Piritta Hagman viihtyi jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen sekä parin lasten Lilan Lukaksen ja äitinsä sylissä istuneen Elianan kanssa perinteisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalatajantorpalla.
Piritta Hagman viihtyi jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen sekä parin lasten Lilan Lukaksen ja äitinsä sylissä istuneen Elianan kanssa perinteisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalatajantorpalla.

Piritta on innoissaan uudesta aluevaltauksestaan tv-juontajana.

Viimeiset seitsemän vuotta jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen työn ja kolmen lapsensa ehdoilla elänyt Piritta Hagman, 34, on innoissaan paluustaan työelämään.

Piritta juontaa uutta Toisenlaiset äidit -sarjaa, joka nähdään elokuussa LIV -kanavalla. Sarjassa seurataan yhtätoista keskenään erilaista äitiä ja heidän perheidensä arkea raskauden loppumetreiltä synnytykseen ja vauvan ensimmäisiin kuukausiin saakka. Sarjaa kuvataan parhaillaan.

- Kastan näin vähän varvasta työelämään. Nikke hoitaa enemmän lapsia nyt kesällä, kun olen kuvauksissa. Onneksi meillä on myös hyvä tukiverkko kotona Porissa, Piritta kertoo.

Pirittalla on fysioterapeutin koulutus ja hän on kertonut haaveilevansa muun muassa kätilön ammatista. Nainen on myös opiskellut synnytysvalmennusta ja toiminut doulana ystäviensä synnytyksissä. Varsinaiseksi kätilöksi opiskelu veisi kuitenkin neljä vuotta, eikä Piritta ole varma, ehtisikö lastenhoidoltaan vielä opiskella täysipäiväisesti.

-  Haen vielä aikuisiälläkin sitä omaa juttua. Nikellä se on aina ollut jääkiekko, mutta itselläni on moniakin kiinnostuksen kohteita. Katsotaan, mihin elämä vie. Hetkeäkään en kuitenkaan vaihtaisi pois. Olen oppinut kotona seitsemän vuoden aikana sellaisia taitoja, joita ei välttämättä työelämässä oppisi, hän sanoo.

Pienet hetket riittävät

Jokereissa ja Venäjän KHL-liigassa ensi kaudella kiekkoileva Niklas tietää hyvin, että hänen ammattinsa vaatii perheeltä uhrauksia. Vaikka mies asuukin perheensä kanssa Porissa, joutuu hän jatkuvasti reissaamaan paljon Venäjällä.

- Olen usein poissa kotoa, joten vaatiihan se Pirittalta paljon jaksamista, hän toteaa huolta äänessään.

Syksyllä Pirittalla on enemmän omaa aikaa kun esikoinen Lukas, 7, aloittaa koulun ja viisivuotias Lila ja kaksivuotias Eliana menevät päivähoitoon. Lisää lapsia ei tällä haavaa ole suunnitteilla.

-  Tällä hetkellä tuntuu, että kolme lasta on maksimimäärä, jonka pystyn hanskaamaan. Mutta kun aikaa kuluu ja muistot kultaantuvat, niin eihän sitä koskaan tiedä, Piritta naurahtaa.

Ruuhkavuosia elävä pariskunta ei ehdi paljoa viettämään kahdenkeskistä aikaa, mutta Pirittan mukaan he tsemppaavat asian kanssa koko ajan. Suuria eleitä, kuten deitti-iltoja hienoine ravintoloineen ei kuitenkaan tarvita, vaan pienet yhteiset hetket riittävät.

- Olemme koti-ihmisiä. Meille riittää vaikka se, kun olemme mökillä saaneet lapset nukkumaan ja nautimme lasilliset viiniä yhdessä merta katsellen ja fiilistellen, hän kertoo.

Lue myös:

Piritta Hagman: "Ennen lähdöt olivat seikkailuja"