen. Viimeistelen Siskonpeti-sarjan käsikirjoitusta ja teen pari hahmokeikkaa. Salme Pasia on pyydetty paljon keikoille, mutta kiireiden takia olen pystynyt ottamaan vain pari pikkujouluesiintymistä. Keväällä tiedossa on enemmän keikkoja.

Joonas virnistää, että ison oravapuvun kanssa liikkuminen on vaivalloista.

– Olen julkisen liikenteen vannoutunut kannattaja, mutta ensimmäistä kertaa olen ajatellut, että tarvitsen auton. Massiivinen puku täyttää yksinään koko takapenkin.

Seuraavaksi Joonas lähtee trooppiselle aurinkolomalle.

– Syksy on ollut jännittävää ja kiireistä aikaa. Nyt on rentoutumisen paikka. Lähden ennen itsenäisyyspäivää yksin Kambodžaan. Tulen takaisin jouluksi. Olen käynyt aiemmin Thaimaassa ja Malesiassa. Kaverit suosittelivat Kambodžaa, ja se tuntui minulle sopivalta kohteelta. Aurinko paistaa, on lämmintä ja saan olla rauhassa yksin.

Lue myös:

Joonas Nordmanin varasuunnitelma: "Alan ajaa koulutaksia"

Näille kaikille Suomi-julkkiksille vinoiltiin Putous-kaudella

Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman saapuivat yhdessä Putouksen finaaliin