"Olen valmis joustamaan aika monessa asiassa, jos työ vain on mielekästä", yrittäjäksi palannut Katja Ståhl sanoo. Kuva Jouni Harala
"Olen valmis joustamaan aika monessa asiassa, jos työ vain on mielekästä", yrittäjäksi palannut Katja Ståhl sanoo. Kuva Jouni Harala

Katja Ståhl, 45, menetti työnsä Nelosen uutisissa vuodenvaihteessa, muttei jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan. Median monitoiminainen palasi yrittäjäksi ja hakee nyt hevoshierojakouluun.

Kun Katja Ståhl sai viime syksynä kuulla, että hänen työpaikallaan Nelosen uutisissa alkavat yt-neuvottelut, hän aavisti lopputuloksen. Kenkää tulisi.

– Olen työskennellyt valtaosan elämästäni freelancerina ja yksityisyrittäjänä, joten olen tottunut epävarmuuteen. En osaa ottaa potkuja henkilökohtaisena epäonnistumisena. Jos työ olisi ollut unelmieni pesti ja olisin viihtynyt hirveän hyvin, olisi ehkä itkettänytkin, Katja miettii.

Irtisanomisilmoituksen jälkeen Katjan puhelin, sähköposti ja Facebook-sivu täyttyivät osanotoista ja myötätuntoisista terveisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Välillä tuntuu, että muut ovat murehtineet puolestani enemmän kuin minä itse. En ole hetkeäkään pelännyt työttömäksi jäämistä. Töitä löytyy jokaiselle, jos niitä vain haluaa tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katja ehti olla Nelosen uutisankkurina puolitoista vuotta. Tuona aikana hän näki myös pestin varjopuolet.

– Uutistoimituksessa paiskitaan 10-tuntisia työpäiviä eri vuoroissa, joten vapaa-aikaa ei juurikaan jää.

Kiirettä pahempia olivat Katjan mielestä hiljaiset uutispäivät, jolloin maailmalla ei tapahtunut mitään.

– Työ oli välillä yhtä nenänkaivuuta. Tuijotimme seinää, luimme lehtiä ja odotimme, että  työvuoron tunnit tulevat täyteen. Se tuntui hölmöltä. Olen tottunut siihen, että hoidan hommat ja lähden kotiin.

Kaikkea ei voi mitata rahassa

Tällä hetkellä Katja ei ehdi olemaan jouten, eikä haluakaan. Hän käy pitämässä luentoja yrityksille, kirjoittaa lehtikolumneja ja hoitaa ohessa tiedotusprojekteja. Uusin ja rakkain niistä on tällä viikolla ensi-iltaan tuleva nuortenelokuva Muutoksii, joka sukeltaa rasismin syövereihin.

– Aina ei pidä valita töitä vain sen perusteella, mistä maksetaan eniten rahaa. Autan mielelläni lahjakkaita tyyppejä, jotka tekevät työtä sydämellään ja joissa näen potentiaalia. Ohjaaja Sami Laitisen leffa oli juuri sellainen. Tiesin, että haluan olla siinä mukana, Katja kertoo.

Yksi Katjan tulevista haaveista liittyy monivuotiseen harrastukseen, ratsastukseen.

– Hain hevoshierojakouluun, mutta en tiedä, huolivatko ne minua sinne. Tulokset tulevat vasta kesällä, joten nyt vain katselen ja odotan, mihin suuntaan elämä vie.

Lue myös:

Katja Ståhlin autoilla on lempinimet

Katja Ståhl: "En tiedä, toivonko enää itselleni rakkautta"

Katja Ståhl: "Alkoholistikoti ei ollut lopullinen tuomio"

Sisältö jatkuu mainoksen alla