Ex-hiihtokuningas Jari Isometsä treenaa edelleen ahkerasti. ”Urheilen 3-5 kertaa viikossa. Juoksen, pelaan kaukalopalloa ja hiihdän ympäri vuoden – kesäisin painelen rullasuksilla. Treenaan myös autotallissani monitoimilaitteella, mutta paremmin viihdyn ulkona. Olen enemmän metsien mies.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Ex-hiihtokuningas Jari Isometsä treenaa edelleen ahkerasti. ”Urheilen 3-5 kertaa viikossa. Juoksen, pelaan kaukalopalloa ja hiihdän ympäri vuoden – kesäisin painelen rullasuksilla. Treenaan myös autotallissani monitoimilaitteella, mutta paremmin viihdyn ulkona. Olen enemmän metsien mies.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Ex-hiihtäjä Jari Isometsä sai toukokuussa potkut Forssan Pilvenmäen raviradan johdosta. Mies ei kuitenkaan stressaa tulevasta. – Minulla on suunnitelmia muutamaan suuntaan, hän sanoo.

Mestarihiihtäjä Jari Isometsä sai keväällä potkut Forssan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtajan tehtävistä. Entinen hiihtosankari ehti hoitaa pestiä puolitoista vuotta. Jari irtisanottiin tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin vedoten.

– Mitään varmaa ei ole vielä tiedossa, mutta minulla on suunnitelmia muutamaan suuntaan. Yksi mielenkiintoinen projekti on kiikarissa, mutta katsotaan mitä syksy tuo tullessaan. En ole huolestunut. En muista, koska olisin elämäni aikana ollut huolestunut, mies kommentoi Kirkkonummen Hirsalassa pidetyssä Kummit Golf -hyväntekeväisyystapahtumassa.

Moninkertainen arvokisamitalisti lopetti kilpahiihtouransa vuonna 2006. Uran loppupuolta varjosti Lahden MM-kisojen dopingskandaali. Hän toimi ennen ravikuvioita muun muassa FC Hongan myyntipäällikkönä ja Meri-Teijo Golfin toimitusjohtajana.

Jari kertoi olevansa innokas golfaaja, vaikka tänä kesänä kierrosmäärät ovat jääneet vähäisiksi sateisten ilmojen takia.

– Kelit ovat olleet vähän masentavia. Tykkään golfista, mutta sen verran mukavuudenhaluiseksi olen tullut, että kierrosmäärät ovat tipahtaneet. En viitsi märässä pelata. Olen pelannut kesän aikana 30–40 kierrosta, koska golfkauteni alkaa jo maaliskuussa.

Jari saapui tukemaan Kummien toimintaa, koska hänellä on omakohtaisia kokemuksia Lastenklinikalta.

– Lasten asiat ovat aina lähellä sydäntä, mutta meidän perheessämme huoli lapsen terveydestä on koettu konkreettisesti. Esikoispoikamme Eetu, 18, vietti elämänsä ensimmäisen viikon sairaalassa, kun hänelle jäi keisarileikkauksessa vettä keuhkoihin, Jari kertoi.

– Näimme vaimoni Johannan kanssa niitä voipaketin kokoisia lapsia, joita klinikalla hoidettiin. Kummien toiminta on kestänyt jo pitkään ja on hatunnoston arvoista! Kyllä aihe minua koskettaa.

Lue myös:

Potkut saanut Annika Metsäketo: ”Tämä on pahin ikä jäädä työttömäksi”

Nokialta potkut saaneet naiset kertovat: mitä tapahtui irtisanomisen jälkeen?

Sami Hyypiä: Potkut opettivat minulle paljon

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla