Pirkko Hämäläinen ja Kirsti Simonsuuri.
Pirkko Hämäläinen ja Kirsti Simonsuuri.

Elämässä voi sattua mitä tahansa, uskoivat tahoillaan näyttelijä Pirkko Hämäläinen ja tutkija Kirsti Simonsuuri. Sattuikin sitten niin, että naiset kohtasivat, rakastuivat, päättivät jakaa elämänsä ja suunnittelevat nyt häitään!

– Tämä on elämämme suurin rakkaus ja haluamme viettää yhdessä loppuelämämme! näyttelijä Pirkko Hämäläinen, 52, ja tutkija, kirjailija Kirsti Simonsuuri, 65, sanovat. He hämmästelevät nyt vain sitä, mikseivät tavanneet jo paljon aiemmin.

– Siihen olisi ollut kyllä tilaisuuksia. 80-luvulla asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa vastapäisissä taloissa ja meillä oli yhteinen pullapuoti. Lapsuudenkotimmekin sijaitsivat samassa korttelissa. Olemme varmasti useasti kulkeneet toistemme ohitse, Kirsti ”Kiti” Simonsuuri kertoo.

Ensitapaamisen jännitys

Naisten piti kuitenkin elää tahoillaan vuosikymmeniä, kunnes he kolmisen vuotta sitten kohtasivat yhteisen työprojektin ansiosta. He uskovat, että kohtaaminen oli kohtalon järjestämä.

– Ensitapaamisemme oli ilman muuta hyvin merkittävä. Muistan, kuinka ujostelin ja hädin tuskin uskalsin katsoa Pirkkoa. Minä, joka olen ravannut maat ja mannut ympäri maailmaa, Kiti sanoo.

– Tunsimme heti voimakasta vetoa toisiimme. Mutta seurustelun aloitimme vasta, kun työprojekti oli ohitse, Pirkko kuvailee.
Pirkolla oli takanaan pitkä avoliitto näyttelijä Puntti Valtosen kanssa ja huollettavanaan kaksi poikaa.

Eron jälkeen Pirkko eli uutta vaihetta elämässään. Oli työtä, oli pojat ja Pirkko oli päässyt jo pahimman surun ylitse vanhempiensa kuoleman jäljiltä.

Kirsti Simonsuuri puolestaan oli elänyt puolet elämästään kosmopoliittina ympäri maailmaa.

Naiset huomasivat pian, että heidän taustoissaan on paljon yhtäläistä, he ammentavat samanlaisista lähtökohdista.

– Olemme kumpikin helsinkiläislikkoja, ja meillä on samankaltainen kotitausta, koulutetut vanhemmat ja kotiapulainen. Jo kotoa olemme saaneet vahvan, työssä käyvän naisen mallin, Pirkko kertoo.

Yhteen asumaan

Kun Pirkon ja Kitin seurustelu tuli julkisuuteen reilu vuosi sitten, se uutisoitiin vahvasti: Pirkko rakastui naiseen!

– Ja sekös tuntui oudolta ja hämmentävältä. Meille ei ollut uutinen, että seurustelimme, eikä se, että tässä suhteessa on kaksi naista. Se ei ole ristiriidassa meidän kummankaan aiemman elämän kanssa, sillä niihin on kuulunut niin naisia kuin miehiäkin, Pirkko sanoo.

Molemmille seksuaalisen identiteetin löytäminen on käynyt luontevasti.

– Minä olen elänyt taiteilijoiden vapaassa ilmapiirissä. Itse en ole suvaitsemattomuutta kokenut, mutta merkkejä äärimielipiteistä on ja se huolestuttaa. Minulle on samantekevää, mitä mieltä esimerkiksi kirkko on samaa sukupuolta olevien parien avioliitosta, mutta ymmärrän hyvin niitä pareja, joille sillä on merkitystä, Pirkko sanoo.

Parisuhteen virallistaminen on Kitille ja Pirkolle tärkeää.

– Suunnittelemme häitä ja rekisteröimme parisuhteemme mahdollisimman pian. Se intensiivisyys, jolla elämme yhdessä, vaatii sitä. Meillä on vahva tarve pitää huolta toisistamme ja haluta toiselle hyvää, Pirkko ja Kiti sanovat.

 

Pirkko Hämä­läinen

  • Syntynyt 29.5.1959 Helsingissä. Vapaana näyttelijänä vuodesta 1993. Kiinnityksiä Turun ja Tampereen teattereissa. 
  • Elokuvia: Valehtelija, Arvottomat ja Paperitähti, josta sai parhaan naispääosan Jussi-patsaan.
  • Kuvaa nyt elokuvaa Miss Farkku-Suomi.
  • Oli pitkään avoliitossa näyttelijä Puntti Valtosen kanssa. Parilla on kaksi poikaa.


Kirsti Simonsuuri

  • Syntynyt 26.12.1945 Helsingissä.
  • Filosofian tohtori, kirjailija ja antiikin kirjallisuuden tutkija.
  • Lukuisia tietokirjoja ja esseitä sekä runokokoelmia ja proosateoksia. Tunnetaan erityisesti Shakespeare-käännöksistään.
  • Nyt ilmestynyt Sofokleen Antigonen suomennos.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.