Venla-palkitun Siskonpedin kakkoskausi alkaa syksyllä. Kuva: Leena Koskela/Sanoma-arkisto
Venla-palkitun Siskonpedin kakkoskausi alkaa syksyllä. Kuva: Leena Koskela/Sanoma-arkisto

Kun työkavereina on hauskoja ja teräviä naisia, ei jekuttamiselta voi välttyä.

Vieläkö muistat sketsisarja Siskonpedissä esitetyn gynekologipilan? Ykköskaudella nähdyssä kohtauksessa Pirjo Heikkilä esitti gynekologia ja Sanna Stellan tämän asiakasta. Myöhemmin netissä kiersi video siitä, mitä emme nähneet telkkarissa. Stellan nimittäin yllätti Heikkilän kuvauksissa asettumalla tutkimuspöydälle oikeasti ilman alushousuja. Heikkilän reaktio vaihtui alkujärkytyksestä hysteeriseen nauruun, kun kanssanäyttelijän paljas alapää törötti naaman edessä.

–Suunnittelimme kostoa kakkoskauden kuvauksissa, Heikkilä paljastaa.

–Yhdessä sketsissä raskaana oleva nainen menee ultraäänitutkimukseen, ja kuvauksissa käytettiin oikeaa ultraäänilaitetta. Ohjaajallamme Anna Dahlmanilla oli idea, että kun lääkäri oli tulossa neuvomaan kuvausryhmää laitteen käytössä, oltaisiin hommattu laitteen ruudulle ultraäänikuva, jossa näkyykin sikiö.

Vastapilalla oli tarkoitus höynäyttää Sanna Stellania, Niina Lahtista tai Krisse Salmista: kohteeksi joutunut kollega olisi luullut olevansa raskaana. Lopulta jekku jätettiin kuitenkin toteuttamatta.

–Ajattelimme, että se olisi ollut kumminkin vähän liian paha.

 

​Katso ykköskauden kuvauksissa tehty gynekologijekku tästä.

 
Siskonpedin kakkoskausi alkaa syksyllä. Ykköskauden jaksot pyörivät parhaillaan uusintoina.
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...