Herttuatar Catherine osallistui askartelutuokioon lasten teekutsuilla marraskuussa. Kuva: Reuters
Herttuatar Catherine osallistui askartelutuokioon lasten teekutsuilla marraskuussa. Kuva: Reuters

Brittihovissakin on hurahdettu trendikkääseen mindfulness-harrastukseen.

Prinssi William avautui hiljattain pikkulapsiarjen rankkuudesta. Cambridgen herttua kertoi marraskuun puolivälissä Talk Vietnam -keskusteluohjelmassa, että hänen oli vaikea sopeutua muutokseen naimattomasta miehestä naimisissa olevaksi kahden lapsen isäksi.

– Olen hyvin onnellinen avusta, jota saan Catherinelta. Hän on uskomaton äiti ja fantastinen vaimo, prinssi kiitteli vaimoaan.

Catherine on siis se, joka pitää pakan kasassa – unohdetaan nyt kokonaan, että kuninkaallisten saatavilla saattaa olla myös ulkopuolista apua, jos lastenhoito käy raskaaksi. Ehkä. Jos nätisti pyytävät?

Miten Catherine sitten pitää oman päänsä kasassa? Prinssi William valotti sitäkin puolta hiljattain.

Catherine on tietenkin niin zen, koska hän on hurahtanut aikuisten värityskirjoihin – noihin 2010-luvun kätevimpiin mindfulness-oppaisiin. Värikynät käteen ja aivot narikkaan. Värittämisen flow-tilassa ei haittaa, vaikka George ja Charlotte pikkuisen, hillityn kuninkaalliseen tapaan tietenkin, nahistelisivatkin.

Värikynät käteen ja aivot narikkaan.

Catherinen harrastus paljastui, kun värityskirjojen kuvittaja Johanna Basford palkittiin työstään tällä viikolla Buckinghamin palatsissa.

– Prinssi William sanoi, että hänen vaimonsa tykkää värittää Secret Gardenin kuvia, mikä oli todella suloista, Basford kertoi The Telegraphille viitaten yhteen suosituimmista värityskirjoistaan.

Prinssin ja Johanna Basfordin rupatteluhetki oli antoisa.

Catherine on opiskellut taidehistoriaa ja on valinnut monet kuninkaallisena tukemistaan kohteista juuri taiteen alalta – mutta hei, pitää hänenkin saada joskus rentoutua ihan oikeasti.

 

Just doing a spot of wrapping! My #secretgarden Colouring Calendar makes for a lovely gift (and a delight to wrap!)

Kuva, jonka Johanna Basford (@johannabasford) julkaisi

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.