Pirkka-Pekka Petelius Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä torstaina. ”Tämän leffan tekeminen oli melkein kuin lomaa”, hän nauroi. Kuva: Sakari Majantie
Pirkka-Pekka Petelius Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä Helsingissä torstaina. ”Tämän leffan tekeminen oli melkein kuin lomaa”, hän nauroi. Kuva: Sakari Majantie

Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius heittää repun selkään ja suuntaa jouluksi Dominikaaniseen tasavaltaan. Lintukiikarit kulkevat aina matkassa.

Pirkka-Pekka Petelius, 61, nauttii työteliäästä elämästään ja paluustaan kameran eteen. Tällä hetkellä hänet nähdään muun muassa Tellus-sarjan vakavana Supo-tutkijana, tonttuilemassa TV2:n Joulukalenterissa ja Rampen roolissa torstaina ensi-iltansa saaneessa Eila, Rampe ja Likka -elokuvassa. Ensi vuonna hän esittää lappilaista viinatrokaria Antti Jokisen ohjaamassa Kätilö-elokuvassa ja osallistuu uuteen Koomikot-viihdeshowhon TV5:llä.

– Kaikki elämässäni on hyvin, joten miksi valittaisin. Työ ei vie energiaa vaan antaa sitä, hän kertoi Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä torstaina.

Jouluksi näyttelijä suuntaa Dominikaaniseen tasavaltaan nauttimaan auringosta ja leppoisasta oleskelusta. Hän laittaa repun selkään ja menee sinne, minne nenä näyttää. Viime joulun hän vietti Kuubassa ja sitä edellisen Vietnamissa. Hän kumosi huhut uudesta seurustelukumppanista ja kertoi viihtyvänsä edelleen sinkkuna.

– Nautin yksin matkustamisesta, koska se on joustavaa. Ei tarvitse mennä muiden aikataulujen mukaan, hän tuumaa.

Pirkka-Pekka tunnetaan innokkaana lintubongarina, joten lintukiikarit sekä paikallisten lintujen opas kulkevat matkassa myös Karibialle. Kotimaassa hän pitää jatkuvasti silmät auki siivekkäiden suhteen.

Vaikka suurin osa linnuistamme onkin jo lentänyt talvehtimaan etelään, Pirkka-Pekka kertoo löytäneensä toissa viikolla Espoon Laajalahdesta vielä harmaasorsia, silkkiuikkuja ja isokoskeloita.

– Yllättävän paljon niitä vielä täällä sinnittelee.

Lue myös:

Pirkka-Pekka Petelius kiistää paheksuneensa nuoria koomikoita

Muistatko Pirkka-Pekka Peteliuksen legendaarisimmat sketsihahmot?

Seiska: Pirkka-Pekka Peteliuksella suhde Voice of Finland -kilpailijaan