Herttuatar Catherinen siskon Pippan peppu sai runsaasti ruutuaikaa ja huomiota Katen ja Williamin häissä vuonna 2011. Kuva: Reuters
Herttuatar Catherinen siskon Pippan peppu sai runsaasti ruutuaikaa ja huomiota Katen ja Williamin häissä vuonna 2011. Kuva: Reuters

Siskonsa häissä julkkikseksi noussut Pippa Middleton antaa treenivinkkinsä Waitrose Weekend -lehden kolumnissaan.

Herttuatar Catherinen sisko Philippa "Pippa" Middleton – tai oikeastaan hänen takalistonsa – varasti huomion kuninkaallisten häissä vuonna 2011.  Kaason peppu pääsi hyvin esiin tyköistuvassa Alexander McQueenin mekossa. Ehkä vähän liiankin hyvin.

Viimein pepun salaisuus alkaa paljastua. The Daily Mail kertoo, että supermarkettiketjunWaitrose Weekend -lehteen kuukausittain kirjoittava Pippa on paljastanut treenivinkkinsä kolumnissaan.

Hänen kroppansa salaisuus on puolen tunnin treeni, jossa koko vartalo pääsee töihin. Pakarat saavat kyytiä erityisesti plié-kyykyissä, joissa seistään leveässä haara-asennossa ja peppua lasketaan niin alas kuin mahdollista. Pippan treeniohjelmaan kuuluu myös punnerruksia, lankutusta ja sykettä nostavia aerobisia liikkeitä. Artikkelissa on kuvalliset ohjeet liikkeisiin.

– Tee liikkeet kolmesti viikossa, ja todella huomaat eron, Pippa kirjoittaa.

Jokaista liikettä tulisi toistaa noin kahden minuutin ajan, ja liikkeiden välissä on 30 sekunnin tauko.

Perheensä juhlasuunnittelufirmassa työskentelevä Pippa pyrkii itse treenaamaan ainakin kolmesti, mielellään viidesti viikossa. Hänen suosikkilajejaan ovat juoksu, kävely ja tennis.

– Urheilu on prioriteettilistani kärjessä, oli sää tai työtilanne millainen hyvänsä. Kyse on itselle sopivan tasapainon löytämisestä, Pippa ohjeistaa.

Urheilu on 31-vuotiaalle Pippalle elämäntapa. Kuva: Reuters

Lue myös:

Peppukohu: Miksi herttuatar Catherine ei käytä alushousuja edustaessaan?

Tässäkö Euroopan seuratuin ruumiinosa?

Muotiguru Roberto Cavalli: Kate Middletonin pitäisi pukeutua seksikkäästi

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.