Näyttelijän töiden lisäksi Ashton Kutcher vaikuttaa teknologiayritysten sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä. Kuvat MVPhotos
Näyttelijän töiden lisäksi Ashton Kutcher vaikuttaa teknologiayritysten sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä. Kuvat MVPhotos
Ashtonin ja Demi Mooren kuusivuotinen liitto päättyi riitaisaan avioeroon.
Ashtonin ja Demi Mooren kuusivuotinen liitto päättyi riitaisaan avioeroon.
Ashton ja Mila Kunis ovat seurustelleet puolitoista vuotta.
Ashton ja Mila Kunis ovat seurustelleet puolitoista vuotta.
Apple-luoja Steve Jobsin roolissa Ashton on matkalla söpisosista vakavimpiin töihin.
Apple-luoja Steve Jobsin roolissa Ashton on matkalla söpisosista vakavimpiin töihin.

Vielä muutamia vuosia sitten näyttelijä Ashton Kutcher tunnettiin Demi Mooren miehenä, uusioperheen isänä ja hölmön söpöliinin rooleista. Nyt hänet nähdään valkokankaalla Steve Jobsina.

Kaikkien, joihin naapurin­poika­­­mainen söpöily kolahtaa kuin tonnin leka, kannattaisi istua tämän pöydän äärellä. Vastapäätä nimittäin istuu hassunsuloisten roolien huippuammattilainen, näyttelijä Ashton Kutcher, 35.

Hän keikkuu tuolillaan, hymyilee flirtisti ja katsoo kahvi­pavun ruskeilla silmillään. Farkut ovat löysät ja villapaita liian suuri, juuri sellainen, mihin mummi on kutonut vähän kasvunvaraa.

Söpöys on ollut Ashtonin tavaramerkki hänen uransa alkuajoista asti. Oikeastaan muuta häneltä ei odotettukaan: menestykseen riitti, että oli sopivasti söpö, hömelö ja hoki dude-läppää. Ashtonin mielessä raksuttivat kuitenkin varteenotettavammat suunnitelmat. Ne ovat nyt toteutuneet elokuvassa Jobs.

Ashtonille päärooli oli kunnia-asia. Se tarjosi myös kaivatun sauman edetä höhläpoikarooleista totisempiin töihin.

– Steve Jobs oli mitä suurimmissa määrin keksijä. Jossain vaiheessa häneltä vietiin oma yritys ja elämäntyö, mutta Steve jaksoi silti visioida uutta, Ashton sanoo.

Jobs-elokuva on saanut monilta kriitikoilta nuivan vastaanoton. Jo etukäteen ehdittiin arvostella myös Ashtonin valintaa  Steve Jobsin rooliin. Häntä pidettiin liian yksipuolisena ja kokemattomana.

– En piittaa arvostelusta. Olen näytellyt itseni kaltaisia heppuja riittävästi, sain vihdoin olla joku toisenlainen.

Katharine Hepburn sanoi kerran, että näyttelijöitä arvostellaan aina asioista, joita hän ei ole vielä edes tehnyt. Näpäyttäjiä riittää.

Ashton on omaksunut rooliinsa tarttuvasti Jobsin tuttuja piirteitä aina harppovasta kävelytyylistä lähtien.

– Todellisen henkilön näyttelemisessä on oma taakkansa. Mutta oli myös mahtavaa tutkia roolihenkilöä, josta oli satoja tunteja video- ja kuvamateriaalia. Koostin hänen puheistaan 24-tuntisen ääninauhan. Olen yhä huolissani, onnistuinko roolissani. Murehdin sitä joka työssä, Ashton sanoo.

Uusioisästä avoliittoon

Ashton markkinoi mielellään leffojaan ja bisneksiään, mutta yksityiselämästään hän vaikenee täysin.

Vielä muutama vuosi sitten hänet tunnettiin perhekeskeisenä miehenä, joka jutusteli ylpeänä asemastaan filmitähti Demi Mooren, 50, uusioperheen isänä. Hän poseerasi kuvissa rinta­rinnan vaimonsa, tämän kolmen tyttären ja näiden isän Bruce Willisin, 58, kanssa.

Kiltokuvapojan maine sai kuitenkin särön kaksi vuotta sitten, kun Ashton jäi kiinni vaimonsa pettämisestä – parin kuudentena hääpäivänä. Avioeroa on puitu keväästä asti oikeudessa, missä Demi penää miljoonia Ashtonin sijoituksista.

Mies vaikenee katkerasta erosta, kuten myös puolitoista vuotta sitten alkaneesta romanssistaan 70’s Show’n vastanäyttelijänsä Mila Kunisin, 30, kanssa.

Puoli milliä viikossa

Ashtonilla on päivätyö komediasarjassa Miehen puolikkaat, johon hän nousi edellisen näyttelijän Charlie Sheenin juopoteltua itselleen potkut.

Ashtonin ensiesiintyminen nähtiin Amerikassa syyskuussa 2011, ja sitä seurasi yli 28 miljoonaa katsojaa enemmän kuin koskaan sarjan historiassa. Ashton jatkaa edelleen roolissa, josta kuittaa reilun puolen miljoonan euron palkan jokaisesta jaksosta.

– Olen siitä mainiossa tilanteessa, ettei minun tarvitse enää tehdä töitä rahan vuoksi. Tv-sarjatyöhön kuluu noin 30 tuntia viikossa, ja kaikkeen muuhun innostavaan jää loistavasti aikaa. Minulla on nyt varaa olla muiden tukijana ja innoittajana. Se on varmasti parasta, mitä voin elämälläni tehdä.

Miksi Ashton uhkasi hypätä sairaalan katolta varhaisteininä? Entä mitä mieltä hän on Nokiasta? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 40/2013. Joka päivä -tilaajat voivat lukea koko jutun myös täältä.

Ashton Kutcher

■ Syntyi kaksosveljensä Michaelin kanssa 7.2.1978 iowalaisperheeseen, jossa poikia odottivat isosisko Tausha, isä Larry ja äiti Diane.

■ Asuu Los Angelesissa. Seurustelee näyttelijä Mila Kunisin kanssa, johon tutustui tv-sarjassa 70’s Show (1998–2006). On keskellä riitaisaa avioeroa
näyttelijävaimostaan Demi Mooresta.

■ Näyttelee komediasarjassa Miehen puolikkaat. Uusin elokuva Jobs nyt teattereissa.

■ Vaikuttaa 60 teknologiayrityksessä sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä. Mentoroi nuoria näyttelijöitä.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.