Prinssi Harry kävi HIV-testeissä ja koko maailma sai seurata. Kuva: Reuters
Prinssi Harry kävi HIV-testeissä ja koko maailma sai seurata. Kuva: Reuters

Britannian kuningasperheen veijariprinssi Harry lupautui mukaan rohkeaan Facebook-videoon.

Kuningasperheen virallisella Facebook-seinällä jaettu video nimittäin näyttää, kuinka prinssi käy HIV-kokeissa.

Videoon on tullut useita kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Myös kommenttikentässä Harrylle sataa kiitosta.

– Britannian kuningasperheen nuoret miehet ovat uskomattomia kavereita. He ovat aidosti mahtavia. Olen varma, että heidän äitinsä olisi ylpeä, eräässä kommentissa todetaan.

Sydänten kuningatar, rakastettu prinsessa Diana oli tunnettu hyväntekeväisyystyöstään ja siitä, että halusi edistää terveydenhoitoa.

Miksi livevideo?

Kuninkaallisen perheen Facebook-seinän päivityksen mukaan HIV-luvut ovat nousseet Britanniassa, vaikka viruksen hoito on kehittynyt.

Luvut ovat nousseet varsinkin siksi, että 17 prosenttia HIV-positiivisista ei tiedä kantavansa virusta ja tartuttaa sitä edelleen muihin.

Miksi live-testi? Kuten muun muassa Buzzfeed ja CNN toteavat, tarkoituksena oli varmasti lisätä tietoisuutta HIV-testeistä sekä vähentää ennakkoluuloja ja pelkoja. Facebook-päivityksessä todetaan, että niin kauan kun HIV-testiin liittyvät pelot jatkuvat, annetaan viruksen voittaa.

Harryn live-videosta näkee, että testaus käy nopeasti yhdellä verikokeella ja luotettavan tuloksen saa heti. Positiivinen tulos varmistetaan vielä aina erikseen laboratoriossa.

Prinssi Harryn tulos oli negatiivinen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti