Nähdäänkö illan Putous-jaksossa joku Pirkka-Pekka Peteliuksen vanhoista hahmoista?

Näyttelijä-käsikirjoittaja Pirkka-Pekka Petelius, 61, tekee tänäiltana paluun sketsiviihteeseen, kun hän vierailee Putous-ohjelman suorassa lähetyksessä. MTV3-kanava ei etukäteen paljasta, mikä Peteliuksen rooli on, mutta toivottavasti tv:ssä nähdään joku hänen legendaarisista hahmoistaan. Muistatko vielä nämä Pulttibois- ja Manitbois-sarjoista tutut tyypit?

Herra 47

"Sissos saatana" ja "Minä olen miesten mies" kuuluivat tämän herran hokemiin. Hän etsi seuraa muun muassa Pulttibois-, Manitbois- ja Hei hulinaa -ohjelmissa, mutta alun perin hahmo syntyi sattumalta pakon edessä.

Kanavajohtaja Kari Kyrönseppä soitti vuonna 1986 Peteliukselle, tulisiko tämä Pedro Hietasen kanssa laulamaan jonkun biisin Kolmoskanavan avajaisiin. Paikan päällä selvisi, että Peteliukselle ja Hietaselle olikin varattu 15 minuuttia esitysaikaa. Niinpä Peteliuksen oli laulamisen lisäksi keksittävä jotain muutakin ohjelmaa.

– Ylellä oli radiossa Senssit-ohjelma, jossa kuulijat etsivät seuraa ja jättivät yhteystietonsa. Kehitin hahmon, joka luuli olevansa tässä ohjelmassa, Petelius on kertonut hahmon synnnystä Radio Suomipopilla.

Herra 47:n vaatteet täytyi rääpiä paikallaolijoilta. Petelius löysi jostain lierihatun ja paidan, mutta housut puuttuivat. Lopulta sopivat housut löytyivät nykyiseltä Jääkiekkoliiton puheenjohtajalta Kalervo "Kale" Kummolalta, joka oli silloin yksi kanavan omistajista. Kummolla joutui luopumaan housuistaan esityksen ajaksi ja katseli show'ta kalsarisiltaan.

Rampe

Rampe ja Naukkis oli Peteliuksen ja Aake Kallialan kymenlaaksolainen laulajaduo. Kaksikolla oli Trio Erektus -yhtye, joka esiintyi huoltoasemilla ja viihdytti toisiaan puujalkavitseillä huoltoasemien takahuoneissa. Kyttyräselkäisen Rampen puheessa sorisivat ärrät, ja hänelle maistui limppari.

Parivaljakko jutusteli usein monista muusikoista, kuten "Mikko Alitalosta", ja puheensorinaan eksyi myös"Reiskahan elää vielä" -lause, jolla viitattiin rumpali-kansanedustaja Reino "Reiska" Laineeseen.

Rampe ja Naukkis nähtiin Pulttipois-ohjelmassa, ja vuonna 1990 hahmot saivat oman elokuvan Rampe ja Naukkis – kaikkien aikojen superpari.

James Potkukelkka

James Potkukelkalta kopioidusta apuuvva-huudosta ja katkonaisesta kävelystä saivat yliannostuksen niin lasten vanhemmat kuin opettajatkin 90-luvulla. Apuuva-hokeman lisäksi lapset toistelivat James Potkukelkan "Happi loppuu pierettää" ja "Rouva on hyvä vaan" -hokemia.

Myös James Potkukelkka syntyi Peteliuksen mukaan sattumalta juuri ennen ensimmäisen sketsin nauhoituksia.

– Alun perin meillä oli vain ajatus miehestä, joka ei tiedä, kumpaan suuntaan lähteä liukuportaiden pysähtyessä, Petelius on kertonut.

Maskipöydässä Petelius tajusi, että hahmo ei toimi, jos se näyttää liian tavalliselta. Katsojalle piti antaa lisää vinkkejä siitä, ettei hahmolla ole kaikki ihan kunnossa.

– Lopulta lisäsin hahmoon elementtejä: laitoin baskerin, hiukset korville, sukat samettifarkkujen päälle, pullonpohjarillit ja tein hahmosta hampaattoman. Tajusin myös, että apua pitää huutaa savolaisittain apuuvva.

Muistatko myös Peteliuksen Balle Ramstedt -hahmonVelipuolikuusta ja Jarno Jaakko Uolevi Ahmanin Team Ahma -ohjelmasta? Kerro kommenteissa, mikä hahmoista on jäänyt parhaiten mieleesi.

Putous MTV3:lla la klo 19.30.

Lue myös:

Seiska: Pirkka-Pekka Peteliuksella suhde Voice of Finland -kilpailijaan

Minkä kaupungin Putous-hahmo on suosikkisi?

Putouksen Jenni Kokander: Naisäyttelijöitä lokeroidaan jo Teatterikorkeakoulussa

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Tätä mieltä aito fitness-guru on Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilarista

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: