Sketsiviihteen elävä legenda, Pirkka-Pekka Petelius, selitti Radio Rockin haastattelussa aikaisemmin kertomiaan mielipiteitään nykykomiikasta.

Useat kokeneet näyttelijät ovat kritisoineet uusinta Putous-kautta. Hannu-Pekka Björkmanin mielestä Putous on tällä hetkellä ”aika löyhästi tehty tv-ohjelma", ja Elina Knihtilä on miettinyt, hämärtääkö ohjelma sketsihahmokilpailuineen käsitystä siitä, mitä hyvä näytteleminen on. Kari ”Hissu” Hietalahti on puolestaan kritisoinut ohjelman alapäähuumoria Helsingin Sanomissa.

Myös kokeneen koomikon, Pirkka-Pekka Peteliuksen, kerrottiin keväällä kritisoineen nykyhuumorintekijöitä. Iltalehdessä oli silloin juttu otsikolla: Pirkka-Pekka Petelius paheksuu nuoria huumorintekijöitä, jolla viitattiin Peteliuksen Ylelle antamaan haastatteluun. Tosin tämän kauden Putouksesta Petelius ei puhunut jutussa mitään, koska uusi kausi ei keväällä ollut edes alkanut. Tällä viikolla Petelius sanoi Radio Rockin haastattelussa, ettei ajattele niin mustavalkoisesti nuorista huumorintekijöistä kuin minkä käsityksen jutusta sai.

– Toi on niin laaja kysymys, etten ota noin jyrkkää kantaa. Musta nuorisolle pitää antaa ilmaa ja siivet, niin sieltä tulee vaikka mitä, Petelius sanoi.

Petelius kuitenkin harmittelee nykyhuumorin sensaatiohakuisuutta. Hänen mielestään rajojen rikkominen ja räävittömyys tuntuvat olevan tärkeämpiä kuin hauskanpito.

– Tämä ei koske nuoria, vaan yleisesti tätä aikaa. Oonhan mä itsekin ollut räävitön ja rikkonut rajoja, mutta en kaikessa. Tälle ajalle on tyypillistä, että pitää ylittää joku sensaatiokynnys. Semmosta hyväntahtoista, myhäilevää hauskanpitoa olisi myös joskus kiva nähdä. Tää on mun käsitys, ja voin olla väärässä.

Petelius vieraili lauantaina Putouksessa. Hän esiintyi Pulttibois-ohjelmasta tuttuna James Potkukelkkana ja osallistui Tulikokeeseen. Petelius näyttelee myös tänään sunnuntaina alkavassa uudessa Tellus-sarjassa. Lue arvio täältä.

Lauantain Putous-jakso uusintana MTV3:lla su 16.11. klo 16.25.

Lisää Peteliuksesta:

Muistatko Pirkka-Pekka Peteliuksen legendaarisimmat sketsihahmot?

Seiska: Pirkka-Pekka Peteliuksella suhde Voice of Finland -kilpailijaan

 

Lisää Putouksesta:

Minkä kaupungin Putous-hahmo on suosikkisi?

Putouksen Jenni Kokander: Naisäyttelijöitä lokeroidaan jo Teatterikorkeakoulussa

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Tätä mieltä aito fitness-guru on Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilarista