Näyttelijä Sara Paavolainen ja ex-nyrkkeilijä Jukka Järvinen tunsivat heti vetoa toisiinsa, mutta pysyivät pitkään ystävinä. Nyt he ovat muuttaneet yhteen.

Kesällä 2008 Sara Paavolainen saapui Helsinki-päivänä sosiaalidemokraattien vaaliteltalle. Kunnallisvaaliehdokkaiden joukossa oli Saran lisäksi pitkä ja kookas mies, joka oli pukeutunut tummaan pukuun ja kahvinruskeaan paitaan. Saralla ei ollut aavistustakaan, kuka mies oli.

Eikä Jukka Järvinen ollut koskaan kuullut Sara Paavolaisesta.

– Ajattelin, että ei ole totta, ton näkönen friidu. En tiennyt, että hän on näyttelijä. Ja vielä täysjärkinen. Pää on kunnossa ja sana hallussa, Jukka kiteyttää.

Sara ja Jukka tapasivat toisiaan vaalitohinoissa vielä monia kertoja. Heille löytyi yhteisiä puheenaiheita: alkoholipolitiikka, syrjäytyneiden asema, lasten ja nuorten hyvinvointi, vammaistyö. Pian Sara ja Jukka huomasivat, että heitä yhdistivät myös kristilliset arvot.

Rakkauden rima on noussut

Syksyn ja talven kuluessa Sarasta ja Jukasta tuli ystävät. Vaikka ilmassa oli molemminpuolista kiinnostusta, kumpikaan ei voinut lähestyä toista, sillä Jukka oli vielä tahollaan naimisissa. Asumuseroa oli kestänyt viitisen vuotta.

– En kiellä, ettenkö olisi talven kuluessa ihastunut Jukkaan, mutta kristittynä en voinut kuvitellakaan tekeväni mitään aloitteita. Esimerkiksi seuraavana kesänä emme tavanneet lainkaan, Sara kertoo.

Syksyllä 2009 Jukka soitti Saralle ja sanoi olevansa eronnut mies. Hän ehdotti tapaamista, ja Sara suostui.

– Silloin otettiin voitto kotiin, Jukka sanoo leveästi hymyillen.

Kummatkin ovat sitä mieltä, että kypsässä iässä seurusteleminen on erilaista kuin nuorena. Viisikymppiset eivät enää istu jännittyneinä leffateatterissa ja odota, milloin toinen ottaa kädestä kiinni. Ensihuuma on arjen elämistä yhdessä.

– Meillä molemmilla on takanamme pitkä avioliitto. Kun tämän ikäisenä tutustuu, se ei ole samanlaista kuin nuorena. Kynnys rakastua on korkea, ja tutustuminen on aika kriittistäkin, Sara sanoo.

Sara erosi näyttelijämiehestään Kari Heiskasesta vuonna 2004. Yhteisiä vuosia ehti kertyä parisenkymmentä. Liitosta syntyivät lapset Saimi, 26, Eino, 23, ja Väinö, 12. Jukalla on edellisestä liitostaan 11-vuotias tytär Veera.

Viinijuhlille tuli valomerkki

Jukka työskentelee nykyään päihdetyöntekijänä ja voi hyödyntää työssään myös omia kokemuksiaan. Hän jätti alkoholin vuonna 1998, kun säikähti yhtenä aamuna alennustilaansa rankan juhlinnan jälkeen. Hänen silloinen vaimonsa oli raskaana, ja Jukka päätti, että heidän tuleva lapsensa ei näkisi isäänsä koskaan humalassa.

– Raittius ei ole mitään hokkuspokkusta, vaan päätös. Missään vaiheessa ei ole tarvinnut miettiä, otanko vai en. Pelkoa ei ole, Jukka sanoo ja osoittaa sormellaan yläkertaan.

Sara puolestaan teki raittiuspäätöksen muutama vuosi sitten. Alkoholi ei ollut hänelle ongelma, mutta hän oli huomannut viininmaistelunsa lisääntyneen.

Nyt Sara ja Jukka nauttivat raittiista elämästään. Jukka toteaa, että hän kokee värit ja tuoksutkin nykyään voimakkaammin. Elämä ei ole vain harmaata sumua. Saran iloksi Jukka saattaa sytyttää kynttilöitä ja tuoda kukkia yhteiseen kotiin, Oulunkylässä sijaitsevaan rivitaloasuntoon. Pariskunta muutti saman katon alle elokuussa.

Saran ja Jukan kodissa nautitaan arjesta ja puhutaan politiikkaa. Kummatkin ovat ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Pariskunta kiistää nauraen, että heidän välillään olisi kilpailuasetelmaa.

– Meillä on omat osaamisen alueemme. Tärkeintä on, että saamme viestimme läpi. Olemme huolissamme yhteiskunnan heikompiosaisista. Äänestystulos on sitten puhtaasti äänestäjien varassa, Sara sanoo.

Sara Paavolainen

  • Helsingissä 1959 syntynyt näyttelijä
  • Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sosiaalilautakunnan jäsen (sd.).
  • Valmistui Teatterikorkeakoulusta 1984. Nyt Helsingin kaupunginteatterin näytelmässä Viimeinen valssi.
  • Roolit elokuvissa Miehen työ, Musta jää, Täällä Pohjantähden alla
  • Näytellyt tv-sarjoissa Rauta-aika, Huojuva talo, Venny ja Tukka auki.
  • Jussi-patsas Harjunpää ja kiusantekijät -elokuvan sivuosasta 1994.

Jukka Järvinen

  • 1964 Helsingissä syntynyt päihdetyöntekijä.
  • Valmistui Diakonissaopistosta 2008. Työskentelee Helsingin Vieraskodissa. Tekee vapaaehtoistyötä huumenuorten ja vankilasta vapautuneiden parissa.
  • Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen (sd.)
  • Entinen nyrkkeilijä. Voitti amatöörinä kolme Suomen mestaruutta ja ammattilaisena yhden.
– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti