"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos
"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos

Näyttelijä Jenni Kokander tietää, ettei hän sovi prinsessarooleihin. Silti naisnäyttelijöiden luokittelu jo opiskeluaikoina yllätti.

Putous-ohjelmasta tuttu Jenni Kokander, 34, törmäsi jo teatterikouluaikoina naisnäyttelijöiden luokitteluun. 18-vuotiaana opinnot Teatterikorkeakoulussa aloittanut Jenni mielsi itsensä runotytöksi, joka haaveili tulkitsevansa Kansallisteatterissa Silmissä pisara merta -näytelmää. Hänet kuitenkin lokeroitiin aivan toisin.

– Rekrytoinnissa kuulemma esiteltiin koulun oppilaiden kuvia ja kerrottiin, että tuossa ovat blondit naisnäyttelijät, tuossa ruskeaveriköt ja sitten ovat nämä muut, kuten koomikko-Jenni. Oli erikoista, että jo silloin meidät lokeroitiin niin vahvasti, Jenni ihmettelee.

Se, että erottui joukosta, oli kuitenkin lopulta eduksi. Jennillä on ollut vain yksi hieman pidempi työttömyysjakso, muuten töitä on riittänyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin.

– Minun ei ole tarvinnut soitella työnantajille ja tyrkyttää itseäni, sillä minulla on vain vähän kilpailijoita. Minä joko sovin rooliin tai sitten en. Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla. Ja vaikka saisikin, vesittäisin kaiken viimeistään olemuksellani, Jenni nauraa.

Myös minihamerooleja

Jenni ja Putouksen muut naisnäyttelijät ovatkin halunneet ohjelmaa tehdessään ravistella perinteistä käsitystä naisnäyttelijöiden roolijaosta.

– Putouksessa olemme halunneet Marin (Perankoski) kanssa esittää myös minihamerooleja, etteivät ne mene vain Essille (Hellén) ja Niinalle (Koponen). Haluamme pyörittää naispalettia emmekä ottaa vain niitä ilmeisimpiä rooleja.

Miten Jenni tapasi 10 vuotta vanhemman aviomiehensä Jukan? Millaista on arki kahden pienen lapsen kanssa? Entä millainen oli Jennin oma lapsuus? Lue lisää Jennistä Me Naisten numerosta 45/2014.

Lue lisää:

Putouksen Jenni Kokander vastaa kovaan kritiikkiin: "Miljoonayleisö ei voi olla väärässä"

Putous-tähti Jenni Kokander: ”Takana on nolla suoraa lähetystä!”

Putous-näyttelijä Jenni Kokander hahmostaan: "Svetlana korjaa suomalaisten ennakkoluuloja"