Sketsiviihteen elävä legenda, Pirkka-Pekka Petelius, selitti Radio Rockin haastattelussa aikaisemmin kertomiaan mielipiteitään nykykomiikasta.

Useat kokeneet näyttelijät ovat kritisoineet uusinta Putous-kautta. Hannu-Pekka Björkmanin mielestä Putous on tällä hetkellä ”aika löyhästi tehty tv-ohjelma", ja Elina Knihtilä on miettinyt, hämärtääkö ohjelma sketsihahmokilpailuineen käsitystä siitä, mitä hyvä näytteleminen on. Kari ”Hissu” Hietalahti on puolestaan kritisoinut ohjelman alapäähuumoria Helsingin Sanomissa.

Myös kokeneen koomikon, Pirkka-Pekka Peteliuksen, kerrottiin keväällä kritisoineen nykyhuumorintekijöitä. Iltalehdessä oli silloin juttu otsikolla: Pirkka-Pekka Petelius paheksuu nuoria huumorintekijöitä, jolla viitattiin Peteliuksen Ylelle antamaan haastatteluun. Tosin tämän kauden Putouksesta Petelius ei puhunut jutussa mitään, koska uusi kausi ei keväällä ollut edes alkanut. Tällä viikolla Petelius sanoi Radio Rockin haastattelussa, ettei ajattele niin mustavalkoisesti nuorista huumorintekijöistä kuin minkä käsityksen jutusta sai.

– Toi on niin laaja kysymys, etten ota noin jyrkkää kantaa. Musta nuorisolle pitää antaa ilmaa ja siivet, niin sieltä tulee vaikka mitä, Petelius sanoi.

Petelius kuitenkin harmittelee nykyhuumorin sensaatiohakuisuutta. Hänen mielestään rajojen rikkominen ja räävittömyys tuntuvat olevan tärkeämpiä kuin hauskanpito.

– Tämä ei koske nuoria, vaan yleisesti tätä aikaa. Oonhan mä itsekin ollut räävitön ja rikkonut rajoja, mutta en kaikessa. Tälle ajalle on tyypillistä, että pitää ylittää joku sensaatiokynnys. Semmosta hyväntahtoista, myhäilevää hauskanpitoa olisi myös joskus kiva nähdä. Tää on mun käsitys, ja voin olla väärässä.

Petelius vieraili lauantaina Putouksessa. Hän esiintyi Pulttibois-ohjelmasta tuttuna James Potkukelkkana ja osallistui Tulikokeeseen. Petelius näyttelee myös tänään sunnuntaina alkavassa uudessa Tellus-sarjassa. Lue arvio täältä.

Lauantain Putous-jakso uusintana MTV3:lla su 16.11. klo 16.25.

Lisää Peteliuksesta:

Muistatko Pirkka-Pekka Peteliuksen legendaarisimmat sketsihahmot?

Seiska: Pirkka-Pekka Peteliuksella suhde Voice of Finland -kilpailijaan

 

Lisää Putouksesta:

Minkä kaupungin Putous-hahmo on suosikkisi?

Putouksen Jenni Kokander: Naisäyttelijöitä lokeroidaan jo Teatterikorkeakoulussa

Tällainen on uusi Putous-tähti Antti Holma

Tätä mieltä aito fitness-guru on Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilarista

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...