Ruotsin kruununprinsessa Victoria juhlii tänään 37-vuotispäiviään, hurra, hurra! Me Naisten toimitus listaa parhaat lahjavinkit.

Syntymäpäivälahjojen ostaminen on vaikeaa – varsinkin, jos sattuu olemaan keski-ikää lähentelevä prinsessa. Kokosimme lahjalistan, jolla ei voi mennä vikaan.

Näistä Vickan ainakin ilahtuisi:

Kukkaro
Kuinkahan usein kruununperillinen hoitaa omat ostoksensa? Kivassa Unikko-kukkarossa prinsessa voisi säilyttää viikkorahansa, joilla ostaa lähi-Icasta pussillinen irtokarkkeja. 

Hupiranneke
Koko päivän ranneke Gröna Lundiin vain 340 kruunulla! Hinta pitää sisällään myös lipun kummitustaloon. Kaksivuotiaalle Estellelle luurangot voivat olla turhan traumaattinen kokemus, joten lahja on äidille hyvä mahdollisuus viettää laatuaikaa itsekseen.

Päivälliskutsu
Tarjoa prinsessalle perisuomalainen päivällinen Bruce Oreckin innoittamana. Jos amerikkalainen suurlähettiläs innostuu karjalanpaistista ja korvapuusteista, niin kyllä nyt Victoriakin.  

Matka Cheekin tapaan
Luksusjoogaleiri Kreikan saarilla voisi rentouttaa stressaantuneen kruunupään mielen. Jos se kelpaa Cheekille, kelpaa se myös Vickanille.

Verenpainemittari
Jokainen itseään kunnioittava ikääntyvä nainen mittaa verenpaineensa säännöllisesti. Eihän siitä tule mitään, että aina lainataan Silvian mittaria: se on kuitenkin aina nuorison jäljiltä laitettu huonosti takaisin pakkaukseensa ja kiinnitystarraan on tarttunut nöyhtää.

Lasiesine
Klassikot toimivat aina. Miten olisi Oiva Toikan kirjotiira tai juhlakukko? Ei ole mitään ylellisempää kuin esineet, joilla ei ole mitään funktiota!

Aikaa
Kiireinen prinsessa tarvitsee hengähdystauon hymyilemisestä. Vie Vickan kahville ja anna tämän avautua rakkaus- ja rahahuolistaan. 

Turku
Omaa valtakuntaa voi olla vaikea peitota. Mutta mitä, jos lahjoittaisimme prinsessalle palan Suomea? Oman kiva kesäkaupunki olisi vain eksoottisen laivamatkan päässä! Lisäksi Vickan voisi tulevaisuudessa avata jokakesäisen Ruisrockin.

Lue lisää:

Aikuistakin harmittaa, kun kukaan ei tule syntymäpäiville

Jatkis: Victoria ja Daniel osa 1

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.