Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi. Kuva: Sanoma-arkisto / Mikko Hannula
Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi. Kuva: Sanoma-arkisto / Mikko Hannula

Poikaystävä ylistää Instagramissaan Miss Suomen rohkeutta. 

Vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen ei menestynyt maanantaina järjestetyissä Miss Universum -kisoissa. Viikonloppuna ja maanantaina Shirlyn kehno sijoitus aiheutti runsaasti keskustelua ja kritiikkiä suomalaisen missiorganisaation tilasta.

Esimerkiksi entinen Miss Suomi Lola Odusoga sanoi Ilta-Sanomille, että suomalaisia missejä valmennetaan väärällä tavalla. Myös stylisti Riku Campo arvosteli Ilta-Sanomille kovasanaisesti suomalaisten missien valmennusta.

Tänään Shirlyn poikaystävä, personal trainer Vertti Harjuniemi päivitti Instagramiinsa hehkutustekstin rakkaastaan. Hänen mielestään Shirlyn sijoituksella ei ole suurempaa merkitystä.

”Rohkeudessa tavoitella omia unelmia ei ole kyse kultamitaleista ja punaisista matoista.”

– Rohkeudessa tavoitella omia unelmia ei ole kyse kultamitaleista ja punaisista matoista. Joskus voitetaan, joskus hävitään – sillä ei ole mitään väliä, Vertti kirjoittaa.

– Tämä nainen oli vielä vuosi sitten baarimikko, mutta pari päivää sitten edusti omaa kotimaata kuudensadan miljoonan ihmisen edessä, koska se uskalsi. Tämän enempää ei voi ylpeyttä tuntea. Minun universumini kaunein nainen, aina.

Myös Shirly itse päivitti Miss Universum -kisan jälkeisiä tunnelmiaan vastikään someen.

– Keskitytään muiden kannustamiseen sen sijaan, että poimitaan toisten ”virheet” ja mässäillään niillä. Iso kiitos teille ketkä ovat minua tsempanneet, olen niin onnellinen teistä, Shirly kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

”Hyvä parisuhde ei ole taakka”

Vertti ja Shirly puhuvat tuoreesta parisuhteestaan Me Naisten viime viikolla ilmestyneessä lehdessä. Shirly oli eronnut keväällä pitkästä suhteesta, eikä uusi parisuhde kesken missivuoden kuulunut hänen suunnitelmiinsa. Shirlyn epäluulot kuitenkin haihtuivat, kun hän tapasi Vertin.

– Olen ollut sellaisissa parisuhteissa, joissa ollaan tarvottu eteenpäin ja yritetty, vaikka ero olisi ollut selkeä ratkaisu. Vertin kanssa olen oppinut, että hyvä parisuhde ei ole taakka tai rajoite, vaan nostaa ylöspäin, Shirly sanoo.

– Tiedän, ettei Vertti ikinä loukkaisi minua.

Lue lisää: Shirly Karvinen ja Vertti Harjuniemi: ”Ensimmäisen puhelun jälkeen tuli tunne, että eiköhän tämä ollut tässä”

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.