Pirkka-Pekka Petelius Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä torstaina. ”Tämän leffan tekeminen oli melkein kuin lomaa”, hän nauroi. Kuva: Sakari Majantie
Pirkka-Pekka Petelius Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä torstaina. ”Tämän leffan tekeminen oli melkein kuin lomaa”, hän nauroi. Kuva: Sakari Majantie

Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius heittää repun selkään ja suuntaa jouluksi Dominikaaniseen tasavaltaan. Lintukiikarit kulkevat aina matkassa.

Pirkka-Pekka Petelius, 61, nauttii työteliäästä elämästään ja paluustaan kameran eteen. Tällä hetkellä hänet nähdään muun muassa Tellus-sarjan vakavana Supo-tutkijana, tonttuilemassa TV2:n Joulukalenterissa ja Rampen roolissa torstaina ensi-iltansa saaneessa Eila, Rampe ja Likka -elokuvassa. Ensi vuonna hän esittää lappilaista viinatrokaria Antti Jokisen ohjaamassa Kätilö-elokuvassa ja osallistuu uuteen Koomikot-viihdeshowhon TV5:llä.

– Kaikki elämässäni on hyvin, joten miksi valittaisin. Työ ei vie energiaa vaan antaa sitä, hän kertoi Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä torstaina.

Jouluksi näyttelijä suuntaa Dominikaaniseen tasavaltaan nauttimaan auringosta ja leppoisasta oleskelusta. Hän laittaa repun selkään ja menee sinne, minne nenä näyttää. Viime joulun hän vietti Kuubassa ja sitä edellisen Vietnamissa. Hän kumosi huhut uudesta seurustelukumppanista ja kertoi viihtyvänsä edelleen sinkkuna.

– Nautin yksin matkustamisesta, koska se on joustavaa. Ei tarvitse mennä muiden aikataulujen mukaan, hän tuumaa.

Pirkka-Pekka tunnetaan innokkaana lintubongarina, joten lintukiikarit sekä paikallisten lintujen opas kulkevat matkassa myös Karibialle. Kotimaassa hän pitää jatkuvasti silmät auki siivekkäiden suhteen.

Vaikka suurin osa linnuistamme onkin jo lentänyt talvehtimaan etelään, Pirkka-Pekka kertoo löytäneensä toissa viikolla Espoon Laajalahdesta vielä harmaasorsia, silkkiuikkuja ja isokoskeloita.

– Yllättävän paljon niitä vielä täällä sinnittelee.

Lue myös:

Pirkka-Pekka Petelius kiistää paheksuneensa nuoria koomikoita

Muistatko Pirkka-Pekka Peteliuksen legendaarisimmat sketsihahmot?

Seiska: Pirkka-Pekka Peteliuksella suhde Voice of Finland -kilpailijaan

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.