Piritta Hagman tekee yksityistä synnytysvalmennusta ja toimii doulana. Tein tänäkin aamuna valmennuksen eräälle pariskunnalle. 
Piritta Hagman tekee yksityistä synnytysvalmennusta ja toimii doulana. Tein tänäkin aamuna valmennuksen eräälle pariskunnalle. 

Uuteen ammattiin valmistunut Piritta Hagman ei usko, että kiekkoilijapuoliso lähtee enää pelaamaan Suomen ulkopuolelle.

Piritta Hagman on ahkeroinut kolmea tutkintoa yhtä aikaa. Sen tuloksena hän on valmistunut fysiopilates-ohjaajaksi, jossa pitää olla pohjalla fysioterapeutin tutkinto.

– Äitiysfysioterapia on lähellä sydäntäni, sillä näen doulan ammatin ja synnytysvalmennuksen kautta miten vähän ihmiset hahmottavat keskivartalon- ja lantionaluetta, Hagman kertoi torstaina Asicsin ja Stadiumin järjestämässä hyväntekeväisyystapahtumassa.

”Naiset hakevat apua vasta isoihin ongelmiin.” 

Hänen mukaansa synnytyksen jälkeen on erittäin tärkeää aktivoida tiettyjä lihaksia.

– Valitettavasti naiset tulevat usein hakemaan apua vasta isoihin ongelmiin, kuten vatsalihasten erkaantumiseen.

Piritta tekee yksityistä synnytysvalmennusta sekä doulan työtä omalla toiminimellään Porin seudulla. Hän toivoo voivansa yhdistää työhönsä jatkossa myös uuden tutkintonsa osaamista. Se onnistuu, jos jääkiekkoilijapuoliso Niklas Hagman pysyy Suomen rajojen sisäpuolella.

– Niklas on nyt Suomessa, enkä usko, että hän lähtee enää kauemmas. Vuosi, jonka hän vietti Jaroslavlissa, oli henkisesti niin raskas kaikille, erityisesti hänelle.