Piritta Hagman viihtyi jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen sekä parin lasten Lilan Lukaksen ja äitinsä sylissä istuneen Elianan kanssa perinteisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalatajantorpalla.
Piritta Hagman viihtyi jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen sekä parin lasten Lilan Lukaksen ja äitinsä sylissä istuneen Elianan kanssa perinteisessä Bermudan Kannu -tennisturnauksessa Helsingin Kalatajantorpalla.

Piritta on innoissaan uudesta aluevaltauksestaan tv-juontajana.

Viimeiset seitsemän vuotta jääkiekkoilijamiehensä Niklaksen työn ja kolmen lapsensa ehdoilla elänyt Piritta Hagman, 34, on innoissaan paluustaan työelämään.

Piritta juontaa uutta Toisenlaiset äidit -sarjaa, joka nähdään elokuussa LIV -kanavalla. Sarjassa seurataan yhtätoista keskenään erilaista äitiä ja heidän perheidensä arkea raskauden loppumetreiltä synnytykseen ja vauvan ensimmäisiin kuukausiin saakka. Sarjaa kuvataan parhaillaan.

- Kastan näin vähän varvasta työelämään. Nikke hoitaa enemmän lapsia nyt kesällä, kun olen kuvauksissa. Onneksi meillä on myös hyvä tukiverkko kotona Porissa, Piritta kertoo.

Pirittalla on fysioterapeutin koulutus ja hän on kertonut haaveilevansa muun muassa kätilön ammatista. Nainen on myös opiskellut synnytysvalmennusta ja toiminut doulana ystäviensä synnytyksissä. Varsinaiseksi kätilöksi opiskelu veisi kuitenkin neljä vuotta, eikä Piritta ole varma, ehtisikö lastenhoidoltaan vielä opiskella täysipäiväisesti.

-  Haen vielä aikuisiälläkin sitä omaa juttua. Nikellä se on aina ollut jääkiekko, mutta itselläni on moniakin kiinnostuksen kohteita. Katsotaan, mihin elämä vie. Hetkeäkään en kuitenkaan vaihtaisi pois. Olen oppinut kotona seitsemän vuoden aikana sellaisia taitoja, joita ei välttämättä työelämässä oppisi, hän sanoo.

Pienet hetket riittävät

Jokereissa ja Venäjän KHL-liigassa ensi kaudella kiekkoileva Niklas tietää hyvin, että hänen ammattinsa vaatii perheeltä uhrauksia. Vaikka mies asuukin perheensä kanssa Porissa, joutuu hän jatkuvasti reissaamaan paljon Venäjällä.

- Olen usein poissa kotoa, joten vaatiihan se Pirittalta paljon jaksamista, hän toteaa huolta äänessään.

Syksyllä Pirittalla on enemmän omaa aikaa kun esikoinen Lukas, 7, aloittaa koulun ja viisivuotias Lila ja kaksivuotias Eliana menevät päivähoitoon. Lisää lapsia ei tällä haavaa ole suunnitteilla.

-  Tällä hetkellä tuntuu, että kolme lasta on maksimimäärä, jonka pystyn hanskaamaan. Mutta kun aikaa kuluu ja muistot kultaantuvat, niin eihän sitä koskaan tiedä, Piritta naurahtaa.

Ruuhkavuosia elävä pariskunta ei ehdi paljoa viettämään kahdenkeskistä aikaa, mutta Pirittan mukaan he tsemppaavat asian kanssa koko ajan. Suuria eleitä, kuten deitti-iltoja hienoine ravintoloineen ei kuitenkaan tarvita, vaan pienet yhteiset hetket riittävät.

- Olemme koti-ihmisiä. Meille riittää vaikka se, kun olemme mökillä saaneet lapset nukkumaan ja nautimme lasilliset viiniä yhdessä merta katsellen ja fiilistellen, hän kertoo.

Lue myös:

Piritta Hagman: "Ennen lähdöt olivat seikkailuja"

 

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti