"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos
"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos

Näyttelijä Jenni Kokander tietää, ettei hän sovi prinsessarooleihin. Silti naisnäyttelijöiden luokittelu jo opiskeluaikoina yllätti.

Putous-ohjelmasta tuttu Jenni Kokander, 34, törmäsi jo teatterikouluaikoina naisnäyttelijöiden luokitteluun. 18-vuotiaana opinnot Teatterikorkeakoulussa aloittanut Jenni mielsi itsensä runotytöksi, joka haaveili tulkitsevansa Kansallisteatterissa Silmissä pisara merta -näytelmää. Hänet kuitenkin lokeroitiin aivan toisin.

– Rekrytoinnissa kuulemma esiteltiin koulun oppilaiden kuvia ja kerrottiin, että tuossa ovat blondit naisnäyttelijät, tuossa ruskeaveriköt ja sitten ovat nämä muut, kuten koomikko-Jenni. Oli erikoista, että jo silloin meidät lokeroitiin niin vahvasti, Jenni ihmettelee.

Se, että erottui joukosta, oli kuitenkin lopulta eduksi. Jennillä on ollut vain yksi hieman pidempi työttömyysjakso, muuten töitä on riittänyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin.

– Minun ei ole tarvinnut soitella työnantajille ja tyrkyttää itseäni, sillä minulla on vain vähän kilpailijoita. Minä joko sovin rooliin tai sitten en. Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla. Ja vaikka saisikin, vesittäisin kaiken viimeistään olemuksellani, Jenni nauraa.

Myös minihamerooleja

Jenni ja Putouksen muut naisnäyttelijät ovatkin halunneet ohjelmaa tehdessään ravistella perinteistä käsitystä naisnäyttelijöiden roolijaosta.

– Putouksessa olemme halunneet Marin (Perankoski) kanssa esittää myös minihamerooleja, etteivät ne mene vain Essille (Hellén) ja Niinalle (Koponen). Haluamme pyörittää naispalettia emmekä ottaa vain niitä ilmeisimpiä rooleja.

Miten Jenni tapasi 10 vuotta vanhemman aviomiehensä Jukan? Millaista on arki kahden pienen lapsen kanssa? Entä millainen oli Jennin oma lapsuus? Lue lisää Jennistä Me Naisten numerosta 45/2014.

Lue lisää:

Putouksen Jenni Kokander vastaa kovaan kritiikkiin: "Miljoonayleisö ei voi olla väärässä"

Putous-tähti Jenni Kokander: ”Takana on nolla suoraa lähetystä!”

Putous-näyttelijä Jenni Kokander hahmostaan: "Svetlana korjaa suomalaisten ennakkoluuloja"

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.