"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos
"Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla", näyttelijä Jenni Kokander sanoo. Kuva: Karoliina Paatos

Näyttelijä Jenni Kokander tietää, ettei hän sovi prinsessarooleihin. Silti naisnäyttelijöiden luokittelu jo opiskeluaikoina yllätti.

Putous-ohjelmasta tuttu Jenni Kokander, 34, törmäsi jo teatterikouluaikoina naisnäyttelijöiden luokitteluun. 18-vuotiaana opinnot Teatterikorkeakoulussa aloittanut Jenni mielsi itsensä runotytöksi, joka haaveili tulkitsevansa Kansallisteatterissa Silmissä pisara merta -näytelmää. Hänet kuitenkin lokeroitiin aivan toisin.

– Rekrytoinnissa kuulemma esiteltiin koulun oppilaiden kuvia ja kerrottiin, että tuossa ovat blondit naisnäyttelijät, tuossa ruskeaveriköt ja sitten ovat nämä muut, kuten koomikko-Jenni. Oli erikoista, että jo silloin meidät lokeroitiin niin vahvasti, Jenni ihmettelee.

Se, että erottui joukosta, oli kuitenkin lopulta eduksi. Jennillä on ollut vain yksi hieman pidempi työttömyysjakso, muuten töitä on riittänyt niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissakin.

– Minun ei ole tarvinnut soitella työnantajille ja tyrkyttää itseäni, sillä minulla on vain vähän kilpailijoita. Minä joko sovin rooliin tai sitten en. Prinsessaa minusta ei saa edes maskeeraamalla. Ja vaikka saisikin, vesittäisin kaiken viimeistään olemuksellani, Jenni nauraa.

Myös minihamerooleja

Jenni ja Putouksen muut naisnäyttelijät ovatkin halunneet ohjelmaa tehdessään ravistella perinteistä käsitystä naisnäyttelijöiden roolijaosta.

– Putouksessa olemme halunneet Marin (Perankoski) kanssa esittää myös minihamerooleja, etteivät ne mene vain Essille (Hellén) ja Niinalle (Koponen). Haluamme pyörittää naispalettia emmekä ottaa vain niitä ilmeisimpiä rooleja.

Miten Jenni tapasi 10 vuotta vanhemman aviomiehensä Jukan? Millaista on arki kahden pienen lapsen kanssa? Entä millainen oli Jennin oma lapsuus? Lue lisää Jennistä Me Naisten numerosta 45/2014.

Lue lisää:

Putouksen Jenni Kokander vastaa kovaan kritiikkiin: "Miljoonayleisö ei voi olla väärässä"

Putous-tähti Jenni Kokander: ”Takana on nolla suoraa lähetystä!”

Putous-näyttelijä Jenni Kokander hahmostaan: "Svetlana korjaa suomalaisten ennakkoluuloja"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!