Jenni Dahlman hyppää rohkeasti epämukavuusalueelleen Posse-ohjelman toisella kaudella. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jenni Dahlman hyppää rohkeasti epämukavuusalueelleen Posse-ohjelman toisella kaudella. Kuva: Jonna Öhrnberg

Suosittu Posse-ohjelma sai naisvahvistuksen, kun Jenni Dahlman liittyi vauhdikkaaseen porukkaan. – Olen kohtalaisen rämäpäinen. Jotain kertoo se, että lempinimeni on ollut pienestä asti Turbo.

Suosittu MTV3:n viihdeshow Posse sai kiinnostavan ja kaivatun naisvahvistuksen, kun Suomeen takaisin muuttanut Jenni Dahlman liittyi hulvattomaan porukkaan. Jenni sanoo, ettei miesten kelkkaan hyppääminen jännittänyt yhtään.

– Pikemminkin odotin, mitä kaikkea hauskaa on luvassa. Tiesin, että tulen tekemään paljon mielenkiintoisia ja haastavia juttuja. Olen kohtalaisen rämäpäinen ihminen. Jotain kertoo se, että lempinimeni on ollut pienestä asti Turbo, hän nauraa.

Jennin mukaan hauskimpia ovat olleet piilokamerakohtaukset.

– Kundit ovat nauraneet, että mistä ihmeestä pokkani tulee, kun olen pystynyt sanomaan repeilemättä kaiken, mitä he ovat korvanappiini huudelleet. Olen itsekin ihmetellyt sitä, hän virnistää.

 


 

”Mahtavaa, että meillä on nyt nainen talossa”, Possen velmuilijat HP Parviainen, Jarno Laasala, Jaakko Saariluoma, Aku Hirviniemi ja Jarppi Leppälä huudahtivat ja toivottivat Jenni Dahlmanin tervetulleeksi joukkoonsa.

Jennin rinnalla ruudussa rymistelevät Aku Hirviniemi, Jaakko Saariluoma sekä Duudsonien Jarppi Leppälä, Jukka Hilden, Jarno Laasala ja HP Parviainen. Ohjelman toinen tuotantokausi alkaa MTV3:lla 18. syyskuuta.

Jenni kertoo tulleensa läheiseksi koko työryhmän kanssa.

– Tiimi on huikea! Kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Duudsonit tunsin entuudestaan, mutta Aku ja Jaska ovat uusia tuttavuuksia. Meistä on tullut hyvät ystävät.

Jenni on mukana myös legendaarisessa suihkurallissa. Hän kertoo kokeneensa hulvattomimman suihkukohtauksen Duudsonien Jukan kanssa.

– Täytyy sanoa, että suihkurallin jälkeen ei kyllä ujostuta enää yhtään. On ihanaa, että saan heittäytyä ja pystyn olemaan ohjelmassa oma itseni. Possessa ei lyödä sanoja suuhun.

Viime vuonna Sveitsistä takaisin Suomeen muuttanut Jenni asuu Espoossa hulppeassa, yli 250-neliöisessä talossa jääkiekkoilijarakkaansa Ossi Väänäsen kanssa.

– Takana on mahtava kesä! Sateinen sääkään ei haitannut. Tein muutaman reissun ulkomaille: kävin tankkaamassa aurinkoenergiaa Sveitsissä ja Espanjassa. Yksityiselämässä kaikki on hyvin. Uskon, että asiat menevät kuten on tarkoitettu. Kaikki palaset ovat loksahdelleet paikoilleen. Viihdyn erittäin hyvin Suomessa, hän fiilistelee.

Lue myös:

Jenni Dahlman ja Ossi Väänänen avoliittoon – hankkivat hulppean talon

Suomeen palannut Jenni Dahlman: ”Olen saanut kokea uskomattomia asioita, mutta raha ei tuo onnea”

Mitä laukustasi löytyy, Jenni Dahlman? Katso video!

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla