Wanda arvelee olevansa rakkauden suhteen realisti: se voi päättyä milloin vain, eikä toiseen saa tai tarvitse ripustautua. Kuva: Juha Salminen
Wanda arvelee olevansa rakkauden suhteen realisti: se voi päättyä milloin vain, eikä toiseen saa tai tarvitse ripustautua. Kuva: Juha Salminen

Wanda Dubiel alkoi viime kesänä seurustella vuosien yksinolon jälkeen. Nykyisessä suhteessa näyttelijä kokee, että voi olla täysin oma itsensä.

Wanda Dubiel, 42, on elänyt viime kesästä asti parisuhteessa. Suhde on ollut uudenlainen peili itsenäiseen elämään tottuneelle näyttelijälle.

– Molemmat olemme eläneet useamman vuoden yksin. Olemme ajan kanssa rakentaneet tätä suhdetta. On myös auttanut, että suhde ei alkanut hillittömästä huumasta. Itsetutkiskelusta huolimatta huomaan välillä käyttäytyväni imbesillisti. Olen saattanut ajatella, että olen jonkun asian suhteen jo hieman toisessa vaiheessa, kunnes otan sen peilin käteen.

Näyttelijästä on tärkeintä, että hän voi olla nykyisessä suhteessa täysin oma itsensä.

– Saan olla tässä suhteessa niin vahva ja nainen kuin olen, eikä se aiheuta hänessä epävarmuutta, että hänen pitäisi hallita tai vähätellä minua.

Juuri se on ollut ratkaisevin ero verrattuna Wandan edellisiin suhteisiin.

– Hänestä on minulle oikeasti vastusta, mutta minun ei tarvitse himmailla. Saan olla niin vahva ja niin nainen kuin olen, eikä se aiheuta hänessä sellaista epävarmuutta, että hän kokisi tarpeelliseksi hallita tai vähätellä minua. Olen sitoutunut tässä suhteessa ja itseni kanssa rauhaan. Minulla ei ole tarvetta tapella tappelemisen tai oikeassa olemisen vuoksi.

Lue lisää Wandan rakkauden tunnustuksia Me Naisten numerosta 5 / 2017.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.